Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Po cca 25 letech jsem sekl s kouřením...kouřil jsem zhruba 30 denně.Nekouřím asi měsíc a půl a to bez nějakých větších abstinenčních či jiných příznaků.Přestal jsem hlavně kvůli finanční neúnosnosti.
Můj problém začal asi před třemi týdny.Natekly mi dásně jak při paradentoze,po týdnu se to trochu zlepšilo.Od té doby mám pro změnu pusu plnou aftů a stále v ní cítím krev.Podotýkám že podobné problémy jsem měl snad před 20 léty.Příjde mi jako by mi cigarety konzervovali-vykuřovali ústní dutinu a tím jak jsem přestal kouřit,tak se mi v ní množí různé bacily či co.Nikde na internetu jsem podobný problém nenašel tak se ptám zde.Nevím jak se zbavit bolavé pusy kde bolí dásně-trochu zuby,a boláky na tvářích i pod jazykem...díky za rady.
Kdysi jsem mela neco podobného, s kouřením to vůbec nesouviselo. Doktorka mi dala kalkciovku a steně to trvalo cca dva týdny. Plná ústa něčeho takového, tak jsem zakoupila gel, když dětem rostou zoubky, totiž to znecitliví a najíte se trochu. Brčkem jsem sála něco rovnou do krku. Hlavně je dobrý gel z lékárny Mundisal, znecitliví a pomáhá to rychleji zahojit.
Moc Vam fandim, pred 17 lety jsem s tim taky prestala...chci Vas podporit, ne strasit, me zkusenosti byly velice zvlastni, ja po 4 mesicich kaslala tak straslive, ze mi dali antibiotika na mesic, pak mi haprovaloi traveni, mela jsem pocit, ze jsem porad nemocna, nebyla jsem dost dlouho ve sve kuzi. Ta zavislost, to je pry podobne heroinove.
Pak jsem hledala informace, moc toho neni, ale zda se mi logicky i ten postkuracky kasel i ty vase afty.
Ale moc jsem chtela nebyt zavisla a od te doby je to porad lepsi. Je knizka od Allena Carra, moc mi pomohla.
Kloktani roztokem Florsalminu, salvej.
Kloktani esencialnim olejem z hrebicku, vyrobce Doterra, pro vnitrni uziti, prodejce poradi jak.
Ty peripetie mely i dalsi stranku...stejne straslive jsem se smala a bavila! Tedy vic nez kdy jindy. Nikdy jsem nebyla skarohlid, ale tak 2-4 mesice jsrem se smala i telefonnimu seznamu! Vlastni vtipy byly uzasne! Na cizich jsrm se smala 1/2 hodiny nepretrzite
Lidi mi rikali, ze organismus ma radost ...mozna to ma nejake racionalni biochemicke vysvetleni, v tele ubudlo nejake latky a tim pribudlo tech...neurotransmiteru, hormonu stesti ci co. To ale neni moje parketa.
Pak se to upravilo
Peripetie nebyly souvisle a v pomeru k delce koureni trvaly kratce..tak 9 -10 mesicu.
Spanek byl ok, i kdyz tady js:m se nejvic bala. Pila jsem hodne vody, jezdila na kole...dala jsem se na jogu.
Povazuji se za abstinujici kuracku. Nikdy jsem nedokazala kourit jen prilezitostne, bud 0 nebo minimalne 15 denne! Na min jsem to tusim nestahla.
Otazky?
Každopádně bych zašel k lékaři. Jinak-nekouřá´ím už dvacet let a to jsem nekouřil,přímo hulil,přes 40 cigaret denně.Přestla jsem v podstatě den ze dne.Poté to přišlo dost se mi zhoršila lupenka a asi půl roku? nwn to bylo dost špatné,díky ní jsem ani nemohl na plovárnu či bazénu . pak cca po tom půl roce se to začalo lepšit . Vydržte bude to lepší.
Wamp, myslím si totéž! Tělo se teď zbavuje dlouhodobě nastřádaných jedů. Pít a pít, nejlépe vodu s citronem, užívat vitaminy, B, C, zinek. Jíst zdravě, hodně zeleniny, hlavně listové- kvůli železu,cibuli, česnek, ořechy, luštěniny, ovoce. Mělo by se vyčistit střevo. Tam je prapůvod současného stavu. Jestli můžete utrácet, tak si kupte kapky Drags Imun /asi za 540,-./ Z počátku 3x10, pak snižovat, po týdnu 2x10 a tak ještě dva týdny. Kloktejte roztokem propolisu nebo šalvějí. Dobré jsou pastilky Tantum verde. A chodit dýchat na čerstvý vzduch.
Dobré je pít čaj rooibos / na záněty v ústech/ a kefír / podpora střevní mikroflory/..
Nikdy se neřiďte "medikací" laika z internetu! Vitamíny a zdravá vyvážená strava je v pořádku, ale další problémy řešte se svým lékařem a zubařem.
