Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Vzdycky si nejak umim poradit,ale ted potrebuji s nekym o tom mluvit a snad kdyz jsw to tady víceméně anonymni obrqcim se na vas.Je mi 34,12ti letou dceru o 3roky mladsiho partnera s kterym jsem pres 3 roky.Vypadla jsem z 11ti leteho nasilnickeho vztahu.Trvalo mi dlouho nez vubec jsem zacla znovu milovat.Duveru jsem nasla v novem partnerovi o kterym jsem si az dovcerejska myslela ze s nim zestarnu a chci byt.Ted sama nevim.Citim se ponizena,ublizena.Mam tezke deprese vubec nevim co dal.
Vcera jsem zapla Pc je pod jeho uctem posledni zobrazení kdyz jsem se vracela v polozkach byl prihlasen k chatu na jednych strankach.zvedavost mi bohuzel nedala a precetla jsem si konverzaci s jednou 30ti letou slecnou.Psal ji doslova nesmysly ale ze by ji chtel moc videt a poznat ji,ze ho to doma nebavi a ze se chce odeme odstehovat.Celotydenni konverzace ve stylu dobre rano a mej se krasne a tesim se ale .ze se teda vecer sejdou.Meli jsme jit vecer se znamyma na pivko.To jsme sli.cely vecer odbihal s telefonem na Wc,predemnou furt koukal do telefonu a psal.Me bylo dost ouvej.doslova muceni.Pritom cely vecer se mi venoval,laskoval a hladil.Tak jak se mame k sobe normalne.Rekla jsem mu asi v deset hodin ze jdu domu ze jsem unavena.Dopila jsem,zaplatila a nechala se jim vyprovodit.Delal jakoby nic.Po mem odchodu si zavolal Uber a jel za ni,platil mou kartou.
Celou noc jsem probrecela.Nechapu to.Myslela jsem si ze mame krasny vztah ze mu nic nechybi.Nikdy bych uprostred noci nejela za uplne cizim chlapem z chatu.Je mi hrozne.Neustale si prehravam v hlave to jak mi lze do oci a delal jako by nic.
Nejradsi bych ho vyhodila,trapim se a to moc.
Dobrý den, Andri. Chápu, že jste zklamaná a bolavá. Ale pokud ve vztahu není důvěra, pak to nebude dělat dobrotu do budoucna. Udělejte to co cítíte. Není k Vám upřímný a když ho to s Vámi nebaví a chce se odstěhovat, navazuje známosti jinde, udělejte rázný krok a s ním krátký proces. Ať se sebere a jde! Přece se nebudete ve vztahu trápit, když mu už nemůžete důvěřovat. Nechte ho jít a zařiďte si život bez něj.
Za prvé je to bezesporu hnus a máte mou soustrast. Ani jako chlap s jeho chováním nesouhlasím.
Nicméně :
1- to, že by jste Vy "uprostred noci nejela za uplne cizim chlapem z chatu" ještě neznamená, že toho některé ženy nejsou schopny. Opravdu jsou... Nebo klidně vodí svého potenciálního milence za nos stěžováním, jak to mají doma hrozné a přitom žijou v luxusu a naprosto spokojeném manželství... Prostě hyenismus...
2- není jisté, že na druhé straně chatu byla slečna. Dnes je tak šílená doba a takový nedostatek komunikativních žen, že se někteří muži začali cynicky bavit předstíráním, že jsou ženy, podávají si inzeráty a dobře se baví záplavou mužského zájmu...
3- i kdyby byl v kontaktu s docela hmatatelnou ženou, tak tyhle "bokovky" mají tendenci zanikat samospádem v horizontu dvou, tří měsíců. Vyprchají úvodní emoce a ti lidi by se museli začít chovat trošku vyzrále, což nejsou ani jeden... Vím, že je to slabá útěcha, ale bývá to tak.
4- nemusíte se tady nikomu svěřovat s odpovědí, ale sáhněte si sama do svědomí, jaký jste měli v posledním roce sex. Kdo ho obvykle inicioval, jak byl často, jestli se dostalo na fantazie obou, nebo jestli jedna strana vždy "ostrouhala" se svými touhami, atd. Spokojený chlap naprosto nemá chuť, důvod ani sílu si rozjet nějaký vedlejší sex. Takže možná něco drhlo už dříve...
