Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc- výpověď

Od: dan87r odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Mám nesrovnalost v práci. Chci se zeptat. 20.9.2017 jsem ukončil pracovní poměr z důvodu neplacení zdrv.ani social. Pojisteni.
Jednatel firmy mi predlozil dne 20.9.2017 vypoveď ke dni 13.6.2017" vytisknutou 13.6.2017" " zapoctovy list mam taktez do 13.6.2017 "nepodepsal jsem ji" Je tak platna či né? Děkuji za reakci jestli s tím má někdo zkušenost. Jde mi o to jestli mám vše doplacet sám nebo soudně po něm

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Šlo o výpověď nebo o dohodu o ukončení pracovního poměru? Můžete sem vložit scan té "výpovědi" od zaměstnavatele se znečitelněnými osobními údaji nebo opsat její text?

Máte výplatní pásky za červen, červenec, srpen, případně už i za září? Strhnul Vám zaměstnavatel za všechny měsíce sociální a zdravotní pojištění?

Zajděte s výplatními páskami na svou zdravotní pojišťovnu a doložte, že Vám zaměstnavatel zdravotní pojištění strhával → pojišťovna potom bude dlužné pojistné vymáhat po něm.

K ostatnímu po vložení textu dohody nebo výpovědi.

kolemjdouci
hodnocení

1x

Pokud jste dal 20.9.2017 vypoved, tak vam bezi 2 mesicni vypovedni lhuta a to od 1.10.2017. Do 30.11.2017 jste stale zamestnancem, pokud jste se nedohodl se zamastnavatelem jinak. Coz jste se asi nedohodl.

pt®
hodnocení

0x

Asi jste napsal málo informací. Jak jste moh skončit v zaměstnání 20.9 2017 a výpověď se započťákem máte k 13. 6 2017? Od 14.6 2017 jste pracoval u zaměstnavatele jak? Na dohodu o provedení práce, nebo bez smlouvy? Vyplácel Vám po 13. 6 2017 mzdu oproti podpisu? Jinak se obraťte na inspektorát práce, pokud zaměstnavatel jedná podivně, tak mu udělají kontrolu. Zavolejte si na OSSZ a zdravotní pojišťovnu, tam se dozvíte, jak za Vás zaměstnavatel hradil pojištění. Jinak byste si musel doplatit pouze zdr. poj. soc. poj. se neplatí a po rozhodnutí inspektorátu práce budete jednat dál, podle toho, jak se situace vyvine...

dan87r
hodnocení

Děkuji za odpoveď. Pracoval jsem u nej do 20.9.2017 s myslenkou ze vse je v poradku. Nez prisel dopis ze Zdr.poj. zadna vypoved mezi tim nepadla ani nebyla podepsana. Jen on dne 20.9. trval na tom ze mam vypoved k 13.6.2017 a dal mi rovnou i pripraveny zapoctak... a odmita mi dat az k datumu skutecneho ukonceni. A pak že mě mel brigadne. A to bez podpisu jakehokoliv dokumentu. Urcite se obratim na ten inspektorat. Dekuji
pt®

To je opravdu nenormální, již nepřistupujte na žádnou dohodu, jednejte s inspektorátem práce, zaplaťte si dluh na zdr. poj. a později to po bývalém zaměstnavateli můžete vymáhat popřípadě i soudně zpět. Myslím, že na inspektorátu práce Vám dají další informace...a výpověď zpětně nepodepisujte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]