Drags Imun je u nás prodáván, jako potravinový doplněk. V tradiční medicině Latinské Ameriky je známý jako Sangre de drago neboli " dračí krev", u které byly vědecky prokázány silné antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky. Jedná se o pryskyřici ze stromu Croton lerchei. Více na www.energy.cz.
Český lékař tyto věci většinou nezná, neučil se je a žádná farmaceutická firma mu je nevnucuje. Je spolu s dalším rostlinným preparátem Vironal spásou pro lidi, kteří nemohou kvůli alergii užívat antibiotika. Obojí je nepostradatelnou součástí lékárničky mnoha lidí. Platí na chřipkové viry, borelii, stafylokoka, salmonelu, herpes..Jeho užívání je ovšem podstatně delší, než u ATB . Navíc se může používat i zevně na kůži a sliznice, event. ke kloktání.
Nejde ani tak o to, co, ale jak radíte...
Co zná a nezná český lékař, je jeho věc. Vy zase neznáte tazatele a nevíte, co mu je. A měla byste vědět, že svými "radami" v této oblasti můžete spíše uškodit než pomoci.
Tělo se ze závislostí na nikotinu dovede srovnat cca po týdnu. Afty se v ústech dělají při porušené imunitě. Něco se, kromě abstinence, stalo. Nějaké léky? "Přešla vás smrt"? To je takový chvilkový stav, střeplo, na chvilku vyletěla teplota? Nějaké alergie? Velký stres? Tam by mohl být původce. Zastavte se v lékárně, něco účinného vám poradí a prodají. Když nechcete jít k lékaři. Když už vůbec nic, uvařte si světlý černý čaj a vlažný ho v puse držte. Čaj, dezinfikuje, zklidňuje a léčí.
myslím že každý dnes už ví, proč jsou některé rostliny jedovaté a proč si jedy vlastně vytváří. Je to opatření pro jejich vlastní ochranu před plísněmi a infekcemi. Tabák je jedna z těchto rostlin.
Přestal jste kouřit, obvyklá dezinfekční dávka nikotinu a dehtu je pryč, tak se objevily infekce.
Z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že proti aftům nepomáhá ani slivovice, ani rum, ani čaj, ani ústní dezinfekční vodičky koupené v marketu.
Zajděte si k doktorovi.
Děkuji všem moc za zajímavé názory,nyní vím že tyto podivné symptomy máme každý.Každý tedy jiné,ale je vidět že s člověkem při skončení kouření dosti zahýbe imunita.Přestal jsem taky ze dne na den...přestal jsem zároven s otcem který kouřil min.40 ks asi 45let a prý má často dost silné abst.příznaky.To já tedy nemám.A na cigarety ani chut nemám.Bohužel jsem nepočítal s těmito problémy co píšeme výše.Horečku jsem snad ani neměl jak se zde pár lidí ptá.Zastavím se za zubařkou a ta by mě snad mohla s tou mojí pusou pomoci.
Ještě se zeptám,když jsem studoval než jsem přestal kouřit jaké změny u člověka poté nastanou:tak skoro všude psali že se hodně zlepší čich.Cítím možná trochu lépe...hlavně cítím když se dostanu do blízkosti člověka který zrovna dokouřil to mi i docela vadí.to jsem dříve skoro necítil.Ale jinak žádný velký zázrak,čekal jsem že se zbavím mé chronické rýmy.V tomto se naprosto nic nezměnilo.Tak jak to máte vy? Dýchá se mi asi o něco lépe,ale opět nic markantního.Nebo jestli to chce vše ještě čas?
Ted jsem našel zajímavý článek který se docela týká mého dotazu
Já jsem přestala kouřit po 38 letech. Chodila jsem na skupinu. Po několika pokusech jsem věděla, že to sama nezvládnu. Nekouřím od 26.5.92. Jednou, při skleničce jsem byla za hrdinku a že si zapálím! Pamatovala jsem si požitek z kouření úplně jinak. To, co bylo v puse, to bylo štiplavé a smradlavé. Najednou mi vytanula slova lektora: "Když překonáte tu prvotní štiplavost a smrad a cigaretu dokouříte, jste v tom znovu!" Nedokouřila jsem. Máte pravdu, čich se mi nesmírně zlepšil. Občas si příjdu jako pes. Ale je zajímavé, že kouř ve vzduchu mi nevadí, ale člověk, který přistoupí do tramvaje a zrovna típnul žváro, ten mi vadí hodně. Plíce se prý zbaví všechn stop po kouření po 7 letech. Hodně dlouho mi do zápisu doktoři psali "abstinující kuřák". Je moc dobře, že jsem to tenkrát podstoupila a nekouřím. V peněžence je to hodně poznat. A taky na spoustě jiných věcí.
Ale nejvíce si vážím toho, že mi žváro nediktuje, protože ho nemusím.
v roce 92 vám to do peněženky zase tolik zasahovalo, i mě kouř ve vzduchu nevadí, smradlavé hadry ano
Ano, ten link je zajimavy...a vysvetluje i afty! A moji "bronchitidu"... A to ten vyzkum nebyl delsi.
