Zdravim vas. Chci se podelit o par veci a zeptat se na vas nazor. Je mi 19 let a posledni dobou zhruba rok mam psychicke stavy az deprese. Nevim cim to zaclo alw zacal jsem se strasne moc zkoumat a veskera vec mi na mem tele prijde nenormalni. Mam strach z ruznych nemoci a nemuzu se plne soustredit na normalni chod. Zaclo to tim ze jsem mel strach z vady oci pri spatnem videni ale ukazalo se ze to bude tim jak dlouho koukam do pocitace. Pak to doslo k domele predstave ze jsem si neco nahmatal an varlatech a hned jsem letel ustraseny k doktorovi s tim ze tk nakonec nic neni. Pak mi vyrazila uzlina pod uchem, mel jsem strach z rakoviny. Uzlina splaskla po odezneni virozy. Za dalsi mesic mi vyrazila dalsi uzlina,tentokrat na krku kde me bolelo zhruba 2 dny. Sel jsem k domtorovi po trech tydnech kdyz nesplaskla. Ten mi rekl ze je to v poradku, ze je to tim ze jsem hubenejsi a uzlina jakoby se zmenila na vazivo a takhle uz zustane. Ale i pres to vsechno mam staly strach. Stale nekde neco slysim a hned resim zda to nemam. Ted mam strach z leukemie. Precetl jsem si o tom ze je spatna srazlivost krve, zvetsene uzliny. Krev mi tece snadno, !naposled nesla dlouho zastavit po mensim riznuti do prstu. Za obouma usima mam jakesi tri male tvrdsi boulicky do pul centimetru spise na kosti. O uzliny se asi nejedna, spis o mekkou tkan nebo vyrustky za usima, ale to me taky desi. Mam doopravdy velky strach, k tomu ta uzlina a ja si myslim ze se mohli splest u doktora. Jsem u doktora kazdou chvili. Jsem az hypochondr. Objednal jsem se k psychologovi a za mesic tam jdu. Muzete mi aspon nejak rict zda je mpzna leukemie?
A pro tazatele: Proboha neplašte hned. Drobná poranění mnohdy krvácí dost. Záleží na místě a míře jeho prokrvení. Každý, kdo si někdy strhl stroupek, rozškrábl pupínek, řízl se při holení...atd, vám potvrdí, že někdy to trvá sakra dlouho, než se krvácení zastaví. Proto se dřív hojně používal kamenec. M.
iz*
@72Mona3, žádné zdravotní (včetně prkotin) otázky nemá smysl "řešit v internetu". Jestli má tazatel obavy, my je nevyřešíme. Proto jsem doporučila lékaře.
Řešit záděry a podobné prkotiny s lékařem není rada, ale hysterie.
iz*
Četl jste otázku? Tazatel na sobě hledá různé nemoci. Cokoliv mu tady poradíme, pravděpodobně nějak "otočí" → jak správně napsala Blešík, neměl by hledat žádné rady z oblasti zdraví v internetu.
Proto jsem poradila lékaře bez ohledu na to, oč jde.
gvdf
Krvácející záděru, to jako vážně? Kluk potřebuje leda tak psychologa /psychiatra.
iz*
S tím souhlasím. Rozhodně nemá hledat rady z této oblasti v internetu.
Pomůžeš si momentálně ihned a to, že se odstřihneš (do schůzky s psychologem) od internetu.
Ty nemáš žádné koníčky? Slečnu asi taky nemáš neboť kdo by si chtěl povídat pouze o nemocech. Takže ráno vstaň o hodinu dříve a běž si zaběhat, nic tě to nestojí a odpoledne taky. Hned ti bude lépe.
V první řadě vám doporučím psychologa, ten váš stav posoudí, možná budete chodit na terapie. A případně vás odkáže na psychiatra. A nebojte se k psychologovi jít, nejste blázen nebo tak. To vůbec ne. Hodně se vám uleví, proto návštěvu psychologa neodkládejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.