Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavřou nakonec úřady?

Od: dota* odpovědí: 28 změna:

Jdu tak na sociálku, která spadá pod úřad práce, kvůli přídavkům na děti. Zaklepu a zamčeno. Jdu se podívat, jak mají pracovní dobu a dočtu se - pátek neuřední den, čtvrtek - neúřední den, úterý - jen do 11. Oni tam víc nejsou než sou.

doplněno 17.10.17 14:54:

Děkuji všem za trpělivost s mou osobou

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přece musí mít taky čas na to, aby t všechny žádosti zpracovávali.

dota1

Budu opakovat otázku z jiného místa. A jakpak to dělali do této doby. kdy byly úřední dny od pondělí do pátku?

iz*

Pokud si dobře vzpomínám, neměla sociálka nikdy úřední hodiny od pondělka do pátku...

hodnocení

0x

A dotaz, žádost o radu apod?

doplněno 17.10.17 13:50:

@dota: A kdo by je měl zavřít? Nikdo ještě nezrušil úřední dny (pondělí a středa). A v malých městech se prostě nevyplatí úřadovat všech 5 dní v týdnu. Takže si příště zjistěte úřední hodiny a choďte na úřady v době, kdy tam jsou.

dota*
hodnocení

Dotaz je hned v úvodu - zavřou nakonec úřady? Pravda, mělo tam být definitivně.

dota*
hodnocení

Kdo by je zavřel? To je správná otázka a přiznám se, že na to neumím odpovědět. Píšete, že se to nevyplatí. Když přistoupím na váš argument, tak v tom případě ale doufám, že snížili počty zaměstnanců, jinak váš argument nedává smysl.

hodnocení

0x

Já jsem rpo zavření.

Úředníky (bývalé a nejen z tohoto konkrétního úřadu) je třeba převést do výroby..Práce (opravdové práce) je dost a dost a lidí se nedostává.

Bylo by to jen ku prospěchu věci.

doplněno 17.10.17 15:13:

len: V Ostravě není práce..ale je určitě jinde..VŠ vzdělaný člověk (ale i SŠ atd.) je snad schopen odjet za prací i mimo Ostravu, nebo ne?

Ne, nekoleduji si..V jistých letech krize v ČR, jsem také neměl práci v místě bydliště, ale jeden rok jsem měl centrálu firmy v Praze, v Pardubicích..a ještě další rok v Brně..Můj pracovní den měl často 12h i více (4h z toho na cestě)..ale práci jsem měl.

len*

Pane marticak, koledujete si, tak tady to máte... Zkusme třeba Ostravu, "ocelové srdce republiky" a ověřitelné, oficiální údaje z webu MPSV :

Na konci září 2017 evidováno 17 437 nezaměstnaných, z toho 558 vysokoškoláků ( to je údaj pro ty šťouraly, kteří vykládají, že je potřeba hlavně vzdělání... )

Z toho 2 193 lidí tu marně hledá práci déle než rok a 6 571 lidí hledá déle než dva roky ( ! ). A podporu mají maximálně 5 měsíců ( což je informace pro další šťouraly, kteří vykládají, jak se tu všichni nezaměstnaní válejí na štědrých dávkách... )

V tu dobu bylo v Ostravě formálně k dispozici 4 646 pracovních míst ( včetně nestažených inzerátů, které už neplatí ), takže pomocí matematiky ze základní školy ( jenže to většina pravicových voličů nezvládne ) se dá zjistit, že tady pořád zbývá, doslova "nadbývá", 12 791 ( slovy : dvanáct tisíc sedmset devadesát jedna ! ) místních lidí pro které na Ostravsku není práce. Vůbec žádná ! Ani mizerná a blbě placená.
A za této situace se člověk dočte, jak tady zoufale potřebujeme přijmout migranty, aby u nás pracovali, a jak firmy nemohou sehnat zaměstnance jelikož práce je dost a dost... *cteni* *alene*

No a co jsou ti vysokoškoláci? Technické obory nebo obor "srovnávací antropometrie genderových excesů"?

Trvám na tom, že práce je pro každého, kdo o ni stojí a kdo ji aktivně hledá. Samozřejmě že není jakákoliv práce. Ale nikde není psáno, že propuštěný horník se musí živit zase jako horník. Může být třeba zámečníkem, svářečem, skladníkem... Jsme firma tři čtvrtě hodiny cesty od Ostravy a náš seznam volných míst je relativně dlouhý. Práce je opravdu dost.

dota*
hodnocení

Byli dva lidi. Oba dva přišli vlivem přírodní katastrofy o dům. Jeden si postavil nový dům, druhý dlouho nežil. Každý jsme jiný.

matesj
hodnocení

0x
Jistě jste se dočetla,že pro veřejnost mají úřední dny v pondělí a ve středu,od 8 do 17h s pauzou na oběd cca 12:00-12:45...
Pro jiné dny lze sjednat schůzku nebo-li se lze objednat.
dota*
hodnocení

Nic takového tam nepíšou. A ještě nedávno měli od pondělí do pátku, potom pátek zrušily a ted i čtvrtek a úterý více méně taky.

hodnocení

0x

Konstatní pracovní doba ÚP - portal.mpsv.cz/...

PO:8-12, 13-17; ÚT:8-11; ST:8-12, 13-17; ČT:8-11; PÁ:8-11* (* jen pro evidenci nových uchazečů o zaměstnání a příjem žádostí o nepojistné sociální dávky či pozvané klienty)

s tím, že je tam odkaz na ověření pracovní doby konkrétního pracoviště. Celkem 25 hodin, tedy cca polovinu týdenní pracovní doby jsou klientům k dispozici. V té druhé půlce vyřizují další "papírování"(o kterém se určitě brzy dozvím, že je zbytečné).

