Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokousal me pes

Od: ondrac odpovědí: 10 změna:
dobry den dneska me pokousal muj pes naposledy byl očkovaný proti vzteklině pred 3 rokama a rodice s nim ani se mnou nechteji k lékaři/veterináři

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, dotaz nemáte, tak těžko vědět, co Vás zajímá. Pes má být očkovaný proti vzteklině každý rok (rodiče to asi vědí). Ta možnost, že se nakazíte vzteklinou od svého psa, je minimální - stejně, jako výskyt vztekliny v ČR. Ovšem, jestli půjdete za lékařem s pokousáním, tak budete očkován Vy. Hlavní otázka je, proč pes kousl - pokud jste udělal někde chybu Vy, tak pes jen reagoval, ale není to napadení nemocným psem. K vyčištění a ošetření rány již došlo? Zdravím!

doplněno 06.10.17 22:09:

kartaginec - jak vidíte, tak "nedotaz" tazatele asi nezajímá / nereaguje. S tou pravdou opatrně - každý máme jen jinou zkušenost (nebo veterinář jinou vakcínu). Ano, musí se doložit, že byl pes řádně očkován a v řádném termínu.

Nemáte tak docela pravdu. My chodíme oçkovat co dva roky a naposledy nás vet zval za 2až 3 roky
doplněno 06.10.17 22:37: . hobby.idnes.cz/...
Apacient se očkuje, nebyl li zjištěn pes.
kik
Máte pravdu, pacient se očkuje, jen v případě, že nelze dohledat psa (kočku) a jedná se o pět injekcí. Dceru jsem musela nechat naočkovat, protože ji na táboře lehce škrábla kočka, která utekla. Bylo to v pohraničí s Polskem a Slovenskem, kde se vzteklina stále vyskytuje. Bylo to tři roky zpátky a zrovna myslím minulý měsíc se vzteklina vyskytla u netopýra v Polském Těšíně.

A pokud vím, moc příjemné očkování to není. Ležel jsem shodou okolností v nemocnici, když tam takov=ho pacienta měli. To se nedělá ambulantně, pacient je hospitalizován a dostává těch pět injekcí, jak říkáte, do břicha (ale to vy všechno váte).

No ale, i když je pes čkován (dnes už opravdu není očkování automaticky povinně každý rok, takové tvrzení je jen částečně pravdivé), k doktorovi s takovým pokouzáním, o jakém ondrac mluví, k lékaři by jít měl. Vyčistit a dezinfikovat by to mohl zvládnout sám, ale i když bude mít štěstí a takové hrůcy, jaké popisujete, ho nepotkají, třeba by to chtělo šití, například. (Mimochodem báš pes mne raky nejedkou kousl a většinou jsem to zvládl sám, ale to byly celkem drobné kousance, Ovšem téměř ukousnutý prst vych doktorovi ukázal. (A on už si řekne sám o případné potvrzení od veta.)

doplněno 07.10.17 11:37:

kik Datum: dnes 11:16: To je dobře, ře uř je to takhle jednodušší, a děkuji za tuto pro mne novou informaci.

kik
Naštěstí dneska už se v tomto typu očkování pokročilo a s dcerkou jsme jednou týdně dojížděli do Fakultní nemocnice. Nebylo to pro ni ani moc bolestivé, bylo to do ramene. Zvládla to dobře. Bylo ji tenkrát osm let. Ale znám jak se očkovalo kdysi a ani si to nechci představit.
Bohužel se tehdy nechala strhnout davem a hladila cizí kočku i když ví, že se to nemá. Navíc vedoucí šel příkladem :(.
Sestře se do prstu pes docela zakousl a způsobil bohužel až takovéto následky.
Věřím, že chlapce, který žádá o radu, nic takového nepostihne, ale právě proto je potřeba, to nezanedbat.

hodnocení

1x
Očkování tři roky vydrží. A proč k doktotovi nejdete sám? Pokousal vás moc?
ondrac
hodnocení

jo malem mi ukousl palec

kik
hodnocení

1x
Nejde jen o vzteklinu, i když by měl být pes samozřejmě zkontrolován i opakovaně, zda má protilátky, protože i když je očkován, nemusí být proti vzteklině imunní. Ale hlavně může mít zkažené zuby a vám se do rány dostane nebezpečná infekce.
Mou sestru pokousal vlastní pes a zvěrolékař musel vystavit papír, že je pes zdravý (nemá vzteklinu) a setra léčila obrovský zánět třemi antibiotiky a málem dostala sepsi. Následně i prst prošel plastickou rekonstrukcí, kvůli přerušeným nervům a s prstem má dodnes problém.
Nechci strašit, ale může se stát cokoli.
Raději předcházet problémům třeba zbytečně, než pak litovat.

hodnocení

1x

No já si myslím, že to nebude tak horké, když to pokousání viděli i rodiče. Přece nejsou blázni a určitě by s tebou k doktorovi šli, kdyby to bylo tak jak píšeš a pes ti málem ukousl palec. Ale klidně si to místo pořádně vymyj Savem. To mám vyzkoušené. Nejlepší je teda Savo proti plísni. Jednou mi tohle řekl sám veterinář, že to je to nejlepší jako dezinfekce. A já jsem to jednou dokonce i vyzkoušela. Kousl mne vlčák do předloktí a docela dost. Vymyli jsme to Savem a nic se nedělo. Ani se to nezanítilo a rychle se to vyhojilo. Ale pes byl očkovaný proti vzteklině, jenže také jsem nevěděla kdy, majitelé jenom řekli, že očkovaný je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]