Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumím si povídat

Od: lukas25657 odpovědí: 18 změna:

Ahoj,je mi 14,ale neumím si povídat s holkama,přes icq uplně v pohodě,ale holky(a nejen kamarádky) mi vyčítají že neumím pořádně komunikovat a na tom troskotají i moje vztahy s holkama..Co s tím dělat?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Tréma je záludný problém, avšak ne nepřekonatelný. Zkus popřemýšlet o tom, co by ti ve tvých očích zvedlo sebevědomí a pak pracuj na jeho zvýšení, to ti dodá sebejistotu a tréma se zmírní. Druhá věc je trénink. Samo od sebe to nezmizí, je třeba to zkoušet, zkusit se třeba aspoň usmát nebo pozdravit. Pokud jsi příliš blokovaný z prostředí třídy, zkoušej to na neznámé holky na ulici. Tam ji potkáš a patrně už nikdy víc neuvidíš, tak ti může být jedno, co si o tobě myslí. A buď si jistý, že i kdyby ses jim nelíbil, určitě je to uvnitř v srdci potěší.
Popřemýšlej si taky o tom, co ti vlastně brání je oslovit, co nejhoršího by se mohlo stát. Že tě holka odmítne? Utře? Nesmíš se brát tak vážně. :) I na to je třeba si zvykat, tohle kluci se musí naučit snášet a házet za hlavu. Pokud uvidíš, že ta holka je vysloveně odmítavá a nemáš šanci, přestaneš se jí v duchu zaobírat a zaměříš pozornost na jinou.
Je to přirozený výběr. Podívej se do přírody, jak protivná je někdy samice, když si ji namlouvá samec a jak on je trpělivý a vlezlý, případně dostane ťafku a jde jinam. Kdyby se z toho zhroutil a zabalil to, nikdy nebude mít šanci se rozmnožit. Přiroda to tak zařídila, aby se rozmnožovaly pouze silné kusy, které tohle vydrží a vydrží i rozchody a odmítnutí, ať je to nepříjemné, bolestné a těžké, ale, bohužel, k lásce to nezbytně patří.

autortohototextu
hodnocení

Axus-"na tom něco bude"...Jenomže ono to není že se stydím před každou,ono každá je jiná a je pravda že častěji chodí holky za mnou než já za nima..To mě tolik ani nevadí,ale spíš mě utápí to,že jiní kluci jsou v pohodě,dokážou se s holkou bavit a dívat se jí do očí,já e také dokážu vcelku normálně bavit (ikdyž problémy mám),ale abych se před svojí "vyvolenou" ještě díval do očí,což ona mě dělá,je už opravdu moc...

A dejavu ten poslední odstavej je svatá pravda..A popřemejšlet co když mě holka odmítne,už vím co dělat,a píš mi de o to jak s nima komunikovat,vyrovnat se s tím umím..

raadek*
To co prozivas je naprosto normalni. Ti ostatni kluci, jak pises, maji stejne problemy jako ty. Jenom to nevidis, jako oni nevi co se tobe honi hlavou. Kdyby byli vsichni suvereni, tak co by jsme pak resili? Pozvi tu holku nekam do cukrarny a uvidis. R.
luk*
Myslím si, že tahle věta
"Přiroda to tak zařídila, aby se rozmnožovaly pouze silné kusy, které tohle vydrží a vydrží i rozchody a odmítnutí, ať je to nepříjemné, bolestné a těžké, ale, bohužel, k lásce to nezbytně patří."
moc na sebevědomí nepřidá :( Co když někdo není ten "silný"? Má zůstat kvůli tomu sám?
Hezky to napsaný je, ale moc to asi nepomůže :( -spíš aby to ještě neublížilo.
pt®

luk, to je u těch silnějších zvířatek v přírodě. Lidi mají rozum a cit a tím se od zvířat liší. Vždyť se podívejte kolik lidí je v manželství, zakládá rodiny a nejsou to přece jen Mistři světa a Missky. Srdce máme každý a v pravý čas všechno přijde. PT