Dovolte dotaz - proč si předem nezjistíte, jakou mají úřední dobu? Záležitost přibližně dvou minut.

majsterjoe*

úřední hodiny úřadu práce a sociálky jsou odlišné a taky záleží o jaké části republiky se bavíme. V pátek se na úřad nedostanete snad nikde. A že spousta úředníků mimo úřední hodiny nemá do čeho píchnout je taky pravda.

dota*
hodnocení

@majsterjoe Díky.

iz*

Máte pravdu, že se úřední hodiny dají najít v internetu, ale člověk musí vědět, kde má hledat. Hodiny, které jste uvedla, se vztahují jenom k evidenci uchazečů o zaměstnání.

Kontaktní místa, na kterých se žádá o dávky státní sociální podpory a hmotné nouze, mají úřední hodiny trochu jiné, liší se i u jednotlivých poboček.

Řada kontaktních míst má úřední hodiny jenom v pondělí a ve středu (oba dny stejné): 8–12 a 13–17. Ale hodiny se mohou lišit i v rámci jednoho města. Např. městská část Praha 10 má navíc pro sociální služby a příspěvek na péči úřední hodiny i v úterý a ve čtvrtek (8–11), Praha 2 má jen pondělí a středu pro všechny typy dávek a služeb...

Pro tazatelku: Úřední hodiny své pobočky byste našla na stránce krajských poboček, kde byste si vybrala svůj kraj a pokračovala na pobočku, kterou chcete navštívit. U ní najdete nejen úřední hodiny, ale i kontakty (telefon, e-mail) na jednotlivé úředníky.

Poznámka: Úřad práce ani jeho kontaktní místa nemohou mít jenom úřední hodiny pro veřejnost. Podané žádosti je potřeba někdy zpracovat, jindy je nutné provést šetření v terénu apod. Kdyby úřední hodiny pokrývaly celou pracovní dobu úředníků, neměli by čas na to, co od nich požadujete → ověření podkladů a přiznávání dávek.

doplněno 17.10.17 17:48:

Omlouvám se, v poslední posledním souvětí mi vypadl jeden podmět: ..., neměli by úředníci čas na to, ... (Snad to bude srozumitelné.)

dota*
hodnocení

Děkuji moc za reakci. Mám dvě poznámky. Když jdete před měsícem a jdede za měsíc a vše je jinak a navíc se dostanete do stavu nervové lability, tak to dopadne, jak to dopadne. Píšete že musí to a ono a proto mají tu dobu tak jak ji mají a proti tomu bych nemohl vůbec nic říct. Ale není to tak dlouho, když měli od pondělí do pátku a celé léta a najednou...Navíc mají spoustu času, když k nim nikdo nejde. No nic, nemá to cenu řešit, prostě jsem přišel, zjistil jsem a zítra tam půjdu znovu. Jen mám obavu, že po mě bude paní chtít něco jiného, než po mě chtěla paní, co mi dávala ty původní formuláře a bojím se své reakce. Snad budu mít zítra lepší den. A nikdo jiný tam zajít nechce. No snad to dobře dopadne Ještě jednou díky.

To, že jeden úředník má na stejnou věc jiný názor (a nedejbože jiné formuláře) než kolega u vedlejšího stolu, to se bohužel stává (třeba i na finančáku, a tam už může jít o větší peníze než nějaké dávky). Bohužel. Jak to řešit? Nevím. Snad jen zjednodušováním zákonů, ale trend jde úplně opačně.

Ideální je dostat se do takové situace, kdy byste na tu sociálku chodit vůbec nemusela (já třeba ani nevím, kde u nás sídlí).

dota*
hodnocení

Protože jste nad míru schopný a já naopak. Tak to je.

doplněno 17.10.17 15:33:

Jdu žádat o přídavky na děti.

Jen tak mimo soutěž! Stejně tam jednou budeš muset p.Jethro jít! Ledaže bys nepotřeboval důchod pže máš nahrabáno několik desítek milionů !?

Důchody vyřizuje úplně jiná sociálka.

Moje chyba s těmi hodinami - přehlédla jsem, že se jedná o přídavky na děti. Pokud by si ale tazatel odklikl místo, o které se mu jedná (o možnosti ověření pracovní doby konkrétního pracoviště jsem psala tamtéž), otevře se mu stránka se všemi poskytovanými službami včetně adres, telefonů a úředních hodin.

dota1

No to sice máte zajisté pravdu, ale vy si před každou návštěvou úřadu kontrolujete, jestli náhodou nezměnili úřední hodiny, byt jste tam byla naposledy před měsícem?

iz*

Zvednout telefon snad není tak náročné...

dota1

Vyvěšuju bílej prapor. Jsem už psychicky grogy.

Podívám se na net, zavolám - budete se možná divit, ale já si ty hodiny kontroluji třeba i u lékaře, případně na jiném místě, kam nechodím denně. Ono úplně stačí, aby mi třeba stomatolog onemocněl nebo z důvodů vís maior zrovna ten den měli zavřeno.

A jak jsem stará, tak se nepamatuji, že by úřady měly otevřeno denně osm hodin pro klienty.

dota1

Já nic o 8 hodinách nepsal, ale že jste to vy, tak vám přesně zítra zjistím, jak měli a kdy to změnili

doplněno 17.10.17 18:55:

Víte že se u vás nedivím a to nemyslím nejak zle

dota*
17.10.17 14:18
hodnocení

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]