Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat dopis + žádost o fin.náhradu

Od: lukos odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
měl jsem menší dopravní nehodu s člověkem, ktetý byl opilý a způsobil mi škodu na vozidle za 2 tis. Kč.
Nedá se s ním domluvit, chtěl bych mu poslat dopis o uhrazení škody na vozidle, díl jsem koupil starší přes internet a nemám od něj žádný doklad. Je možné to z dotyčného vymáhat? Není nějaký vzor na internetu? Děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vážený pane XY,

dne ... jste mi při dopravní nehodě poškodil vozidlo tak, že bylo nutno vyměnit ... v ceně ... Kč. Žádám Vás, abyste mi tuto částku uhradil nejpozději do ... na účet č. ..., případně poštovní poukázkou.

V... dne...

lukos

iz*
hodnocení

2x

Vzor z první odpovědi je použitelný až na tu žádost, které lze vyhovět i nevyhovět. Já bych použila výzvu.

... Kč. Uvedenou částku (... Kč) uhraďte nejpozději do ... na účet č. ..., případně poštovní poukázkou na adresu ....

V... dne...

Lukos

mnd®
hodnocení

2x

Zdravím,vymáhat dva tisíce můžete.Ale zeptám se na něco jiného - šetřila to Policie nebo jak víte že byl opilý? Sepsaný spolu záznam o dopravní nehodě máte? Pokud 2x ano,tak proč jste to neřešil přes pojišťovnu a servis? Nebo to máte jen tak napsaný na papírku s jeho adresou? Když jste koupil starší díl přes internet,tak ,,nějaký,, doklad máte - adresa prodejce/adresa příjemce/znění inzerátu/platbu taky dokážete.- vše si vytiskněte a i uložte.Když s ním nebude rozumná řeč/nebude přebírat poštu,tak jedině potom sám vymáhat soudně pokud do toho půjdete.Napište víc informací jak to bylo,ale ho nežádejte a pište mu konkrétní data např.do čtrnácti dnů od převzetí doporučeného dopisu.Dva tisíce zas nejsou tolik na případné jeho problémy do budoucna.

hodnocení

1x

Kdybych měla nehodu s člověkem který je opilý a nehodu způsobil,volala bych Policii okamžitě.

lukos
hodnocení

Dobrý den, případ řešila policie, je to stále v jednání, vyjádření zatím nepřišlo. Já to nahlásil na pojišťovnu, výsledek stále nemám, je to skoro už rok.
mnd®

No ale pokud to řešila policie a máte to nahlášený na pojišťovně,tak on vám nic nepošle.To urgujte na té své pojišťovně a ona to zaplatí a potom bude vymáhat na něm až bude vše ukončeno.Tomu opilci něco psát je zbytečné.

Pokud to má v řízení pojišťovna, asi bych nedoporučovala chtít náhradu za stejnou škodu i přímo od "pachatele" do doby, než bude rozhodnuto. Také by se mohlo stát, že jednomu nebo druhému budete vracet částku včetně úroků.

vyno
hodnocení

0x

Tady chybí spousty informací.

Měl jsi dopravní nehodu, kdy ti opilec způsobil škodu na vozidle.

Jak ti tu škodu opilec udělal? Šel pěšky, jel na kole, jel v autě? Bylo to na pozemní komunikaci? atd...

flori*
hodnocení

0x

Vymáhat asi půjde, ale doklad bych si raději obstaral. Prodávající ho může přece vypsat, to by neměl být problém. Řeší se to skoro rok a pojišťovna nic? To je docela divné, ale asi to bude tím, že to u policie není stále uzavřené. JInak v tom dopise by mělo být co se stalo, kdy se to stalo, za jakých okolností. Co bylo zničeno a čím a za kolik bylo nahrazeno. Určitě jména obou zúčastněných a nejlépe i svědek.

lukos
hodnocení

Dobrý den, na mou pojišťovnu u které mám sjednané povinné ručení jsem to nahlásil já raději dobrovolně. Pojišťovna čeká na vyjádření, ale asi mi nic nemůže dát, když je to povinné ručení pro škody způsobené mým zaviněním což já tuto nehodu nezpůsobil. Mám ještě čekat jestli přijde do celkem 2 let vyjádření a pokud ne, jak to na pojišťovně uzavřít?
Díky
Pokud to řeší policie, tak potřebuješ jejich písemné vyjádření. Není to nějaká blbost? To se snad bezne uzavira na miste. Nebo to předali kriminálce? . Zajdi na policajty. A proc jsi to hlasil na svoji? Pokud nemáš havarijko tak je to moc zajimat nebude, pokud nemáš sjednanou službu, ze budou resit nehodu za tebe.
lukos
hodnocení

Tak na pojišťovnu jsem to hlásil z důvodu, kdyby dotyčný měl nějaká zranění, což menší měl. Pak proběhl výslech na úřadě a od té doby nic nepřišlo, ikdyž to slíbili, že vyjádření pošlou. Proto je to na pojišťovně otevřené než jim zašlu ukončení, teda jestli mi ho z úřadu někdy zašlou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]