Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v návodu na masáž čtu, provádíme ve směru hodinových ručiček, jedná se o mé břicho. Jak ho mám masírovat. Z kterého pohledu je směr hodinových ručiček: např. od pupku k levé kyčli, pak nahoru, anebo naopak?
Představte si, že na sobě máte ciferník. Žaludek je 12, levá kyčel 3, stydká kost 6, pravá kyčel 9. V tomhle směru se masíruje. Když náhodou zapomenu, tak si vzpomenu na antomii. Slepé střevo je v pravém podbřišku, kde se z tenkého střeva stává tlusté. Tlusté pak jde od pravé kyčle nahoru pod žebra, k levé kyčli a pokračuje v podobě konečníku. Takže pravá kyčel, žaludek, levá kyčel, podbřišek.
Ve směru hodinových ručiček je ze všech pohledů, když se díváš na břicho. Jinak to ani být nemůže.
Takže tebou popsaný postup je přesně obrácený, protože hodinové ručičky běží "od pupku k pravé kyčli, pak nahoru, přes horní část břicha na druhou stranu, tam dolů k levé kyčli a zěpt na pupek".
Ovšem nejsem si jistý, zda směr masáže má nějaký podstatný účel a zda protisměrná masáž by nesplnila totéž.
@bib: Tazatel to popisuje přesně proti směru hodinových ručiček, tedy špatně. Jinak vám i @bimbam děkuji za objasnění důvodu směru masáže.
Dobrý den, pokud je Vaše břicho jako ciferník, tak si (v hlavě) otočte stolní hodiny a masírujte tak, kam víte, že se ručičky otáčejí - z Vašeho pohledu směrem vlevo (při samomasáži). Pokud by Vás někdo masíroval, tak bude postupovat z jeho pohledu směrem vpravo (a výsledek je stejný směr). Zdravím!
Dejte si na zápěstí náramkové hodinky a ručičkami, přiložte ruku na pupek a hned vidíte směr. Jestli začnete na trojce, šestce, devítce nebo dvanáctce, je úplně jedno.
Satam - směr má svůj smysl. Když jsem kdysi chodla do jógy, doporučoval nám lektor tuto masáž kolem pupku jako drobný podpůrný prostředek k úpravě zažívání. Ale opravdu podpůrný pro jinak zdravé lidi. Jedním směrem maličko ovlivníte zácpu, druhým směrem maličko ovlivníte průjem. Nemasírovala jsem se a který směr co ovlivní, už jsem zapomněla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.