Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podepsal jsem prazdnou smenku

Od: lukasx odpovědí: 5 změna:
Nastoupil jsem do zamestnani a kdyz jsem podepisoval pracovni smlouvu, dal mi zamestnavatel k podpisu list u ktereho rekl ze to je zodpovednost za skodu, ktery jsem podepsal a az po chvili jsem si uvedomil ze jsem podepsal smenku. Vim ze jsem udelal blbost ze jsem si to poradne neprecetl nez jsem to podepsal. Muzete mi prosim poradit jak se v teto situaci zachovat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

Vzhledme k možným důsledkům, doporučuji se zeptat přímo v nějaké právní poradně.

Každopádně podle tohoto výkladu, je bianco směnka neplatná - hledampraci.cz/...

Bohužel už je to docela stará odpověď, takže by to chtělo nějakou revizi, zda to stále platí.

hodnocení

0x

To byla od Vás velká nerozvážnost. Ale zaměstnavatel na své zaměstnance zřejmě šije nějakou boudu, protože podobný postup není běžný a normální.

Svůj podpis nevymažete, nezrušíte a nikdy nevíte, co Vás může s tou směnkou potkat. Za sebe bych se s podobným zaměstnavatelem co nejdřív rozloučila, papíry si vyžádala zpátky /i s tou nešťastnou směnkou/, hned ji zničila a našla si práci jinde. Dneska už se hledá lépe, určitě najdete náhradu. Hlavně už nikdy nic podobného nepodepsat! U tohoto zaměstnavatele díky jeho postupu se směnkou nemáte jistotu, že Vás nic zlého nepotká. Spíš naopak. Jaga.

K odpovědnosti za škodu by Vám stačila "pojistka na blbost", směnky k tomu netřeba.

hodnocení

0x

Máte problém - přečtěte si tohle

pujcky-door.webnode.cz/...

Sice by v případě, že zaměstnavatel směnky zneužije, byla možnost podání trestního oznámení - zpravy.aktualne.cz/... - ale dokazovat budete muset vy.

Jedině se s ním pokusit dohodnout - pokud to vůbec bude možné. A při případné změně místa si hodně dobře ohlídejte její vrácení.

hodnocení

0x

Vyzvěte zaměstnavateel, aby problém s Vámi řešil k Vaší spokojenosti. Nic jiného nelze poradit.

jenda2*
hodnocení

0x

Naprosto stejnou levárnu zažil soused. Nastoupil do velkoobchodu s potravinami a musel podepsat bianco směnku. Když pak po čase odcházel, měl ji vyplněnou na 300000 Kč. Splácí několik let !

Nikdo mu nevěřil, že by něco tak stupidního mohl udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]