Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence a alimenty

Od: jana0101 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,ex manžel neplatil alimenty a strhavali se mu z platu exekucně,nabral si hodne moc půjček,neplatil je a ted je žadatel o insolvenci ale už je tam jako žadatel o upadek pomalu třetí měsíc,mě exekutor přestal vyplácet v červenci alimenty že prý už na to nemá narok že se všechny exekuce zastavují když je žadatel o insolvenci a přesto že se mu strhávají z platu mi je nikdo neposílá napsledy jsem je dostala v červenci,on je žadatel o upadek u městského soudu,není to divné?Myslela jsem že se to dělá u krajského soudu,volala jsem všude možně i na ten soud,nikdo není schopný mi říst jak dlouho budu bez alimentu,nemáte někdo zkušennosti?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

no, tohle jsou právě ty zákony šité horkou jehlou. Plno situací, jako ta Vaše, není vyřešeno. Tady dost záleží na ochotě exekutora a mzdové účetní. Účetní by mohla výživné posílat přímo Vám a ne peníze deponovat.

Jak dlouho budete bez alimentů? Těžko říci. Většinou doba od podání návrhu do schválení trvá cca 3 - 4 měsíce. Ale může být pochopitelně i podstatně delší. To, v jakém stavu je řízení, vidíte v insolvenčním rejstříku. Už má usnesení o povolení?

Ano, může být projednáván u Městského soudu v Praze. Tam patří ti, kteří mají bydliště na území města Prahy.

jabraka*

Pokud je plátce v insolvenci,musí o platbě poříspěvku rozhodnout soud,a to co nejdříve. a priritně.

JB

sebod*

Jabrako, co znamená "pokud je plátce v insolvenci"? Kde, prosím, je v insolvenčním zákoně uvedeno to, co popisuješ?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]