Nejste přihlášen/a.
Vakcíny podléhají zvláštnímu režimu - od evidence, přes dopravu a skladování. I v chladničce, která je určená pro umístění vakcín, se zaznamenává přesná teplota, aby nedošlo k jejich znehodnocení. Proto se injekce aplikují rovnou v ordinaci. Do Vaší zdrav. dokumentace lékař vlepí i štítek s šarží léku, pro případ, že by se vyskytly nějaké vedlejší účinky. Zapíše datum a čas podání. Běžné injekce Vám může Vaše sestra (po dohodě s ošetřujícím lékařem) aplikovat i doma.
Myslim si, ze Ti nevyhovi.
Vakcinu proti chripce nemuzes koupit v lekarne, ale musis pres doktora, ktery ji nakoupil a ktery ji dostane od pojistovny proplacenou az po jeji aplikaci = provedeni zdravotniho ukonu.
A normalni doktor nema asi potrebu problemu s pojistovnou ohledne vyuctovanych ukonu, ktere ve skutecnosti neprovedl.
Tak stoprocentně vyločit se nedí, že doktor vyhoví, ostatně oba rádcové píší "možná, pravděpodobně, myslím..." Dovolím si ale zeptat se, jakou v dom vidíte výhodu?
Já za aplikaci nikdy nic neplatil.
Protože (nejen) vakcíny mají stanovený způsob skladování a váš lékař nemůže mít jistotu, že jej dodržíte. Za případné neblahé následky na vašem zdraví by nesl odpovědnost on.
promiňte, ale možná ještě netušíte, že taková úspora bývá za všechny prachy.
Opravdu jste chřipkou neomarodil, protože vás očkovali? Nebylo to třeba tím, že jste změnil prostředí, že už jste byl ze školy venku a už vás nesedělo třicet v jedné místnosti? Já jsem chřipkou nemarodil minimálně dvacet let, až jednou nám naše firma očkování proti chřipce víceméně vnutila. Půlka lidí z něj omarodila, včetně mě. A nebyli jsme sami, protože tenkrát z onoho kvalitního a preventivního protichřipkového očkování byla aféra, o které se mluvilo i v televizi.
Radím : Sestra nesestra, berte jen ty léky, které brát musíte. No a když už mermomocí k tomu doktorovi chcete jít, pak si o to vaše očkování rovnou řekněte. Dělá se přece kapnutím do nosu. Raz dva tři a jste venku. Proč do tak banálního problému chcete zatahovat i svoji sestru?
Tazatel píše, že očkování má ověřeno. Už ví, že je pro něho přínosem. Já už asi 5 let se nechávám očkovat. Letos ještě ne, protože mám delší dobu nějaké problémy a vím, že musím být fit. Půjdu, hned jak se mi zahojí opar.
Já bych to nikde neřikala a jestli chci, mám s tím zkušenost a doma zdr.sestru, tak bych si to nechala píchnout. Kdyby mi to nabízel obvoďák, tak bych odmítla. Je to Vaše tělo. Jinej si píchá kdejaké svinstvo a s nikým to nekonzultuje.
Já jsem očkování proti chřipce odmítla, že jsem neměla chřipku desítky let. A taky proto, že jsem viděla, jak to zamávalo s mojí matkou. Odmítala, ale musela. Šla do penzionu pro seniory, a ten to má v podmínkách. Ta po tom očkování proti chřipce měla takovou reakci, že kolabovala.
Možná v tom vidíte přínos,ale již od let osmdesátých jsem byl ,díky povolání,v cílové skupině obyvatelstva kde to bylo téměř povinné,nyní jsem opět v cílové skupině ale pro změnu díky nemocem (vakcíny jsem měl a mám možnost i dnes zadarmo),vždy když se mi nepodařilo se tomuto vyhnout tak jsem vždy nejdéle do měsíce onemocněl.Pokud jsem se vyhnul tak chřipajznu jsem měl tak jednou za min.5 let! naposledy mne ukecala doktorka úpřed cca 8? 9? roky-do měsíce jsem onemocněl těžkou chřipkou,běžně když jsem KO mám nejvíce 38°c tenkrát jen 39,5°c a místo standartních 14 dnů jsem marodil měsíc.Ovšem teď to hlavní tímto jsem si pak prošel ještě 2 ovšen s nižší max teplotou. Jinak od té doby mám navíc další zdravotní problémy navíc jako je alergie a poté mi také identifikovali také diabetes ,beru ale že to s tím nemusí souvisetale je tam to ALE.Prostě kdoví,jestli to ty chřipky a vakcína neurychlili a navíc,každý jsme jiný .Jo a ještě pod té doby zatím NIC,žádná chřipka!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.