Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 15. Byla jsem na brigádě a jeden dědek co tam taky pracoval a šáhnul si na mě (drbnul (ale fakt silně) na zadek). Chci aby za to pykal, takže žádám o radu.(jestli vás zajímá moje reakce tak jsem řvala FUJ a on v en moment odešel (nevěděla jsem komu o tom říct, tak jsem se přinutila dál pracovat)...) Nejsem si jistá jestli je to dobrý nápad volat policii, tak jsem se zeptala.
Všimla sis, jak idpovídají chlapi? Podceňují a zlehčují to, jak je stresující, když na ženu sahá cizí chlap. Ty takové věci řeš ihned, na místě. A ránou nešetři. Bác ho po hubě! Chlíváka! A tečka, už pak neřeš.
Jojo, přééésně, Bene, to je pohled chlapa. Typický pohled někoho s převahou.
Dobrý den, nejste spravedlivá (nebo nečtete pozorně) a paušalizujete. Ono není snadné někdy posoudit, kdy je to pro ženu stresující a kdy je to od ní vyžadováno / očekáváno. Navíc, každý chlap je nejdříve cizí a i pro něho to může být stresující sahat na cizí ženskou . Zdravím!
babkazov - nechcete pochopit psaný text, tak toho nechám. Nemá to význam - Vy to víte vše přesně.
ildika - myslím, že jsem v tomto tématu již vyjádřil poměrně jasný odsudek konání onoho muže. Neschvaluji ho a ani se ho nezastávám. Dokonce to někdo i rozpoznal z mého psaného projevu a jiní (spíše jiné) to nechtějí vidět a pochopit. Mohu s tazatelkou i soucítit, mohu ji politovat, ale nemohu jí zde psát, že každý muž je prase, protože je např. silnější apod. Zkrátka se setkala s hulvátem a doufám, že to nebude mít vliv na její další duševní vývoj či budoucí sexuální život.
Neumím si představit, že by někdy bylo od cizího chlapa očekáváno plácání přes zadek (tedy pokud dotyčná není nějak výrazně lehčích mravů). Některé jiné projevy mohou být od sympatického muže vítané, ale toto už je trochu moc.
Já jsem to pochopila, ale přesto si myslím, že to, co jste napsal v tomto příspěvku (na který jsem reagovala) není příliš vhodné už proto, že tazatelce je teprve 15 let.
Dobrý den, no, před pár lety by to nikdo moc neřešil, resp. děda si plácnul a ta žena si to umí "porychtovat" už sama. Vy to můžete nahlásit jeho nadřízenému a požadovat třeba omluvu. Pedofil to nemusí být, ale jenom "prasák" - případ pro policii to nebude. Zdravím!
vernon - já to vím, ale mladá tazatelka patrně takové chování zažila prvně a zjevně ho neuměla vyřešit na místě, resp. nelíbílo se jí to. Zkušenější žena by to vyřešila slovně nebo fackou. Ještě zkušenější by se to mohlo i líbit (že je o ní zájem). Tazatelku také možná překvapilo, že takový "stařec" má ještě choutky -
mladík by byl třeba oceněn usměvem. Každopádně by si to neměla tazatelka nechat líbit a jasně vyjádřit nesouhlas.
No, ač jsem také muž, tak si nemyslím, že si mohu plácnout kdykoliv a kterou si zamanu. Doufám, že většina mužů se umí ovládat a posoudit situaci (vhodnost či nevhodnost vyjadřování zájmu). Navíc, mně osobně to přijde jako jednání buranské.
Za mlada se mi jednou stalo. Pachatelem byl důstojný a vážený předseda MNV. Já psala pro obec kroniku. Měli jsme nějakou schůzi - a tam mě bacil. Otočila jsem se a pořádně ho ťala přes ty jeho vysušený kejty. Byl překvapen a ptal se: co co co to děláte?
Odpověděla jsem: Když může předseda, může i kronikář. Máme přece rovnoprávnost, ne?
Pár zúčastněných to vidělo a tak měl, ničema, ještě ostudu. Jaga.
