Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabalit zásilky

Od: posta odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím vás, jak řešíte prakticky zabalení zásilek, když jdete něco poslat na poštu?

Dělám si doma pořádek ve věcech a ty, které už nevyužiju, dávám na internet na bazary k prodeji. Vesměs jde o věci do hmotnosti 10 kg. Předpokládám, že většina lidí bude asi zdaleka, takže to budu muset poslat poštou.

Nemám ale přesně představu, jak jim ty věci zabalit, hlavně do čeho. Nemám doma skoro žádné krabice od něčeho, do čeho by se to dalo dát. Mají něco na poště za nějaký poplatek? Nebo do čeho balíte vy, když něco prodáváte? Jsou to věci, který musí být v nějaký krabici, do obálky se většina z nich nevejde. Kde se dá koupit nějaká folie, aby to bylo ještě uvnitř v té krabici nějak zabalené? Jakou částku bych si měl pak účtovat přibližně za zabalení, kdyby to bylo v nějaký klasický kartonový krabici a vevnitř ještě v nějaké folii?

Ještě by mě zajímala jedna věc. Když si něco nechám poslat doporučeně, tak na balíku nebo obálce je adresa odesílatele, tomu rozumím, ale už nerozumím tomu, proč ta adresa je při doručení mně přeškrtlá? To má jaký důvod? Zásilky jsou od České pošty.

Děkuji předem všem za cenné rady. Nikdy jsem na poště ještě moc neposílal, když už, tak si věci objednávám.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

S tím přeškrtáváním se to dělá dodnes. A dokonce i na dopise. Ten který odesílá píše svou adresu do rohu levého a přeškrtává. Adresát je na pravém místě balíku, nebo dopise. Je to proto, aby bylo na první pohled jasné, kdo je odesilatel a kdo adresát. Dříve se také raději adresa odesilatele na dopisu psala na zadní část obálky a nic se neškrtalo. Zákon to určitě není, spíše takový vžitý zvyk a hlavně "sichr". Pošťáci jsou někdy nepozorní ;)

Jinak krabice pošta prodává, ale jsou dost drahé a tím se Vám zboží prodraží. Levnější bude koupit pytle na odpadky, nějaké lepší kvality a dát třeba dva, podle uvážení, zajistit širokou lepicí páskou, ta stojí kolem 30 korun a koupit v papírnictví štítky, které nalepíte na balík a kam napíšete adresy. Ty štítky bych zajistila ještě přelepením tou širokou průhlednou páskou. A je to! *palec2*

To je myslím to nejlevnější řešení. A je spolehlivé. Takto posílají i látky a nikdy nebyl problém.

majsterjoe*

Je to starý zvyk a naprosto zbytečný. Pravidla pro adresu odesílatele a příjemce jsou daná, o překrkávání už dnes není řeč.

V dnešní době ku příkladu ten balík, dostane čárový kód a nálepku poštovního čísla a nemá se kdo a proč splést.

Stačí dopis otočit a pošťačka ho šupem pošle zpět odesilateli. Spousta věcí se jěště třídí ručně.

hodnocení

0x

Na každé větší poště se dají koupit různé skládací krabice, obálky atd., ty si sama pošta nechává dělat a prodává je zákazníkům. Cenu každé krabice můžete promítnout do ceny prodávaného předmětu. Vyplnit zbytek krabice, můžete starými novinami, aby se obsah nehýbal uvnitř. Moje adresa na doporučeném dopise, nebo balíku není nikdy přeštrtlá, když jsem odesílatel. A to posílám 2 až 3 dopor. dopisy(balíčky) týdně.

doplněno 06.10.17 17:13:

Tak mně chodí také doporuč. psaní (balíčky) domů, ale nikdy odesílatel není přeškrtnutý, asi to dělají ve vašem rajónu, aby se nespletli s doručovací adresou.

doplněno 06.10.17 17:14:

Za totality, se odesílatel přeškrtával na balících.

Tak vy jako odesílatel zásilky zřejmě nevidíte, že je Odesílatel přeškrtlý, ale mně skoro vždycky, když přijde něco od pošty (jako adresátovi), tak je tam adresa odesítele přeškrtlá, a zajímalo by mě, proč to tak pošta dělá.

asi starý zvyk - nedělá se to (dnes) ...

