Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má takhle vypadat vztah?

Od: luisa odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, chtěl bych znát váš názor,jestli má takhle vypadat plnohodnotný vztah.
Můj kamarád je s přítelkyní už tři roky, oba jsou ÚPLNĚ rozdílné povahy-on je sobecký,neempatický,nezajímá se o její problémy, když má on problém-ona se zajímá a vyslechne ho.Občas mi příjde,že ji vnímá jako něco méněcenného.
Na druhé straně ona je strašně hodná,taková klidná,tišší. Když ona má problém,vlepším případě on si to vyslechne ale jedním uchem tam druhým ven a nebo jí to ani nenechá doříct a začne o svých věcech.Dám příklad: ona nechala na stole talíř,aby její malé dítě nemuselo lézt po židli do skříně, on ho na druhý den schoval,protože přijel JEHO syn a on byl celý posrany aby to náhodou nevypadalo za maji doma bordel. Když mu to večer ona vyčetla, on začal, že se jí omlouvá a že si to neuvědomil a že to myslel dobře. No nakonec se omlouvala ona je mu. Jaký názor na tento vztah mate vy?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mně to připomnělo ten židovský vtip, jak Lederer povídá Roubíčkovi, že mu menželka zahýbá s tím ošklivým Kohnem. A Roubíček na to: "Jestli mi zahýbá manželka, je to moje věc. Jestli s Kohnem, to je její věc. A jestli je Kohn ošklivej, to je jeho věc."

Vztah vašeho kamaráda s přítelkyní je jejich věc.

iz*
hodnocení

2x

Dobrý den, Luiso, plnohodnotný vztah má vypadat tak, jak vyhovuje oběma partnerům, nikoliv tak, jak si myslí jejich okolí nebo dokonce neznámí lidé, kteří by vztah měli posuzovat na základě jednostrannho pohledu "rádoby" kamarádky.

Víte, že nemáte právo soudit druhé? A neměla jste náhodou o partnera své kamarádky zájem Vy sama?

doplněno 27.09.17 10:01:

PS: Já bych ten talíř také uklidila.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Jestli je jejich vztah plnohodnotný, to musí posoudit jenom oni. Do toho jim nikdo nemá co mluvit. Ty se evidentně snažíš jejich fungující vztah nabourat a pak z toho těžit.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, no, pokud je jediný a největší problém v tomto vztahu uklizený / neuklizený talíř, tak jsou v pohodě a hezky se doplňují (a umí se i vzájemně omluvit). Zdravím!

doplněno 27.09.17 10:01:

Ne, píšete, že nejdříve ona vyčítala, on se omluvil a až potom se zase omlouvala ona jemu (nemusela se omlouvat, ale chtěla se omluvit). Ale, jistě si uvědomujete, že je to jenom jejich věc, jak si to ve vztahu zařídí a Vy se jim do toho svou radou nepleťte.

doplněno 27.09.17 10:13:

Skoro to vypadá, že tam bude problém "moje dítě / tvoje dítě" a potom řeší vzájemně a hloupě prkotiny.

luisa
hodnocení

Není to jenom talíř takovych věcí je víc.Mě šlo o to, že ikdyž on udělal chybu,omluvit se mu musela ona.
iz*

Kde berete právo hodnotit, kdo udělal chybu? Uklidit talíř chyba není.

hodnocení

1x

Já jsem hluboce přesvědčená, že ve vztahu je jakési kouzelné tajemství. Pozorovatelé vidí jen to, co vidět je a slyší jen to, co jim jeden z nich, poví. Ale nikdy nikdo nevystihne to, co ty dva drží spolu, proč se milují, proč se hádají, proč se smiřují. Jsou vidět a slyšet hodně "osekaná" fakta, zbavená důvodů a nikdy nevíme jestli něco je akce nebo reakce. A proto nikdo to krásné tajemství, které ty dva drží, nechápeme. ;) My můžeme celé povídání, odpověď, začít slovy "Já bych. . . " *zmateny*