5- určitě by prospělo, kdyby jste mazánka trošku držela zkrátka s penězma. Výrok "zavolal si Uber a platil mou kartou" je pro mě jak z jiné planety... Takové poměry znám opravdu jen z vyprávění...
6- vědět pravdivě na čem jsem má hodnotu samo o sobě. I když to bývá hořké zjištění. Važte si toho. Umožňuje Vám to, mj. poučit se z této zkušenosti a už nedělat stejné chyby v budoucnu.
7- velké gesta s boucháním dveří a balením kufrů si dnes mohou dovolit jen bohatí lidé, kteří mají kam jít a mají i pár desítek tisíc hned teď po ruce na organizační kroky. Jelikož já to nemám, tak to jediné co bych mohl udělat je, že bych manželku začal považovat za jakousi spolubydlící paní a dle toho bych se k ní choval.
8- na nějaké "vysvětlování" to už není, protože to, co jste našla je prostě důkaz, že je leccos o dost jinak...
Tak teda pokud bych na něco podobného přišla, a je fuk jakým způsobem, protože dneska každý mele, že se do soukromí lézt nemá, ale takovéto chování je podvod vůči tomu druhému. Takže je úplně jedno, jestli na ten podvod někdo přijde tím, že se podívá třeba do telefonu. To jako mám dělat, že jsem úplně pitomá a mám se nechat podvádět jako husa jenom proto, že je neetické čumět partnerovi do mobilu? Tak nemá být on tak pitomý a má si ho lépe hlídat, když nechce, aby se mu na to přišlo. Ale to nechci rozebírat. Já bych mu to okamžitě řekla. Vůbec bych s ním na žádné pivko nešla a vrazila mu hezky pod nos na co jsem přišla a chtěla vysvětlení. A to, že bych mu ještě nechala svou kartu, aby mohl zaplatit taxi, tak to je vrchol. A také nechápu co jste v té hospodě platila, než jste se nechala vyprovodit. To on se pak do té hospody vrátil, nebo co? A jak mu mohla zůstat v kapse Vaše platební karta, kterou pak platil "Uber"? Taky nerozumím tomu, že Vás celý večer hladil a "laskoval". To má být laškoval, nebo láskoval? No ten by jel, kdybych já věděla, že on si domlouvá s jinou rande a píše jí, že ho to se mnou nebaví, a pak by na mne sahal a dělal jako by se nic nestalo...
Prostě tomu nerozumím. Okamžitě bych mu to řekla a chtěla od něho vysvětlení. Ale to by bylo stejně už na nic, protože já bych ho už nechtěla.
A ještě doplním, protože jsem přečetla, že teď píšete, že se teď kaje, protože zapomněl na Vaše narozeniny. Já nechci abyste mi odpovídala na to, co Vám teď napíši, ale pořádně se nad tím zamyslete sama. Je finančně závislý on na Vás, nebo Vy na něm? Já mám pocit, že on bydlí u Vás a že peníze máte Vy. Jestli to je tak, tak o to méně váhejte. Přece nebudete ještě ke všemu platit jeho zálety za milenkou.
Andri, ten člověk je ale strašně falešný, když se dokáže takto přetvařovat. Vím že jste z toho úplně na dně, to je normální, takové odhalení je strašná rána. Ale když to dokázal udělat už teď, tak to stejně nikam nevede. Není to dobrý chlap, tohle se nedělá. Aby si Vás nedržel jen pro případ, že by mu to s tamtou nevyšlo a on by neměl kam, hlavu složit. Třeba to teď trochu přeháním s tím, že by neměl kam jít, ale trvám na tom, že jakmile s tímhle jednou začal, nevěstí to nic dobrého.
Mně zaujaly poslední věty:...zaplatila jsem...zavolal si taxi a použil moji kartu.
Potřebuje slepičku a zázemí.Šidíte sebe a své dítě na úkor nějakého vyžírky.
Bože lidi jak můžete žít v takovém vztahu kde není důvěra,to je základ soužití. Myslela jste si že máte krásný vztah,pokud by si to myslel i partner tak by si nepsal na chatu s cizí ženskou a nepsal jí že ho to už doma nebaví.Zabalit věci,vyhodit ihned z domu a začít si vážit sama sebe. Kolik že Vám je? 34? Řekla bych že 15.
Tady je víc stíhaček, než na dnech NATO v Ostravě.