A když budete potřebovat krabičku-krabici, není náhodou v okolí nějaký obchod, který má za pokladnami krabice?

doplněno 06.10.17 17:21:

Před léty se takto uváděl odesílatel - adresa se přeškrtla ... někdo to dělává do dnes.

Spíš bych chtěl upozornit odesílatele balíčku na vhodné balení - já třeba dostal světlo z auta v krabici, bez vyplnění, narvané do jednoduchého kartonu. Samozřejmě bylo prasklé - jestli před odesláním můžu jen hádat. Reklamace na poště byla zbytečná a předem jasná. Odesílatel zavinil dle podmínek odesílání balíčků ono poškození (ale stejně si myslím, že to poslal už rozbyté...). Hádat se přes půl republiky a vyhrožovat při částkách pár stokorun je zbytečné ...

doplněno 06.10.17 17:44:

*ee*takových peněz za folii...

já posílám občas věci nepotřebné prodané za korunku na aukru - krabici vezmu v obchodě při nákupu (třeba pár oplatků v krabici si vezmu vč. krabice). Doma zabalím dle potřeby - do sáčku, vložím do krabice s pomačkanými prospekty, případně vložím menší krabici do větší...

iz*

Nevím o tom, že by adresu odesilatele škrtala pošta, ale vím o tom, že to dělají někteří odesilatelé. Proč, to by museli říct oni (možná si myslí, že tak pošta nesplete, komu má zásilku doručit).

hodnocení

0x

Vyzkoušejte bublinkovou fólii. Buď jako výplň do krabice - nebo je možné menší kusy zabalit jen do fólie, takto vzniklý balíček přelepit izolepou (adresu napíšete na kus papíru a ten také izolepou dobře přelepíte).

obalto.cz/...

hodnocení

0x

Krabice se dají vzít zdarma v supermarketech. Místo fólie používám zmačkané noviny či letáky. Pokud toho budete posílat hodně, je dobré si vyřídit na poště jejich kartu. Máte to pak levnější a ještě nemusíte vypisovat podací lístky. Adresa se škrtala vždy aby bylo jasné, že to není adresát.

hodnocení

0x

Adresa odesílatele se dříve přeškrtávala, aby se někdo náhodou nespletl a neposlal zásilku nazpátek, místo adresátovi. Ve čtvrtek jsem posílala babíček a svou uvedenou adresu jsem automaticky taky křížem přeškrtla. Není to ale nutnost.

Na poště bych krabice nekupovala, i když mají na výběr různé velikosti. Ono už samo poštovné je velice nákladné a když k tomu navíc tomu chudákovi přičtete třeba 35 Kč za krabici, která mu je pak na nic, zaplatí ještě víc. V každém obchodě, i v těch malých, jsou k dispozici různé krabice po vybalení zboží. Většinou v koutě před kasami. Ve větších obchodech bývají v drátěné pojízdné kleci. Vyberete si vždycky. Klidně 2 - 3 a doma pak zjistíte, která se na zboží hodí nejlíp.

Předevčírem, jak jsem psala, jsem posílala balíček. Zboží bylo delší, pevné, nešlo to ohnout či složit, ale na šířku dost tenké. Padla mi do oka vysoká krabička od vypitého džusu Hello. Na výšku byla naprosto perfektní, kolem do šířky jsem to dovycpala čistými listy z reklamních letáků. Žádná folie nebyla třeba. Krabici jsem, samozřejmě, před použitím dobře vymyla. A adresát mi zaplatil čistě jen poštovné. Ten vhodný obal najdete zadarmo vždycky, není třeba krmit nenasytnou Českou poštu a kupovat krabice. Jaga.

hahanaj*
hodnocení

0x

Záleží co chcete poslat. Lehké věci , které se nevejdoudo obálky stačí zabalit do letáku nebo novin a pak do obráccené igelitové tašky a přelepíte izolepou .Uděláte snadno úhledný balíček. Nač kupovat a účtovat kupujícímu ještě balící materiál.

jfd
hodnocení

0x
Krabice beru v obchodech nebo v kontejneru na karton, vycpu že všech stran zmackanymi letáky nebo novinami. Koupit je potřeba jen izolepu. Adresa se skrtava, aby se nezaměnil odesílatel a příjemce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]