Nejste přihlášen/a.
Mám prosím dotaz, bydlela jsem se synem, ten se odstěhoval a předseda SVBJ nás některé nabádá, že schránka a zvonek musí být označeny tím, kdo je napsán jako vlastník bytu. Je to někde v zákonu, co když si chci dát na zvonek a schránku např. ne Dvořáková, ale Dvořákovi (aby nebylo zřejmé, že v bytě bydlím sama), nakonec to tak radí i právníci. Má na to nárok mi předseda nebo členové sdružení dávat na venkovní zvonek to, co oni chtějí? Nebo si mohu svůj zvonek označit jak já chci?
Nedělejte si starosti - pokud předseda po vás něco chce, pak ať on doloží, na jakém základě a pak teprve se můžete bavit dál.
Dost dobře si nedovedu představit, že budu vlastnit byt ve vašem domě, pronajímat ho, bydlet třeba 200 km daleko a na zvonku bude moje jméno namísto jména toho, kdo byt skutečně užívá.
Pan předseda je zřejmě humorista nebo nějaký horlivý b..., který si myslí, že když má funkci, tak bude ostatní prudit. Je naprosto běžné, např. u lidí, kteří mají víc bytů a byty pronajímají, že na zvoncích, schránkách atd. jejich jméno není uvedeno vůbec. Jen jsou zapsaní na katastru. Byt je váš, takže na zvonek venku, na schránku i na dveře si můžete napsat co chcete. Jestli se celý problém točí dokonce jen kolem sporu "Dvořáková x Dvořákovi", tak pak pan předseda opravdu není muž na svém místě a je na další schůzi zralý na vystřídání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.