Co bych dělal já? Asi bych se s partnerkou, která nerespektuje ani ty nejzákladnější hranice soukromí, rozloučil. Teď mu lezete do počítače, zítra do mobilu a pozítří do kapes. Uvědomte si, že partner není váš majetek a chat není nevěra. Dnes vám vadí, že si s někým píše, zítra vám bude vadit, že se na někoho na ulici usměje a kde to skončí? Tak ať to raději skončí hned.
Samozřejmě, každý konflikt má dvě strany. Výpověď vašeho partnera by možná byla taky zajímavá. Třeba proč je mu jinde lépe, než u vás.
Jethro, já tě mám ráda, ale tady pravdu nemáš. O jakém soukromí to mluvíš? Mně by třeba partner mohl do mého mobilu a do emailu a i do kapes klidně vlézt, protože nemám co skrývat. Teda určitě nic takového, co by on, jako můj partner, se kterým sdílím svůj život, nemohl vědět. A myslím si, že jakmile by k došlo k tomu, že bych začala před ním něco tajit, tak už ho nepovažuji v prvé řadě já, jako partnera pro život, když začnu před ním tajit to co dělám. Tudíž je v tomto případě úplně fuk, jakým způsobem se to tazatelka dozvěděla. Důležité je, že se to dozvěděla, protože alespoň včas ví, na čem je. Nebo si myslíš, že kdyby se tak nestalo a on by jí lhal a přetvařoval se do doby, než by si našel jinou a pak jí v jedné hodině v klidu oznámil, že odchází, protože už si našel jinou, je pro ni lepší? To určitě nemyslíš vážně a Ty bys to nikdy neudělal, protože to je podlé chování. Tak proč jí teda už dávno neřekl on, že mu v jejich vztahu něco vadí? Proč to řešil tak, že začal potají hledat jinde a jí udržuje v nevědomosti a dělá z ní pitomce?
A pak, když mu je lépe jinde než u ní, tak proč to nevybalí a nepřizná jí to? Vždyť ani nejsou sezdaní, dítě není jeho, jen u ní bydlí. Tak proč je takový podvraťák a hledá si hnízdečko jinde a ji chce udržovat v bludu. On je zbabělec a vůbec mne nezajímá, co by asi tak mohl vyprávět. Nakonec ona si to naštěstí pro ni, přečetla sama, jak o ní mluví. A v tomto případě stojím za ní a podle mne udělala dobře, že si to přečetla. Když s někým žiji a mám ho ráda, tak nemám co tajit. Jakmile začnu mít důvod tajit, že se s někým scházím, nebo že někoho hledám, tak je to špatně a stejně to už nemá smysl. Protože to, že si jdu s kamarádem sednout na kafe a pokecat, si klidně může můj partner v mém mobilu přečíst, nebo ani nemusí, protože mu to sama řeknu. A že chat není nevěra? No dovol! Ono záleží na tom, co je obsahem toho chatování. Když si v něm budu s opačným pohlavím vyprávět o tom, v čem mi vadí můj partner a jak jsem s ním nešťastná a domlouvat si setkání v soukromí, tak je to jasný počátek nevěry a podlý úmysl podvést potají toho svého stávajícího partnera. Ať jde do prčic on, ten podvraťák, když se mu to nelíbí.
Dobrý den, známe jen jednu polovinu vyprávění, resp. Vaše podání celého problému, tak je obtížné radit. Máte možnost o toho partnera bojovat, odpustit mu, nechat si naslibovat apod. Ovšem, jestli víte, že byl celou noc s jinou slečnou a jste připravená na samotu, tak mu zbalte ranec a nechte si vrátit klíče (a to, než se vůbec rozkouká). Těžko už mu budete věřit a třeba za to trápení ani nestojí. Máte dceru, tak myslete i na ní, aby nebyla svědkem hádek a křiku. Dejte mu kopačky a to hned - život půjde dál i bez něho. Zdravím!
Jistě, tazatelka se může obětovat kvůli dceři (ale, partner není její otec) a pro podrazáka připravit hezké "kašpárky" a ono to bude třeba zase chvilku fungovat (nebo bude partner už opatrnější a tazatelka nic nepozná). Já, tedy, podrazáky nemám rád a druhou šanci bych mu nedával. Ovšem, rozhodnutí je na tazatelce. Také záleží na tom, jestli vydrží bez mužského (i ekonomicky).
liska - což už ponechat tazatelku v klidu vše si promyslet? Možná by to bylo lepší, než se jí dotazovat či radit zcela konkrétní kroky, které musí udělat nebo spekulovat. A z jejího doplnění je znát, že partner ještě neví, že ona něco ví - zatím neproběhl žádný jejich vzájemný rozhovor na téma budoucnost.
