Nejste přihlášen/a.
Je zbytečné zde něco takového posílat, lékař se podívá a potrvdí ti pravděpodobně ten hemeroid. Je důležité začít s léčením včas, dokud ještě můžeš sedět.
V osmnácti letech a krvácející boule na zadku? Mazejte k doktorovi a nebojte se .Prohlídne a navrhne nejvhodnější léčení.
Nemyslíme, ale víme. Je to vlastně křečová žíla.
Jistě si to nechte odstranit, pokud náhodou praskne, budete mít moc velký problém.
Krev na papíře může být i z trhlin /ruptury/ v okolí konečníku. A ano, je dobré léčit okamžitě, Váš stav již trvá rok. I když to je schované, tak je potřeba léčit.
Pokud máte peníze, najděte si soukromou kliniku /proktologie/ kde Vám za nějakou tisícovku hemeroid bez bolesti odstraní a poradí jak dále.
Základ je měkká, pravidelná stolice, bez přílišného tlačení, podpůrné léky na zpevnění žilních stěn, šetrná údržba konečníku /jemný papír, lehké sprchování po stolici, sedací koupele v odvarech určitých bylin, mastičky, čípky. To podle nálezů lékařů. Bouličky se nezbavíte ale můžete jich mít i více a vevnitř. Je několik možností, jak je odstranit. Ale to určí lékař. Je to jejich práce a na ,,prdelky,, koukají od rána do večera. Nemyslete si, že máte něco jiného, než ostatní pacienti. Stud stranou, k prohlídce a výkonu Vás bude připravovat třeba i hezká sestřička. Hodí přes Vás plachtu, nebojte se.
Kolonoskopie je součástí vyšetření. Po skončení z vás spadne strach a budete mít klid, že je vše v pořádku. Mě to nebolelo.
Pohanko. A jseš si opravdu na 100% jistá, že je to "křečová žíla"? U mé sestry si takto byli jisti i lékaři. Tři roky si byli jistí. Teď má za sebou sestra jak ozařování, tak chemoterapii. Obojího dostala takovou dávku, že by to porazilo i vola... No, snad je vše zažehnáno, ale u rakoviny to není jisté asi nikdy.
Teda určitě mi je divné, že nechali sestru běhat tři roky s hemeroidy a nic s ní nedělali. Vyšetření na odborném pracovišti a odstranění bouličky hemeroidů? Pravidelné kontroly na proktologii. A řekněme si, že každá nemoc se vyvíjí. A i když jí tedy /to nevím/ hemeroidy odstranili, tak nikde není psáno, že nemůže člověk dostat karcinom konečníku, nebo tlustého střeva. A jedna nemoc nemusí nutně znamenat, že se nezvrhne v druhou, nebo souběžně vedle sebe. Sestra byla jistě pod pravidelnou kontrolou.
Jinak lékaři vždycky říkají, když se Vám něco nebude zdát, tak přijďte.
Jinak k otázce.
Jsou vnitřní a vnější hemeroidy. A na ty vnitřní Vám přijde právě prohlídkou lékař. Též zkontrolují stav střívek. Co a jak na lačno a vyčištěn, co si koupit v lékárně, se vším Vás seznámí.
Podívejte se třeba na www.irakovina.cz//... , kde Vás hned nabádají, abyste se podíval na google na obrázky. tedy nejdříve začněte těmi obrázky hemeroidů. A hned budete vědět.
Mě se líbilo, že opravdu ti lékaři v ordinaci si s Vámi dají práci a všechno možné Vám před prohlídkou vysvětlí. Oni o tom mluví jako o zcela normální věci a tím Vás velmi dobře uklidní.
Co mohu doporučit, nenechte si hemeroidy odstranit klasickou cestou, řezáním. Objednejte se na kliniku, kde používají třeba přístroj Hemoron. Ale dnes jsou třeba i jiné, pod jiným názvem. Já mám vynikající zkušenosti právě s tímto, a je to již více let. Od té doby bez problémů. Hurá. Pan doktor, ke kterému jsem chodila ale ordinaci již neprovozuje, tedy jméno neuvádím.
Zkuste foto poslat přímo na nějakou kliniku, třeba HemoClinic, Palác Ymca, Praha 1.
Zkuste to, nic za to nedáte a jistě se s nimi domluvíte. Oni velmi dobře vědí, že se lidé bojí, nebo mají zábrany.
Cena je skoro u nich stejná, já jsem tenkrát platila 2 300 korun a tedy byla jsem dvakrát, takže 4 600. Ten vstupní poplatek se tenkrát u mého pana doktora neplatil. Ale hned po výkonu jsem šla do práce /poštovní doručovatelka/.
Samozřejmě si vyberte případně ordinaci v blízkosti svého bydliště, pracoviště a podobně, kde se zdržujete.
Čím dřív do toho půjdete, tím lépe.
A též v některém příspěvku píšete, že nemáte žádný hlen, nebo krvavý hlen ve stolici, také když se nestřídají průjmy a zácpy, tak se nebojte.
No a mísa plná krve není problém? Nebyl jste vyděšený? Já bych byla, že vykrvácím.
Co když by mu to prasklo při chůzi, na veřejnosti? Při sedání v dopravním prostředku? Asi nic příjemného.
Jaké doktory problém nevzrušoval?
Obvodní?
Já šla přímo k proktologovi, k žádnému obvodnímu. K soukromému a zaplatila si to. Zdraví mi bylo přednější a pracovat chce člověk bez omezení.
Je to na každém, co zvolí, jestli si půjde aktivně za svým zdravím, nebo se nechá od lékařů odbýt a nehledá další cesty. Raději jít dvakrát zbytečně, než jednou pozdě.
A v dnešní době internetu si člověk plno informací, následků, léčby může vyhledat na internetu. Dříve si člověk hledal informace v knihovně. Určitě je to dnes o moc lehčí a jednodušší.
Je to úplně normální. Předpokládám, že často trpíte zácpou a máte menší hemoroid (který při zácpě trošku špiní papír).
Stávalo se mi to občasa slyšela jsem to i od jiných lidí. Pomůže změna stravy (nejíst sladké a hodně omezit maso, hlavně tučné a smažené, naopak hodně ovoce, zeleniny) a pohyb - upraví se tím stolice.
(Seděla jsem stále nad učebnicema a cpala se sladkým, abych "posílila nervy". Taky mě tenkrát těch pár červených teček,které se občas objevily na toaleťáku zneklidnilo, ale opravdu to nic není).
Ještě doplním, rakovina tlustého střeva by byla u tak mladého ročníku jako Vy opravdu velmi neobvyklá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.