hodnocení

0x

A kolik let je jeho synovi, že by bral na vědomí, jestli je na stole talíř nebo ne a že by to dokázal vyhodnotit jako bordel? A když mám malé dítě, tak přece talíř na stůl mu dám já, nemusí si pro něj lézt do skříně po židli. Ale jestli se dokáží dohadovat kvůli něčemu takovému, tak je to sice podivné, ale jejich věc. Jsou spolu 3 roky, tak jim to zřejmě vyhovuje a Vy se do toho nepleťte. Nebo Vás kamarádka vyzvala, abyste se optala jiných lidí, jestli je chování jejího partnera v pořádku? Pokud ano, tak jí vyřiďte, že talíř na stole není žádný bordel a že se mu omlouvat nemusela.

hodnocení

0x

Zdravím. Do jejich vztahu přece nikdo z nás nevidí. A jak je známo - opaky se přitahují. Vy si o tom můžete myslet svoje, ale jejich vztah se Vás netýká, takže Vám může být úplně jedno jak to mezi nimi funguje. Mají takový vztah jaký si ho dělají a pokud jim to spolu klape a vyhovuje, pro ně to plnohodnotný vztah zřejmě je. A to je důležité!

hodnocení

0x

No to je strašné, nepochopitelné! Dejte sem jejich jména a adresu, ať jim můžeme zajít osobně domluvit, jak se k sobě mají chovat, co je jediné správné.

Že nám do toho nic není? No jistěže ne. Ale Vám taky ne. Nechte je žít, jak to jim vyhovuje.

Pak je ještě možnost, že se nejedná o Vašeho kamaráda a cizí manželství, ale... ;)

Jo, takhle to asi bude, přesně podle poslední věty.
liska*

Mám taky pocit, že ona se ptá na svůj problém, ale oklikou, jakože jde o jejich kamarády. Já to vidím tak, že Ti dva se nějak doplňují, aby jim to fungovalo. Jestli to není k oboustranné spokojenosti, tak si ten "slabší" musí vynutit pravidla. Ten silnější má "svoje" pravidla, a na všechno. On ale taky musí umět ustoupit, nežije sám.. V diskusi neútočit, nebýt osobní . To znamená, místo : "Ty jsi nemehlo!" říct : "To se Ti teda nepovedlo! ". A ani se neomlouvat za to, co jsem neprovedl. Většině takových párů to možná vyhovuje. Pokračují ve vzorcích ze svých původních rodin, mají na to své povahy. Převážně dominantní vedle převážně submisivního. Je jedno, který je chlap. Dva dominantní by se ale sežrali, resp. by se ani nedali dohromady. Dva submisivní se asi vzájemně nehledají, i když u nich by mohla být pohoda. Teď je o míru dominance. Krajní hraničí s egoismem, usurpátorstvím. Takový neomylný diktátor. Naopak krajní submisivní bude přehnaně podřídivý, ústupný až do role rohožky. Ten ústupnější by měl na samém začátku vymezit svoje hranice. Proto je důležitá komunikace. Klidná komunikace: Do kuchyně mi nezasahuj!. Takhle se mnou mluvit prostě nebudeš! Sedni a teď poslouchej. pak se k tomu vyjádříš. Mám chuť odsud utéct. Jesti chceš, abych tady fungovala, tak si odpust postoje kontrolora. Jestli to nepochopí a vy se nevzchopíte, tak se objednejte do manželské poradny nebo psychologovi. Nejdřív sama. /Je to o sebevědomí. U obou./ A nebuďte pořád k dispozici. Pěkně se oblečte, změňte účes a vyrazte sebevědomě někam / s kámoškou/ na kulturu.

doplněno 27.09.17 15:45:

Jestli jsem se sekla ohledně tazatele, tak ten/ ta si to už přebere. Takhle se líp odpovídá, když napíšete" Jděte! ", místo, abyste napsal: "Vyřiďte svému kamarádovi, aby šel"...

still10k*
hodnocení

0x

Nevidím nikde problém, mimo normální běžné věci. Proč si myslíte, že se k sobě nehodí? V podtónu cítím nějaký problém spíše u vás. Doufám, že kamarádce nezávidíte jejich vztah?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]