Tak Vás postihlo něco, co si prožila možná polovina žen. Ono to tam spělo, ale nebyla jste vnímavá. Chlapi holt takhle blbnou. A podle toho, jak se choval, tak ho taky hryže svědomí. Nejdřív musíte mít jasno, zda s ním chcete zůstat nebo ho vykopnout. Jestli on opravdu stojí za to. Pořád je naděje, že to můžete zvrátit. Teď Vás to bude stát hodně sil, ale dejte se do gala, změňte účes, kupte si něco na sebe a buďte krásná / pro sebe, víc jak pro něj/. Neseďte jako puťka a choďte do společnosti, na kulturu, na cvičení, plavat s kámoškou. Buďte přitažlivá, chápavá, milá. On je na rozcestí a když to prasne, jeho povinnost je sdělit Vám, jestli tohle ohrozí nebo neohrozí Váš vztah. Nebo se ho rovnou zeptejte: "Vím to. Větší ránu jsi mi nemohl zasadit. Nic mi nevysvětluj. Jen to, co bude s námi dát, Budeš se od nás stěhovat? Jak to mám vysvětlit dceři. Chceš čas?" Tohle bude problém. ZATÍM: Nikomu to neříkejte, ani rodině, ani kámošce, jen tady, nebo psychologovi. To byste se mu sice pomstila, ale nebyla by šance tohle ustát, zvrátit na svou stranu. Nešmírujte,nepátejte, nevyzvídejte podrobnosti! Pak to bolí o to víc. Jen se před ním neplazte, nevyšilujte, i když máte pocit, že se vám zhroutil svět. Vy jste teď uzrála a ten chudinka musí být on.
Čtu příspěvky před sebou. Po hodně podobné životní zkušenosti nabádám k jinému řešení. Mně to takhle pomohlo. Každý jsme jiný. Ale třeba to zafunguje i Vám. Uvědomila jsem si tenkrát, díky jeho úletu, svoje chyby. Oba jsme brzy pochopili, o co bychom přišli..A pak následovaly ty nehezčí roky našeho manželství. Držím palce!
Znám jednu, co tomu svojemu sbalila jeho špinavé prádlo a odvezla ho na práh té nové, ať to má slečna komplet a neužívá si jen to hezké. Že i tohle patří k jejímu muži.
Každá jsme jiná, každá neseme zklamání jinak. Já, za sebe, bych chtěla vysvětlení. Otevřela bych ty stránkym, přešla bych obžalobu, že lezu někam, kam nemám, jen bych chtěla vědět proč. Žádné slzy a výčitky, jen bych chtěla vědět. A pak bych to utla. Ono opravdu platí: Jednou lump, vždycky lump. A stále tvrdím, že bez lásky se dá žít spolu, ale bez úcty ne. A tohle není vůbec nic, za co bych si toho druhého vážila.
Udělal bych všechno pro to, abych si zachovala tvář. Až by byl pryč, pak bych plakala.
Babko, on neví proč! On se prostě musí předvádět, líčit se lepší, machrovat a balit. To má ve své podstatě. Jenže takový typ, když hrozí ztráta dobrého bydla, tak přestane, ale zase jednou začne. Má to jako dobrodružství. To je v krvi.
Když se bude chtít stěhovat, tak banánovku, zaklekněte a balte mu věci. Jako děcku do tábora. A buďte při tom pěkná, starostlivá /Stačí ti jedno pyžamo? /, aby mu bylo trapně. Tahle absurdní situace jsou body pro Vás. On se někde bude muset zase přizpůsobovat. Taky to tam začne skřípat. A příjde po čase na to, že doma bylo líp. Tak si to vyžere. Boží mlýny fungují. A pro Vás všechno zlé je k něčemu dobré.
A ví on, že o jeho vztahu víte? Jakmile to přestane být tajemství, tak to trochu ztrácí náboj. Už jsou s tím starosti. Hlavně to, že Vám musí říct, co bude dál.
A on s Váma neplánoval rodinu? O tom jste se nebavili? Nebo mu jen vyhovovalo mít dobré zázemí se servisem a k děcku či svatbě ještě nedozrál?
