Dobry den, mela bych dotaz ohledne soudniho stani. V kvetnu jsem zadala soud o odskodne za ujmu na zdravi a bezplatneho pravnika, dodneska nebyly zadosti vyreseny. Jsem poskozena, obzalovany samozrejme pravnika ma. Naproti pravnika obzalovaneho vzdy sedi okresni statni zastupkyne. Ta me tedy zastupuje? Pokud ano, proc se se mnou dodnes nespojila nebo mi od soudu neposlali vyrozumeni? Dekuji za odpovedi
Předpokládám, že se jedná o občansko-právní řízení. V tom případě se "zastupujete" sama nebo musíte mít najatého právníka. Přítomná státní zástupkyně pouze dohlíží na zákonnost průběhu soudního líčení.
doplněno 17.10.17 13:53:
@jedubabicka: V občansko-právním řízení nepotřebuje právní zastoupení.
doplněno 17.10.17 14:08:
@jedubabicka: Ale ta paní není "obžalovaná", ona je "žalobce".
Dekuji za Vasi odpoved. Takze na zacatku kazdeho stani se muzu urcitym zpusobem obhajovat? Nebo na konci? Muzu se behem probihajiciho stani zvednout a neco rict, aniz bych byla pokutovana? Chtela bych pri pristim stani se vyjadrit k tomu predchozimu. Posledne jsem to neudelala, protoze jsem se bala pokuty a chtela jsem si nejprve zjistit, jak to je. Dekuji doplněno 17.10.17 14:13: Omlouvam se za zmatecnou otazku a odpoved, proste se v tom nevyznam
Můžeš se obhajovat kdykoli v průběhu řízení, ale vždy musíš požádat soudce o svolení a pak se vyjádřit. Konkrétní okamžik kdy požádat o svolení nelze určit, musíte jednat podle citu. Zkusil bych to jako ve škole: Buď se "přihlásit" nebo asi lépe se zvednout a počkat, až se tě soudce zeptá, popř. tě vyzve k otázce.
Jsem poskozena. Vetsinou me poslali za dvere pri vypovedich, takze jsem ani poradne nevedela, co se tam deje. Zalozila jsem par dokumentu do spisu. Pani soudkyne se ptala, zda nekdo neco chce rict, ale bud jsem nemela co v tu chvili rict nebo jsem nevedela, zda muzu. Zni to hloupe, ale bala jsem se, ze dostanu pokutu. Mela jsem se na toto informovat jiz drive a necekat takhle dlouho. Na zacatku pristiho stani se hned zeptam pani soudkyne, zda muzu rict par vet. Rikaji tam veci, co nejsou pravdive a ja se k nim chci take vyjadrit a nebavi me to porad pisemne, hlavne mi to prijde hloupe a je pro me lepsi, kdyz si tam stoupnu a reknu to. Jen jsem nevedela, zda muzu nebo ne, abych nejednala protizakonne
Jeste bych se rada zeptala na jednu otazku. Chtela bych prokazat, ze mluvim pravdu. Bohuzel jsem na nic nemela dukazy, az na jednoho svedka ktery opakovane lze. Predevsim tedy musim rict, ze jsem podavala TO za psych. i fyz.tyrani. Nikomu jsem o tom nerekla, u doktora nikdy nebyla. Nerekla.z duvodu, ze obzalovany vyhrozoval, vydiral a ja mu vse verila. Mlatil me tak, aby to nebylo videt. Z testu mi vysel syndrom tyrane zeny a posttraumaticka stresova porucha zpusobena poskozenym, ale take mi vyslo, ze si urcite veci zkresluji a ze se tak ani nemusely stat. Dalsi problem byl, ze jsem byla napadana uz svym tatou a detmi na ZS. Takze je to velmi tezke na dokazovani, nicmene to doslo az k soudu. Znamy mi tvrdi, ze ze zakona mam narok na detektor lzi hrazeny statem. Rada bych ho podstoupila, uz totiz nevim, jak jinak prokazat, ze mluvim pravdu. Take bych chtela, aby podstoupili detektor lzi obzalovany, i ten svedel, co opakovane lze. Je to ze zakona mozne? Pokud ano, jak mam sepsat zadost? Dulezite je, aby to bylo hrazene statem, protoze ja na to finance nemam. Dekuji
V kvetnu jsem zadala soud o odskodne za ujmu na zdravi a bezplatneho pravnika, Jak jste "žádala"? Žalobou plus žádostí nebo jinak? Zkoušela jste se informovat u soudu, proč probíhá jednání i bez toho, že byste měla právní zastoupení?
Naproti pravnika obzalovaneho vzdy sedi okresni statni zastupkyne. Ta me tedy zastupuje? Ne, ta vás nezastupuje - ta zastupuje veřejnou žalobu v trestním řízení.
doplněno 17.10.17 14:02:
Ad satam - tazatelka píše o "právníkovi obžalovaného" (byť tedy, přiznávám, značně zmateně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.