Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vážení rádcové.
Mám jednu otázečku a budu se snažit vysvětlit.
Mimo svoji práci dělám na živnost svatebního koordinátora - jedná se vlastně o to, že před danou svatbou, při svatbě a po svatbě zařizuji plno věcí okolo, co je potřeba - prostě vše, co svatebčané chtějí a dají mi ,,zařídit", aby měli o starosti méně - zkráceně mohu jmenovat například: termíny, různé rezervace, zdobení, řazení vozů, hostů, vypůjčování + vracení věcí na svatbu, řídit + hlídat svatební den, hry na svatbě, výslužky, večerní ,,řidič",... prostě vše, co se po mě od svatebčanů v podstatě chce...
A teď přejdu k jádru ,,pudla":
Letos jsem pár svateb dělal, všechny byly bezproblémové a úspěšné až na jednu a ta byla zrovna mých dobrých známých, kamarádů - respektive bývalých spolužáků...
A jak už to tak bývá, rozhádali jsme se... Před i při svatebním dni bylo všechno v pořádku, nikdo nic neříkal, vše jsem ,,řídil", nikdo si neštěžoval, byla prima atmosfera a podobně. Vše začalo až po svatebním dni. Nějaké věci, které byly na svatební den zapůjčené, se různě vracely zpátky, některé se posílaly i poštou do místa výpojčky. Vznikly mi tedy více-náklady v řádu ,, pár stokoru ", které jsem chtěl nechat proplatit a zde to všechno vzniklo:
Že mi nic neproplatí, že to, co po nich nyní chci, jsem tam vlastně propil a ,,prožral" apod... A že na mě podají TRESTNÍ OZNÁMENÍ - proto, že to bylo ,,načerno", mimo - resp. nepřiznané.
Jde o to, že jsem tuto svatbu dělal pro známé ne za učelem zisku, ale prostě, jelikož jsme spolu pár let za škole strávily, tak jim to prostě jen zařídit. Domluva byla tedy taková, že mi zaplatí veškeré náklady s tím spojené + mi sami dobrovolně nechali ,,nějakou kajdu" do kapsy..
Žádná smlouva neexistuje, nic. Jen toto slovní ujednání mezi námi. Na svatbě jsem byl pochopitelně svědky viděn Živnost na tento obor normálně mám, jiné svatby dělám klasicky na smlouvu, ale zde to bylo tak, jak to píšu.
Jak mám reagovat, až mi přijde obsílka? Abych z toho nic neměl, žádné problémy.
Poradíte prosím?
Děkuji.
Nemusíte se bát. Jen vyhrožují, nic nemají v ruce, takoví lidé jsou křiváci, s kterými je lépe se nestýkat. Prachy odepište a do budoucna se vyvarujte podobných chyb. Znala jsem dva podobné případy - v jednom šila kamarádka nevěstě šaty, které jí nakonec přes ústní domluvu nezaplatili - a bylo po kamarádství a známý zase půjčil veterána a nějaké další auto na svatbu, vše domluveno atd., nakonec veterána poškodili a ani nezaplatili další náklady. Někteří si prostě myslí, že když jde o svatbu, tak jakoby to byla jiná situace nebo co.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.