Nekouřím cca 3.5 roku po desetilém kouření stejné intenzity jako byla ta vaše, chronické rýmy jsem se nezbavil mám ji pořád , celkově na sobě žádné velké zázraky nepociťuji, zápach kouře mě nevadí a nevadil ani bezprostředně po přestání spíš bych řekl, že mě to voní, vonělo , abstinenční příznaky u mě nula asi jako u vás, ale to mě nijak nepřekvapilo věděl jsem, že moje závislost je Psychická a vázaná na denní rituály, ranní kavá, přestávka atd.., kouření stahuje cévy v ústech, mě se vrátili problémy s krvácením dásní a to poměrně dost, hlavně ted v posledním roce, před měcícem jsem byl na ústní hygieně a krvácení přestalo, velké množství zubního kamene způsoboval rozsáhlý zánět dásní ...
přestal jsem kouřit, hlavně z důvodu nadměrného pocení, ale tady žádné zlepšení nevidím ..
hodně štěstí a výdržet ..
Je to prima, že jste s tím dokázal seknout.
Vyčetla jsem, že tělu trvá prý 7 let , než se zbaví všech příznaků a důsledků kouření. Kdo ví?
Manželovi se dělávají občas afty v ústech, i když nekouří už asi 30 let. V lékárně nabízeli různé vodičky, mazání, nepomohlo nic, jen se mu ztenčila peněženka.
Občas bere vitamín B12, jí kvasnice. Zkoušela jsem mu předkládat polévku s drožďovými knedlíčky či chléb s drožďovou pomazánkou. Nechtěl ani jedno. Když mu to začne, koupím asi 5 kostek kvasnic a on je po trochách ujídá. Přejde ho to, afty zmizí, zhruba za 3 měsíce se ale "léčí" stejně. Jaga.
babajaga, váš manžel by potřeboval jíst borůvky, ale ne nárazově, ale pár kuliček denně stále a to tak, že když jsou někde k mání čerstvé, nebo zrovna rostou, tak je natrhat a mít zásobu v mrazáku. Každý den vyndat pár kuliček a ty po ŕozmrźnutí sní. Je v nich něco, co ani mražení nezničí. Takto to delala známá rok a má od aftů pokoj. Já to nezkoušela, už se mi to nekolik let vyhnulo, ale dřív, vždy, když jsem měnila zaměstnání nebo podobný nervový nápor, tak jsem měla.Vždy kupovala gel Mundisal, bezvadne to umrtví a čovek se nají.
Manžel nekouří 10 let,afty se mu nikdy nedělaly,to bude asi problém jinde,určitě se poraďte s lékařem.Přibral 10 kg,ale protože je vysoký,nebylo ta něm až tak viditelné,počítala jsem že při jeho spotřebě 1 krabička na 2 dny se ušetřilo cca 160 tisíc.
Afty, opakovaně, řešil nedávno můj otec. Radila jsem šalvěj, on tvrdil, že mu nakonec pomáhal zalený Listrin - ústní voda. Zelená je nejúčinnější, říkal zubař.
Všem děkuji za vaše příspěvky do diskuse,kterou jsem nikde na internetu nenašel...kromě zmíněného odkazu co jsem sem dával nahoře...a to jest tyto negativa po dlouhodobém kouření o kterých se zde všichni zminujeme.Všude jsou k přečtení pouze pozitiva že po vydržení cca třech týdnů,nás pak již čeká pouze rozkvetlá louka plná vonavých květů a ono to tak docela není.Z větší části za to může protikuřácká lobby hlavně v posledních letech,která asi nechce dopustit tmavý puntík na skoncování s kouřením a ukázat že i poté může býti i svým způsobem-hůř...tím nechci snižovat pozitivum s tím seknout,ale mám rád objektivitu,a ta zde dostává docedla na zadek.Je asi pravda že né všichni dlouhodobí kuřáci mají po vysazení podobné trable,a že v klidu přejdou do režimu vyléčený kuřák bez větších problémů...na druhou stranu jich asi i dost trpí víc než my,ale nemají potřebu to někde řešit jako my
PS:seq2 zde píše že přestal kouřit kvůli nadměrnému pocení,ale že mu to nebylo nic platné.Kamarád co nedávno přestal kouřit se zase pro změnu neskutečně potil asi měsíc po vysazení,poté se mu to srovnalo...je vidět že každý to máme trochu jinak.Jinak při nadměrném pocení je většinou problém ve štítné žláze.
Se štítnou žlázou je to stejné jako když jste všude četl samá pozitiva pokud přestanete kouřit .. všude se o tom píše, ale ještě jsem nečetl od nikoho, že by mělo jeho nadměrné pocení něco společné se štítnou žlázu ... i mě se u praktika v rámci PP udělal nějaký rozbor z krve a hodnoty vyšli v normě ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.