Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ex manžel neplatil alimenty a strhavali se mu z platu exekucně,nabral si hodne moc půjček,neplatil je a ted je žadatel o insolvenci ale už je tam jako žadatel o upadek pomalu třetí měsíc,mě exekutor přestal vyplácet v červenci alimenty že prý už na to nemá narok že se všechny exekuce zastavují když je žadatel o insolvenci a přesto že se mu strhávají z platu mi je nikdo neposílá napsledy jsem je dostala v červenci,on je žadatel o upadek u městského soudu,není to divné?Myslela jsem že se to dělá u krajského soudu,volala jsem všude možně i na ten soud,nikdo není schopný mi říst jak dlouho budu bez alimentu,nemáte někdo zkušennosti?
no, tohle jsou právě ty zákony šité horkou jehlou. Plno situací, jako ta Vaše, není vyřešeno. Tady dost záleží na ochotě exekutora a mzdové účetní. Účetní by mohla výživné posílat přímo Vám a ne peníze deponovat.
Jak dlouho budete bez alimentů? Těžko říci. Většinou doba od podání návrhu do schválení trvá cca 3 - 4 měsíce. Ale může být pochopitelně i podstatně delší. To, v jakém stavu je řízení, vidíte v insolvenčním rejstříku. Už má usnesení o povolení?
Ano, může být projednáván u Městského soudu v Praze. Tam patří ti, kteří mají bydliště na území města Prahy.
Pokud je plátce v insolvenci,musí o platbě poříspěvku rozhodnout soud,a to co nejdříve. a priritně.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.