Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zrušit v průběhu rehabilitaci bez postihu

Od: petr97 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
byl jsem odeslán do "Centrum léčebné rehabilitace - Antonín Koukal" na rehabilitace kvůli bolestem za krkem. Říkal jsem si, dobrý, zkusím. Jenomže najednou jsem zjistil, že mi nasázeli tolik termínu, že mám na tři měsíce dopředu vystaráno (ještě v tak super časy, že mám rozbitý celý den).

Absolvoval jsem už několik procedur, ale bez jakéhokoliv výsledku. A proto se chci zeptat, zda je nějaká možnost rehabilitaci ukončit? A pokud ji ukončím, hrozí mi třeba od pojišťovny nějaký postih? (Jsem u 211). Někde jsem se dočetl, že u některých pojišťoven je postih možný, proto teď mám trochu obavy.

Díky moc za rady!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Byl jste odeslán kým? Ošetřujícím lékařem? Bylo by přinejmenším vhodné s ním ukončení konzultovat.

smutnyfranta

Rrehabylace je pro mě bolestivá nad moje síly můžu si ji nenásilně prováět doma sám bez postihu pojištovny jsem vdůchodu

rehabka

Aha, důchodce námá čas*zed* Strýc svévolně ukončil rehabilitaci bez nějaké konzultace s lékařem a byl předvolán na pojišťovnu (nevím jakou měl). Jak to dopadlo se bohužel už nemohu zeptat.

Jest-li rehabku nepotřebujete, tak uvolněte místo potřebným. Když nepotřebujete být zdravý, tak tam nechoťte, nevěřím, že budete rehabilitovat doma - to máte domat magnet, parafin, kombinku a další přístroje? Ani masáš si sám neuděláte. Ale je to vaše volba.

hodnocení

2x

Mi se při rehabilitacích také problémy zhoršily. Navíc, nebylo mi dobře, tak jsem se tam omluvila, že jsem nachlazená a přerušila jsem. Jen rehabilitačním sestrám, za doktorem jsem nebyla. Sankce nebyly žádné.

hodnocení

2x

Ukončit rehabilitaci svévolně může jen nemyslící omezenec. Pokud je rozepsaná na delší dobu, znamená to, že léčba není jednoduchá a po několika sezeních nelze dělat závěry. Ale je to každého věc. Zdraví máme jen jedno.

iz*
hodnocení

0x

Rehabilitace nemusí mít výsledky hned, je potřebná trpělivost a vytrvalost. Já jsem na rehabilitace po ochrnutí nervu na noze docházela s přestávkami několik let. Vystřídala jsem různé procedury a nakonec se noha dala do pořádku → chodím normálně. Někdy to může být "otrava" (také jsem přemýšlela o ukončení), ale podle mne se trpělivost vyplatí.

Předčasné ukončení rehabilitace byste měl minimálně konzultovat s lékařem, který Vás na rehabilitaci poslal.

hodnocení

0x

Pokud máte potíže, že cviky nezvládáte, sdělte to fyzioterapeutce a objednejte se do ordinace rehabilit. lékaře, který vám cviky předepisoval. ten posoudí další. Ale po pravdě, termíny lze upravit, objednat se třeba 2x v týdnu, ne každý den, to lze domluvit, a cvičit lze taky jen co dokážu a ne se ztrhat. Lépe, než úplně skončit. nebo se omluvte, že jste nemocný a že se zase ozvete, až budete zase zdravý. Odpočinete si a vše zvládnete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]