Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěvy u lékaře-dlouhodobá nemoc

Od: mecik* odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se vás zeptat, také máte ten pocit, že lékař přestává být povoláním, ale otrokem vlastních přeplněných čekáren?Za jeden rok jsem byl objednán čtyřikrát, dvakrát jsem byl ošetřen jen kousek za dveřmi, protože měl pan doktor virozu, aby mne nenakazil a dvakrát pro mnoho pacientů, jsem dostal recepty na léky už v čekárně.Tak nevím, jsem nemocen a nebo ty hory prášků beru jenom ,aby měl někdo odbyt? Pana doktora si vážím , ale na co ho mám, když v době nejtěžší nervového doktora volám a za víc než patnáct pokusů se nedovolám.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

dvakrát jsem byl ošetřen jen kousek za dveřmi, protože měl pan doktor virozu, aby mne nenakazil
Kdyby pro "obyčejnou virózu" zavřel ordinaci, určitě by se našel pacient, kterému by vadilo, že musí přijít jindy nebo jinam - přece on s rýmičkou také chodí do práce.

dvakrát pro mnoho pacientů, jsem dostal recepty na léky už v čekárně
Záleží na úsudku lékaře - pokud nehlásíte potíže a léky je pouze udržován stabilizovaný stav, pak není důvod k prohlídce a může být zkrácena čekací doba pro další pacienty.

doktora volám a za víc než patnáct pokusů se nedovolám
Někdy bývá vhodné se podívat na web - často tam bývá uvedeno, že příslušný lékař není přítomen od - do.

mecik*
hodnocení

Není docela přesná vaše úvaha. Problémy mám, jde jen o to, zda jsou medicínou řešitelné, když panu doktorovi řeknu, že se mi točí hlava odpoví, abych si na sebe dával pozor. Také medicínské řešení, dokud někde nevlítne pod auto je ok. Že mi tuhnou klouby? Vždyt vy to nějak rozhýbete.Také medicínská pomoc. A v ordinaci v tom týdnu byl, mému obvodnímu telefony zvedal a radil, co mám dělat.. Nebral bych to na lehkou váhu, jsou chvíle, kdy potřebujete pomoci a potřebná pomoc nepřišla. Takhle na dně jsem v životě ještě nebyl. A za vše může přeplněná čekárna, není čas se hlouběji o pacienta zajímat. Objednaný jsem na určitou hodinu, ale jsou to jenom číslice, hodina, dvě, tři a víc, nic vyjimečného.

hodnocení

4x

Je nás, pacientů, opravdu hodně. ;) Mimulý týden jsem si musela jít lehnout na 3 dny do nemocnice v době, kdy jsem byla objednaná, po půl roce na kontrolu, na ortopedii. Zavolala jsem, jestli by mě nepřeobjednali. Sestra ochotně zazpívala: "Ano, přeobjednáme. 28.2.2018. Nene, opravdu dříve nemám místečko. Fakt ne." *sok* Můžeme si mezi sebou poplakat, ale řešení nikdo nemá. Každý říkáme, že k doktorům jdeme neradi, ale příjdou problémy a my musíme. Společnost stárne a s roky přicházejí nemoci a nutnost lékařské péče. Také bych raději dělala něco jiného, než trčela v čekárně a pak měla pocit, že na mě doktor z vysoka kašle.*alene* Ale, když to prostě nejde!

kepler*
hodnocení

3x

Ano, některý doktor je otrokem přeplněných čekáren, protože si nedokáže zorganizovat vlastní práci. Zásadně by měl objednávat na termín a přesnou hodinu, což by za něj měla dělat sestra. Samozřejmě občas vše rozbourá akutní pacient a tak se čekání protáhne a doktor zůstává přesčas, dokud neobslouží všechny objednané.

Dále se poslední dobou setkávám u dveří do ordinace s panýlky, kam se přiloží karta pojišťovny (kvůli identifikaci) a na dotykovém panelu se zvolí důvod návštěvy. Pacient chce jen recept, protože mu léky docházejí? Dostane recept bez dlouhého čekání, aniž by musel za doktorem, vyřídí sestra. Máme to tak někde dokonce i na Valašsku.

cechacek*
hodnocení

1x

Meck, byl jsem s kolegou na ošetření u lékaře v Polsku a na Ukrajině a poté si teprve uvědomíte a budete obdivovat a vážit si naše lékaře

hodnocení

0x

Prostě dnes je to tak, někteří doktoři berou pacienty jako kusy zboží. U nás je kardiolog, který tam má tolik lidí, že vůbec nestíhá číst EKG, kamošce se stalo, že měla nějaký špatný, doktor to podepsal, šla domů a za týden donesla papír svému doktorovi a ten se zhrozil, že to už je pomalu na hospitaci, velmi se rozčiloval, že byla poslána domů, že mělo ihned dojít ke změně léků...No, nic se nestalo, léky jí změnil, ale ten přístup toho kardiologa...Na jedněch stránkách jsem o něm četla - prý kdyby k němu přivedli medvěda, tak si toho nevšimne... Hm, taky doktor.

Nějak ne a ne pochopit, proč lidé chodí dobrovolně k podobným údržbářům.

V každém lidském oboru se najde někdo, kdo nemá tu práci rád. V každém lidském oboru se najde někdo, kdo není spokojen s tím, co kdo pro něj něco udělá, páč očekával něco jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]