Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará komedie, zřejmě s Burianem či Plachtou

Od: ildika® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, :)

hledám název jedné staré komedie (neviděla jsem ji ovšem). Děj by se údajně měl týkat toho, že manžel je nespokojen s tím, že jeho žena (v domácnosti) má málo povinností a vyčítá jí to. Zhostí se tedy dočasně jejích úkolů, ovšem jeho péče o domácí hospodářství je katastrofální. V jedné scéně je prý zachyceno, jak pase krávu na laně provlečeném komínem. Nepřipomíná vám to něco?

Moc díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jde o půhodinový film s názvem Začátek konce - viz: csfd.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, téma, kdy je muž zcela bezradný, když má zastat ženské práce, je jistě zpracováno vícekrát. Patrně nejvíce je to ve filmu Vzbouření na vsi, kde zvláště nespokojený manžel (pan Filipovský) "vyniká", když zůstane celé hospodářství na něm (ovšem, i z jiných mužů jsou tam truhlíci, když se mají postarat o domácnost). Předpokládám, že děj hledaného filmu se bude odehrávat na vesnici nebo statku - ve městě by asi kráva působila zvláštně. Scénu, kdy muž pase krávu "přes komín", si nevybavuji z žádného filmu a bylo by dobré napsat, kde jste k takové myšlence či poznatku přišla (možná Vám to někdo vyprávěl a nepřesně nebo si to popletl). Jinak, tedy, zkuste se podívat na film viz odkaz. Zdravím!

csfd.cz/...

doplněno 01.10.17 13:58:

ildika - tak tuto TV mikrokomedii jsem nikdy neviděl. Já jsem pátral v paměti směrem ke starším a celovečerním filmům.

hodnocení

Jj, ono mi taky bylo řečeno, že film je z první republiky, max. válečný. :-D Hledala jsem mezi takovými - a samozřejmě marně. Že je tak krátký, to jsem též nevěděla. To se potom pátrá...

hodnocení

Bruno2, máte pravdu. *slunce*

Oběma každopádně díky za odpověď!

---------

Děj filmu mi byl převyprávěn - dotyčný ho viděl jako školák, takže herce si zapamatoval nesprávně. Ale zdá se, že popis děje celkem sedí.

remisak*
hodnocení

0x

Zde jej můžete pustit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]