Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat ten kdo má nějakou zkušenost na ÚP mě pozvali na pohovor kterého se musím zúčastnit ale už ted vím že o práci zájem nemám je to hodně daleko a měl bych problém se tam dostat a podmínky taky nejsou dobré. Tak se chci zeptat jestli tuhle práci na pohovoru musím přijmout pokud budou mít o mě zájem? Je možné že mě kvůli tomu můžou vyhodit z ÚP pokud ano tak budu potřebovat na pojistovně nějaký doklad že mě vyhodily? a co je potřeba zaplatit pouze zdravotní pojištění? Děkuji
Ano, musíš ji příjmout, ano, v případě odmítnutí tě mohou vyřadit z ÚP a na pojišťovně nahlásíš že nejsi v evicenci ÚP. Pokud bys to neudělal, úřad tě odhlásí a tobě budou naskakovat penále. Co se týče ještě té práce, tak pokud ti opravdu nevyhovuje, dělej vše proto, aby tě nechtěli.
Neni ta povinnost prace prijmout nebo za trest platit nejaka sikana? Tohle ve me vzdycky vyvolava podiv, proc je povinne platit nejake pojisteni, kdyz mame svobodu proc neni moznost volby, nepojistenec by si zkratka musel pripadne leceni zaplatit sam, i kdyby se mel zadluzit a potom splacet. Je to pojisteni povinne i v jinych evropskych statech? Treba v USA je svobodna volba.
Uchazeč o zaměstnání je povinen poskytovat krajské pobočce Úřadu práce potřebnou součinnost při zprostředkování zaměstnání a řídit se jeho pokyny (např. projednat doporučené zaměstnání ve lhůtě stanovené úřadem práce, dostavit se na krajskou pobočku Úřadu práce ve stanoveném termínu, poskytnout součinnost při vypracování IAP, jeho aktualizaci a vyhodnocování, a to v termínech stanovených krajskou pobočkou Úřadu práce, a plnit podmínky v něm stanovené)...
Dále uchazeče o zaměstnání krajská pobočka Úřadu práce z evidence vyřadí rozhodnutím, jestliže bez vážného důvodu odmítne nastoupit do vhodného zaměstnání...
Mimochodem - pokud "nepojistenec by si zkratka musel pripadne leceni zaplatit sam" , jak píšete - z čeho by ho platil, když nemá práci ani majetek? To je to samé, jako "Neni ta povinnost prace prijmout nebo za trest platit nejaka sikana?"
Pracovat samozřejmě nemusíte, ale ne na úkor ostatních.
Z ceho by platil osetreni? Treba ma nekdo penez dost, ale povinnost platit pojisteni se mu nelibi, jde prece o tu osobni svobodnou moznost volby, ktera tady neni
ale povinnost platit pojisteni se mu nelibi, jde prece o tu osobni svobodnou moznost volby, ktera tady neni
Ano, už rozumím - svobodná možnost jedince neplatit v souběhu s povinností státu být kdykoli ošetřen.
Pepine, zákony jsou od toho, aby se dodržovaly. Jestli se Vám některý zákon nelíbí, obraťte se na svého poslance → přijímat, měnit nebo rušit zákony mohou pouze zákonodárci.
PS: za "pár dnů" budou volby → dobře zvažte, koho volit.
No tak ja osobne jsem s pojistenim smiren a platil bych si ho i kdyby byla moznost volby. Nelibi se mi jen ta "povinnost" a pripadne nasledky pro neplatice ve svobodne zemi vcetne exekuci. Nasi zakonodarci dobre znaji mentalitu naroda a proto vi, jake zákony jim projdou
O nabízené práci od ˇUP již předem víte, že ji nepřijmete a teď se třepete, aby vás z pracáku nevyřadili. Tak je předejděte, vemte první práci jinde ( práce je dost) a na pohovor doneste již smlouvu s jiným zaměstnavatelem. Pokud vás pracák pozve na takový pohovor tak to znamená, že jste již delší dobu bez práce a nevidí vaši snahu si práci najít sám. A je to v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.