Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 62 let a kvůli věku nemohu najít práci.
Mám několik rekvalifikací, jsem vyučený ale všude chtějí mladé...
Na pracáku mi nutí dělat zametače - jezdit po městě s károu a zametat...
Mohu tuto práci odmítnout?
Kecáš. Jestli je ti 62 let, už máš (nebo během 2-3 měsíců budeš mít) nárok na důchod. Tak o co ti jde?
Upřesni datum narození, upřesním důchod.
@galapetr: Nárok na důchod ti vzniká 1.10 2018. Doporučil bych po poradě na OSSZ předčasný důchod a máš po starostech.
@prace: Prosím, co je "předčastný důchod"? Já znám jen předčasný
Pouze z vážných důvodů podle zákona o zaměstnanosti.
Pokud byste práci odmítnul bez vážných důvodů, ÚP by Vás sankčně vyřadil z evidence. Nová registrace by byla možná až po šesti měsících. Po tuto dobu byste si sám musel hradit zdravotní pojištění.
A proč byste práci odmítl? Jste invalidní na nohy? Je to práce jako každá jiná. Pravděpodobně jste již dlouhodobě veden na ÚP a nebyl jste si schopný sehnat práci sám, tak vám jí zprostředkovali. Měl byste jim poděkovat. Pokud se vám nechce pracovat, běžte do předčastného důchodu. Bez vážných důvodů práci odmítnout nemůžete bez postihu.
A co vyřídit si příspěvek na péči na rodiče,jestli ještě máte. Potom by vás ÚP nikam neposlal. Máme souseda,který je už 2 roky na ÚP také v tomto věku a nikam ho už neposílají,jenom je zván na pohovor. Asi na každém ÚP mají jiný přístup ke starším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.