Docela by mne zajímalo, kdyby byla situace opačná a "stará" ženská by poplácávala mladíka po zadečku nebo kde, jak by asi reagovali ti muži, kteří to tu zlehčují, když se jedná o dívenku? Takovou uslintanou babku, která oplácává hošíky, takovou jsem ještě neviděla.
Pedofil to nebyl - jen si chtěl plácnout mladou holku. Zařvat je dobrá reakce - dát facku "dědkovi" by byla ještě lepší. To je pak hned jasno
Říci to můžete rozumné kolegyni, od věci by nebylo zkusit požádat nadřízeného o jinou práci s tím, že s oním pánem se na jednom pracovišti necítíte dobře.
Jen se obávám, že krom možné ostudy nikjak zvlášť "pykat" nebude.
Ad vernon - Zařvat "FUJ"! je zajímavá reakce...
Když mě v mých cca patnácti obtěžoval na táboře vedoucí, taky to byl pro mě "dědek" a taky se mi ekloval - a to mu bylo lehýnce přes třicet
Zajímalo by mě kdyby tě plácnul přes zadek 17letý fešák který se líbí všem holkám. To by jsi také řvala fůůůj? Přejdi to,bu´d nad věcí a nehysterči,usměj se a zapomeň na to.
To se nedá ignorovat, prište by mohl sáhnout mezi nohy a na prsa..., v lete chodil po Vaclavaku uchyl, ktery zenam pred sebou sahal za chuze mezi nohy a jeste se tomu chechtal jak jecely, pak mu dal vedle jdouci partner jedne postizene zeny rany pesti az mu zlomil nos, krve bylo jak z vola, misto policie volal sanitku
Já jako žena, Ti rozumím. Taky by mi to bylo nepříjemné, já bych se však zachovala úplně jinak. Buďto bych mu pořádně vyhubovala, nebo mu dala pořádnou facku, aby věděl, že "takhle teda ne" ! Ale chápu, že jsi ještě "mlaďounká" a prostě tě v tu chvíli napadlo jen zařvat FUJ! Muži nás nedokáží pochopit, nevědí, jak je to pro nás nepříjemné a ponižující.
Každopádně policie, ti s tímto nepomůže. Ty si to teď aspoň zapamatuješ a příště, až se ti něco takového stane, už budeš vědět, co s tím .
Pykat by měl, tohle si prostě nemůže dovolit. Nedělejte si iluze, že jste sama, komu to udělal. Dobře jste zareagovala, kdyby jste tov tichosti m přešla, kdoví, co by si ještě dovolil! Předal bych topolicii a navrhl, ať hi dají vykastrovat a zahají léčbu v izolaci.
Já bych to řešila tak - šáhne poprvé, asi nic, protože je člověk v šoku, podruhé - něco chlapovi říct a pohrozit - pokud to zkusí potřetí - facku. Pokud je to imbecil a dělá mu dobře i ta facka, tak za nadřízeným a pořádně to rozmáznout, protože dnes už je fakt pryč doba, kdy bylo zvykem šahat kam komu napadne. Jen jsem si vzpomněla, jak kamoška měla dědy a ten třeba když tam přišla její spolužačka, tak ji tak nějak chytil za prsa jako ty už nosíš podprsenku? Je to už skoro 40 let, ale celkem se o tom v dědině vědělo - já jsem se radši držela dál. Tenkrát to byla legrace, dnes by dědka pomalu zavřeli.
Jak by řekla Merkelová ( i když ona to myslím byla Kolínská starostka) je to vaše vina. Vy se nemáte přibližovat k můžům na délku menší , než je délka natažené paže... Ale teď vážně. Řešit to policií to je vážně blbost. Možná že tomu chlapovi , když jste zařvala fůj, tak mu to zpětně došlo , že udělal hloupost. Jste ještě mladá a asi poprvé na brigádě a v jiném kolektivu než jsou spolužáci, tak je tam trošku nervózita . Spíš to berte jako školu jak se chovat a udržet se v kolektivu. Později se vám to v zaměstnání bude hodit. Třeba i poznáte , že ten dědek ( schválně by mne zajímalo kolik let) je docela fajn chlap. Pokud to nebude opakovat , nechte si to pro sebe. V opačném případě to řešte sama a hned tvrdě na místě.