lidka*
hodnocení

1x

Lukáši neboj, to příjde časem. Určitě získáš větší jistotu. Hlavně si vybírej témata, která dobře znáš a taková, které zajímají i holky. Ale věř mi, že někdy holky víc ocení, když kluk dokáže poslouchat. Takže se snaž zapojit do hovorů, když jsi s kamarádkami, před kterými doufám nemáš trému. A při tom pozoruj, co kamarádky zajímá a o čem si rády povídají. Držím Ti moc palce! *placni*

raadek*
Taky nejsem Lukasi zrovna ukecanej. Tady jde spis o to, ze jsi jeste nepotkal tu pravou. Az ji potkas, tak to pujde uplne samo. Jinak zensky jsou divny. Na zacatku je musis okouzlit vtipem a inteligenci a pozdeji musis delat, ze jim pozorne naslouchas. Prominte damy. R.
lidka*

No já nevím raadku, já si spíš myslím, že v té pozdější fázi se jenom naučíte, jak maskovat pozorné naslouchání, ale přitom stejně myslíte na něco jiného - řekněme na fotbal nebo postel a nebo kujete pikle, jak vypadnout za kamarády do hospůdky? :D A teď musím já napsat, promiňte pánové, třeba jenom přeháním. *vtip*

papene*

Neboj,to se časem podá.Lepší naslouchat, než plácat bláboly.;)

feldas
hodnocení

0x

Ahoj, mam taky takový problém a chci se zeptat kdy to podle vás přejde, je mi už 19let a za celou dobu jsem neměl ani jedinou holku a ani jsem z žádnou nenázal moc velkou komunikaci?

xoxoxo
hodnocení

0x

Stačí klást ty správné otázky, holky si rády popovídají o tom, co se jim líbí za muziku, jaké filmy se jim líbí, kam rády chodí, o sportech, pokud nějaké dělají...

raadek*
No, v devatenacti letech by si s tim mel zacit neco delat. Predevsim si musis uvedomit, ze holky jsou taky lidi. Maji svoje city a napriklad se nebudou smat tvemu problemu jako tvoji vrstevnici. Nejdriv se nauc s nimi komunikovat, coz znamena, najit si kolektivni sport nebo zalibu, ktera neni pro kluky zrovna normalni. Tedy vyrazna prevaha divek. V tom ti jiste zdejsi holky poradi. Tam se naucis komunikovat, pak prijde pratelstvi, laska atd. R.
pt®

raadku, asi jste se přehlédl, lukasovi je 14 a do 19 se to určitě naučí. lukasi neboj, to přijde. PT

raadek*
RADEK me jmeno. Asi jste omylem prehledla dotaz feldase. R.
pt®

Jé, a já myslela, že odpovídáte lukasovi, tak pa. PT

petr123*
hodnocení

0x

Klídek, to se časem srovná. *palec*

Navíc jsou holky které mají rády když pořád něco žvaníš, ale jsou i takové které mají rády "tiché typy" a když jim spíš nasloucháš.

lukas25657
hodnocení

No,abych se vyjádřil,samozřejmě že jde o holky který se mi líbí a s kamarádkami nemám takový problém komunikovat,ikdyž najdou se vyjímky kdy jsem prostě jako "poleno" a nevydám ani hlásku..S jednou "kamarádkou" jsem tak trochu chodil(ono to nebylo úplné chození,ale měli jsme k sobě hodně blízko) nebyl jsem před ní nějak hafo ukecanej to ne,ale nebyl problém se s ní bavit.Po takovém (menším) rozchodu,jsme se s ní přestal úplně bavit a to pozor,ona chodí do stejné třídy jako já,takže mám problém,a když stojí někde sama,tak mě něco tlačí za ní přijít a začít se s ní bavit,ale něco druhého mi říká,Ty nevíš co říct a máš hroznou trému,takže tady bude i problém s nějakými "kamarádkami"...

hodnocení

0x

Hm. Ty se proste stydis. Protoze i kdyz nevis co rict, tak to jeste neni duvod za ni nechodit.

Takze zacni pracovat na odbourani studu. Pak uz to pujde. A ani toho nemusis moc nakecat. Zbytecne reci z Tebe stejne chlapa neudelaji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]