Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je kamista

Od: kdojeto odpovědí: 7 změna:

Komu se říká kamista a proč? Google mi nachází stránky v turečtině a podobně. Ale vysvětlení pojmu v češtině žádné.

doplněno 06.10.17 19:52:

Tak doplnění: používají to prý hlavně vegani, myslím, že tím asi myslí nevegany? Ale nevím jistě. Ani mi není jisté, jestli je to hanlivé, jak to vůbec vzniklo

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mohli bychom uvažovat o chybném přepisu slova. Lehce se dá zaměnit pismeno "m" se dvěma písmeny "rn" (RN). Pak je východiskem slovo karnista. Carne pochází z latiny a má blízko k masu. Carnista nebo karnista by byl zjednodušeně masožrout.

iz*

To se mi zdá nejpravděpodobnější. Carne znamená maso (případně svalovinu).

hodnocení

0x

A jste si jistý, že se to píše takto? Mně teda Google neodpověděl vůbec. Pouze na nějaký léčivý gel Kamistad na zuby, nebo afty a tak dál. A pak je tam nějaký člověk, který si říká "Kamista". Ale to je nějaká seznamka, nebo co. Nepátrala jsem podrobněji. Ale s "C" na začátku, tedy Camista, což se čte "kamista", tak tam už něco vyskakuje v angličtině a je to něco spojeného s určitou módou, trendem.

hodnocení

0x

A není to něco jako ovčan? To je prý nové české slovo a znamená to, že člověk je jako ovce a chová se jako ostatní - hloupé stádo.

hodnocení

0x

Nějaká bližší souvislost by nebyla? A slyšel jste dobře?

Možností je víc - třeba ve španělštině je camisa košile a camiseta tričko. Ovšem také existuje Camista studio v souvislosti s VideosRussia - což je dost široké rozpětí.

iz*
hodnocení

0x

Reaguji až na doplnění otázky:

Pokud by mělo jít o hanlivé označení, těch, kdo nejsou vegany, napadá mne možnost odvození od latinského slova canis (vyslovuje se "kanis"), což znamená pes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]