Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Rada bych se zeptala, kdo přesně mi může vystavit potvrzení o příjmu pro banku. Jde mi o to, že pracuji v malé firmě, která má externí účetní, která je mírně řečeno na pěst. Potvrzení bych potřebovala co nejrychleji a to u ní jaksi nejde. Bývalému kolegovi vystavovala zápočtový list tři měsíce a mě měnila zdravotní pojišťovnu půl roku. Stačilo by kdyby mi to vyplnil vedoucí pobočky? Děkuji za odpověď.
Mírněřečeno je vaše firma divná. Jak dlouho pak trvá poslání výplaty? Pokud budete mít originální razítko firmy s pravdivou výší příjmu a podpisem odpovědné osoby, neměl by být žádný problém.
Nehledejte, jak co obcházet, ale jak problém napravit.
Zaměstnavatel je povinen potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) vystavit poslední den pracovního poměru
a hlásit změny zdravotní pojišťovně (i úřadům) do 8 kalendářních dnů.
Proč si to od té účetní necháváte líbit? A proč zaměstnavatel? Tomu může "liknavost" účetní způsobit i nemalé škody.
O potvrzení o příjmu pro banku se dohodněte s tou bankou, pro niž potvrzení potřebujete. Některá snad (?) potvrzení nadřízeného toleruje, jiná vyžaduje potvrzení mzdové účtárny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.