Fuj, nechas toho se vola na psa, kdyz zere hovno.
Normalne ho vem kolenem do kouli. Facka mu nic neudela a pokud neznas jeho povahu, tak by ho tak akorat mohla vyprovokovat k necemu dalsimu.
Děda ztratil rovnováhu, v letu plácl holku kdoví jak a kam a ta je z toho na větvi.Tak to vidím já.
Ale prd ztratil rovnovahu, je to jen hovado . Dedek ma jiste nadrizeneho, okamzite nahlasit jemu, to je standardni postup. Pozadovat pisemnou omluvu a od vedouciho napravne opatreni.
Směšné. Třeba to z pohledu druhé strany bylo jinak. Co když ji jen poplácal za to, že je líná? Ty vaše předčasné soudy jsou trapné. Písemnou omluvu. Ha. ha. Pán řekne, že je to nesmysl, protože do něj drbla ona schválně a kde budou vaše rady? Tazatelka je zřejmě příliš sebevědomá a docela nebezpečná. Chce aby pykal. Tak to je s ní dost špatné.
Neřeš to. Nic se ti nestalo, tak z toho nedělej tragédii. Pokud se to nebude opakovat, tak už je to vyřešený. Ve finále může být pravda i to, že se to stalo jinak, než jsi to vnímala ty. Když to nahlásíš, tak se to všichni dozví a pro jistotu už tě neplácne ani ten kluk z "céčka," kterej se ti tak líbí. Věř, že za pár let se tomu jen zasměješ. Mě by třeba vůbec v pátnácti nevadilo, kdyby mě někdo plácl po zadku. Mám dokonce pocit, že mě sestra u doktora několikrát plácla.
Kdyby zkoušel něco dalšího nebo to opakoval, tak to nahlas jeho nadřízenýmu, ale myslím, že už jsi mu dala dostatečně najevo, jestli se to setkalo s úspěchem.
Ahoj,
já myslím, že pedofil to asi nebude, v 15 už býváme mi holky obvykle docela vyspělé .) Ale že je to nechuťák, o tom žádná a je jen dobře, že sis to nenechala líbit. Já bych to rozhodně nezlehčovala, přeci jenom je rozdíl, když si plácne nějaký tvůj ,,nevyzrálý" spolužák a nebo někdo, kdo už by měl být přeci jenom vyspělý a měl by se zvládat ovládat a pokud to nezvládá, je třeba dávat si na něj pozor, pokud by se to opakovalo, okamžitě hlásit a řešit! Držím palce, ať už se to neopakuje..
Jojo, milá děvčata. Hlásit se to musí. Všem. Možná ještě i vyvěsit na nástěnku i s fotkou toho plácala. Pak se budete divit, že vám kluci nedají přednost ve dveřích, nedají najevo zájem o vás, nepohladí. Budou se bát, že budou obviněni ze sexuálního napadení. Jak já jsem ráda, že jsem vyrůstala v době, kdy se z nějakého plácnutí přes zadek nedělal žádný problém. Buď se to přešlo jen tak (plácající muž byl ani ryba ani rak), nebo s úsměvem (plácající byl sympatický) nebo držkovou - nikoliv polívkou (to když byl plácající nesympatický). Jasně, každý chlap by se měl udržet a neplácat cizí slečny přes zadek. Na druhou stranu si leckteré slečny o to svým chováním a oblečením říkají. A pak se diví.
Tazatelko, přestaň se chovat jako feministka, za plácajícím dojdi, v klidu mu řekni, že si nepřeješ být oplácávána a je to. Pak teprve, kdyby dál prudil, to řeš.
No vidíte a já bych byla ráda kdyby mě nějaký chlap plácl přes zadek. Co to je drbnul mi silně na zadek? Kdysi dávno mi jeden chlap sáhl v MHD do rozkroku, nepřemýšlela jsem co zařvu, otočila se a jednu mu flákla, beze slov, vystoupil hned příští zastávku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.