Nejste přihlášen/a.
Co je podle vás lepši pro vztah - telesná pritazlivost nebo povahova shoda a duševni souzneni? Je jasne, ze idealne oboji, ale kdyby to nebylo mozno a museli se rozhodnout pro jednu moznost, čemu byste dali u partnera prednost pro tvale souziti? Co je prijemnejsi pro spokojeny vztah?
Ideální je rovnováha mezi tím. Nedokáží si představít být ve vztahu s někým, kdo je sice sexy, ale povahově mi nesedí. To by to v mém případě zůstalo pouze jen u sexu, ale do vztahu nikdy. Stejně tak si nedokážu představit být s někým, kdo mi sice povahově sedí, ale nepřitahuje mě. To by to v mém případě zůstalo jen u kamaradství.
Do vztahu jsem vždy šel nebo v něm setrval, pokud jsem byl spokojený s oběma aspekty, ale za mě mohu říct, že pohava pro mě je důležitější. Ono totiž, když jste pak s partnerem delší dobu, tak ta přitažlivost není tak vášnivá jako na začátku, ale pokud vám člověk sedí povahově, s věkem ho pak milujete více a více...
Dobrý den, muži dají zřejmě přednost tělesné přitažlivosti a ženy duševnímu souznění. Jenže, ta tělesná přitažlivost pomine a duševní souznění by mohlo trvat déle - takže, duševní souznění (a vydržet povahu toho druhého, která nemusí být nutně stejná). Zdravím!
vztah - ano, jsem už starší kus, ale "tělesno" se mně líbí stále. Jen ten rozum to trochu brzdí .
Osobně si nedovedu představit trvalé soužití s někým, kdo mě jen tělesně přitahuje bez jakékoli povahové shody a duševního souznění. Vůbec nevidím důvod, proč bych měla žít s člověkem, se kterým si nerozumím.
vztah: Myslím, že jsem až moc rozumná na to, abych až takhle extrémně podléhala pudům a tahala si do života naprosto nevhodného člověka, který je sice přitažlivý a sex s ním je jako extáze, ale věděla bych, že pro praktický život je naprosto nepoužitelný. Měla bych ho maximálně jenom jako milence a do života bych si vybrala rozumného zodpovědného chlapa, na kterého se můžu spolehnout a který mi bude oporou.
Žádná spalující vášeň by mě nepřesvědčila, abych s takovým člověkem uzavřela manželství a založila rodinu, pokud bych zároveň nebyla rozumově přesvědčena, že je to vhodná osoba do života.
Osobně moc nechápu, proč se fyzické přitažlivosti přikládá až tak extrémní význam. Vždyť fyzicky přitažlivému chlapovi taky můžou smrdět nohy nebo z huby a taky kaká, prdí, potí se, taky může být zarostlý jak krakonoš, když se neoholí a taky se časem jistě okouká. Když pak po 10 letém vztahu vedle vás leží nějaký takový smraďoch, co si po obědě před váma bezostyšně zasere, tak je úplně jedno, jestli vypadá jak Alan Delon za mlada nebo jako průměrný chlap od vedle, protože o nějakou spalující vášeň už pak stejně většinou nejde. Časem bych stejně i toho dvojníka Alana Delona kopla do zadku, kdyby mě začal v zásadních věcech hodně štvát
Každej rozumnej člově řekne, že je důležitější, jak se osoba chová, než jak vypadá, ale z většiny případů se vám ta osoba taky musí líbit, jinak by jsi ji třeba vůbec neoslovil. Je to těžký, ale musí to být vždy oboje. Pokud pouze jedna (nefunguje to u mladších), tak rozhodně povaha. Vzhledem k povaze introverta bych se cítil lépe s někým s kým si rozumím než s nějakou misskou, se kterou si nebudu mít co říct.
já si myslím, že vím co je nejlepší pro pro spokojený vztah. Za ženu jsem si vzal svoji nejlepší kamarádku a stále mám doma svoji nejlepší kamarádku. Sice se u nás žádné roztoužené vzdychání při měsíčku nekonalo, jenže zrovna tak jsme se nikdy nepohádali.
Kdybych měl svůj život zopakovat, zase bych si vzal svoji nejlepší kamarádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.