Nejste přihlášen/a.
Ahoj,je mi 14,ale neumím si povídat s holkama,přes icq uplně v pohodě,ale holky(a nejen kamarádky) mi vyčítají že neumím pořádně komunikovat a na tom troskotají i moje vztahy s holkama..Co s tím dělat?
Tréma je záludný problém, avšak ne nepřekonatelný. Zkus popřemýšlet o tom, co by ti ve tvých očích zvedlo sebevědomí a pak pracuj na jeho zvýšení, to ti dodá sebejistotu a tréma se zmírní. Druhá věc je trénink. Samo od sebe to nezmizí, je třeba to zkoušet, zkusit se třeba aspoň usmát nebo pozdravit. Pokud jsi příliš blokovaný z prostředí třídy, zkoušej to na neznámé holky na ulici. Tam ji potkáš a patrně už nikdy víc neuvidíš, tak ti může být jedno, co si o tobě myslí. A buď si jistý, že i kdyby ses jim nelíbil, určitě je to uvnitř v srdci potěší.
Popřemýšlej si taky o tom, co ti vlastně brání je oslovit, co nejhoršího by se mohlo stát. Že tě holka odmítne? Utře? Nesmíš se brát tak vážně. I na to je třeba si zvykat, tohle kluci se musí naučit snášet a házet za hlavu. Pokud uvidíš, že ta holka je vysloveně odmítavá a nemáš šanci, přestaneš se jí v duchu zaobírat a zaměříš pozornost na jinou.
Je to přirozený výběr. Podívej se do přírody, jak protivná je někdy samice, když si ji namlouvá samec a jak on je trpělivý a vlezlý, případně dostane ťafku a jde jinam. Kdyby se z toho zhroutil a zabalil to, nikdy nebude mít šanci se rozmnožit. Přiroda to tak zařídila, aby se rozmnožovaly pouze silné kusy, které tohle vydrží a vydrží i rozchody a odmítnutí, ať je to nepříjemné, bolestné a těžké, ale, bohužel, k lásce to nezbytně patří.
Axus-"na tom něco bude"...Jenomže ono to není že se stydím před každou,ono každá je jiná a je pravda že častěji chodí holky za mnou než já za nima..To mě tolik ani nevadí,ale spíš mě utápí to,že jiní kluci jsou v pohodě,dokážou se s holkou bavit a dívat se jí do očí,já e také dokážu vcelku normálně bavit (ikdyž problémy mám),ale abych se před svojí "vyvolenou" ještě díval do očí,což ona mě dělá,je už opravdu moc...
A dejavu ten poslední odstavej je svatá pravda..A popřemejšlet co když mě holka odmítne,už vím co dělat,a píš mi de o to jak s nima komunikovat,vyrovnat se s tím umím..
luk, to je u těch silnějších zvířatek v přírodě. Lidi mají rozum a cit a tím se od zvířat liší. Vždyť se podívejte kolik lidí je v manželství, zakládá rodiny a nejsou to přece jen Mistři světa a Missky. Srdce máme každý a v pravý čas všechno přijde. PT
Lukáši neboj, to příjde časem. Určitě získáš větší jistotu. Hlavně si vybírej témata, která dobře znáš a taková, které zajímají i holky. Ale věř mi, že někdy holky víc ocení, když kluk dokáže poslouchat. Takže se snaž zapojit do hovorů, když jsi s kamarádkami, před kterými doufám nemáš trému. A při tom pozoruj, co kamarádky zajímá a o čem si rády povídají. Držím Ti moc palce!
No já nevím raadku, já si spíš myslím, že v té pozdější fázi se jenom naučíte, jak maskovat pozorné naslouchání, ale přitom stejně myslíte na něco jiného - řekněme na fotbal nebo postel a nebo kujete pikle, jak vypadnout za kamarády do hospůdky? :D A teď musím já napsat, promiňte pánové, třeba jenom přeháním.
Stačí klást ty správné otázky, holky si rády popovídají o tom, co se jim líbí za muziku, jaké filmy se jim líbí, kam rády chodí, o sportech, pokud nějaké dělají...
raadku, asi jste se přehlédl, lukasovi je 14 a do 19 se to určitě naučí. lukasi neboj, to přijde. PT
Klídek, to se časem srovná.
Navíc jsou holky které mají rády když pořád něco žvaníš, ale jsou i takové které mají rády "tiché typy" a když jim spíš nasloucháš.
No,abych se vyjádřil,samozřejmě že jde o holky který se mi líbí a s kamarádkami nemám takový problém komunikovat,ikdyž najdou se vyjímky kdy jsem prostě jako "poleno" a nevydám ani hlásku..S jednou "kamarádkou" jsem tak trochu chodil(ono to nebylo úplné chození,ale měli jsme k sobě hodně blízko) nebyl jsem před ní nějak hafo ukecanej to ne,ale nebyl problém se s ní bavit.Po takovém (menším) rozchodu,jsme se s ní přestal úplně bavit a to pozor,ona chodí do stejné třídy jako já,takže mám problém,a když stojí někde sama,tak mě něco tlačí za ní přijít a začít se s ní bavit,ale něco druhého mi říká,Ty nevíš co říct a máš hroznou trému,takže tady bude i problém s nějakými "kamarádkami"...
Hm. Ty se proste stydis. Protoze i kdyz nevis co rict, tak to jeste neni duvod za ni nechodit.
Takze zacni pracovat na odbourani studu. Pak uz to pujde. A ani toho nemusis moc nakecat. Zbytecne reci z Tebe stejne chlapa neudelaji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.