Nejste přihlášen/a.
Zdravím poradnu, prosím vás, dostal jsem od známého z restaurace 20 kilový pytel kvalitní jasmínové rýže.
Bylo mi řečeno, že ji můžu normálně skladovat v tom pytli, ve kterém je.. jenže, mám sklepní byt a je tu docela vlhko,
bude to rýži nějak vadit? Počítám, mi vydrží snad na půl roku? Je to opravdu docela množství, tak abych to pak nevyhazoval. Díky
0x
Já také kupuji jasmínovou rýži v těch pytlích u Vietnamců a kupuji i desetikilové pytle, protože se tam dostanu jen dvakrát do roka. Ale já ji klidně nechám v tom původním pytli, ve kterém se prodává. Posílám foto. Mám ji normálně v kuchyni a ještě se mi nestalo, že by zplesnivěla, nebo se nějak jinak zkazila. A to ji tam mám i víc jak půl roku. Když odeberu, tak jednoduše vrch pytle sroluji a nic víc s tím nedělám. Nijak hermeticky neuzavírám. Tak jestli máte obavy, tak třeba rozdělte po deseti keilech, ale můj názor je, že se jí nestane nic, ani když ji necháte v tom původním pytli. Pokud to není nějaký pytel papírový, nebo jinak nevhodný materiál. Tohle je deset kilo.
Rizzlah, já ji mám v té kuchyni, na zemi na dlažbě vedle radiátoru. Ne, žy bych to dělala schválně, ale jinam se mi prostě nešikne.
Bydlím v baráčku, vlhko tady teda nemám. Myslím tím nějaké plísně ve zdech a tak. Ale vlhkost vzduchu mám hodně vysokou. Už jsem zde i kvůli tomu pokládala otázku, jak je to možné, že mi vlhoměr měří třeba 70 procent vlhkosti ve vzduchu a přitom nemám po plísních nikde ani památky. Takže já nevím jak velkou máte vlhkost v tom bytě. Ale jestli to je nějak hodně a máte tam někde i plíseň, nebo je to cítit čichem, tak to bych ji přesypala do nějakých velkých sklenic. Dají se koupit pětilitrovky, nebo je třeba i máte. Nebo koupit takové velké plastové boxy u Vietnamců, sice stojí jeden víc jak stovku, podle velikosti, ale zase se na ledascos hodí a nejsou to vyhozené peníze, protože je máte na dlouhou dobu. Sama jsem si je koupila a dávám do nich sušená semínka, protože vždycky nakupuji ve velkém, několik kilo najednou. Já jsem takový ten lidský sysel
a musím mít pořád všeho zásoby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.