Já mám takovou povahu, že pro mě by to byl již konec. Nemáte společné bydlení, nemáte spolu děti. Již bych mu nejen nevěřila, ale to co napsal, by mě tak urazilo a ponížilo, že by byl konec. A určitě bych se s tím netrápila dva dny a hrála si, že nic nevím. Vždyť vy si ubližujete sama, držíte to v sobě.
Nevím, co mezi sebou máte, co Vás k sobě drží. Možná strach po prvním nevydařeném vztahu, že budete opět sama. Vy jste se dlouho držela již tenkrát, nedokázala ten vztah rozetnout, na něco jste čekala, na změnu. Aby to nedopadlo i tady podobně. Abyste se netrápila zbytečně dlouho.
Kápla jste sice na dva hajzlíky, ale všichni chlapi takoví nemusí takoví být.
Člověk si jen tak nevymyslí něco negativního, co není pravda a on toho napsal dost. Není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. Nelitovala bych ho, ať by sliboval a omlouval se, za chyby se platí. Ten chlap to prostě cítí, tak jak to napsal, takže jak jsem napsala, udělala bych ten krok.
Podívejte třeba na paní Gregorovou&Slováčkovou. Buď se dají kopačky hned, nebo se to potáhne několik let. Co je lepší?
Pochopila jsem to dobře, že jste byli včera v hospodě a dnes on tam je opět?
Pro mne dost nemyslitelné. Jaký máte vlastně spolu rodinný život, vztah, pracovní povinnosti, náklady na společný život, jste mobilní, máte auto, řídíte, jste mladá, potřebujete mít u sebe ještě nějakou mužskou náruč a podobně. Dokázala byste vyžít sama bez něj? To víte sama, sama si to zhodnoťte.
Ale je to jenom chlap, co si musí zvednout ego trapnými kecy s nějakou slečnou. On lže, protože mu nic nezbývá. To lžou všichni, co zahýbají. Uvědomují si, že by pravdou zranili, a taky, že by mohli letět. Odjeďte někam na víkend, že oslavit svůj svátek. I kdybyste měla přespat u babičky nebo na hotelu a jenom courat sama povenku, sama sednout do cukrárny. Vyfešákujte se a nechte ho doma. Nemusí mít navařeno. Nemusí vědět, kam mizíte. Bude tušit, že se něco děje. Když on může courat, tak vy taky. Kartu si ale vezměte s sebou. Dcerku dejte ke známým, tak aby on se dozvěděl, že holka nebyla s Vámi. Když se bude ptát, kam a proč, tak řekněte, že Vás to doma nebaví, že se tu nehraje fér a že to jedete rozdýchat. Tím, že se vzdálíte, trochu naberete odstup.Já bych prostě hned nejednala a raděj ho podusila..
Bene, ona si svoje vybere. To je chytrá holka. Jiní psali stručně, co by dělali, kdyby je to potkalo. Já, že jsem tohle zažila, tak jsem byla konkrétnější. Půjčila jsem si tenkrát několik knížek od Plzáka. To mi hodně pomohlo. Taky nejsem ten razantní typ, co hned zařve "vypadni!". A Plzák radí: Jakmile jsme na nevěru přišli, tak zatím nic nepodnikat, promyslet, co chci. Může to být poněkud jinak, než se to jeví. Tady je ale navíc ještě něco, čím si to hoch škaredě polepil. A to, jak prezentoval svůj dosavadní domov.
To máme jakože my rozhodnout za vás, co máte dělat? Je to přece váš život.
Ale když se ptáte, tak já bych toho chlapa na vašem místě ihned pustila k vodě. Dítě už máte, vztah s otcem dítěte nevyšel, tak co už... Další vztahy, které nevedou k založení rodiny, už stejně nikdy nejsou tak pevné jako ty, které váže společné dítě. Nemáte vůči sobě žádné závazky, nejste manželé, tak není důvod se snažit cokoli zachovávat a kdokoli z vás se může kdykoli sebrat a odejít. Po 3 letech společného života jestliže nemáte společné dítě, tak už si navzájem nemáte moc co nabídnout, začíná to být nuda a pak to dopadá tak, že např. jeden z aktérů hledá povyražení jinde. Je to přirozený důsledek vztahu bez závazků.
Je zajímavý, jak všichni řeší, že byl něčí kamarád večer s druhou kamarádkou namísto aby byl s tou první kamarádkou. Trávit čas si přece může každý svobodný člověk s kým chce ne? Mě by teda daleko víc naštvalo to, že mě někdo na internetu pomlouval. Pokud se mnou někdo není spokojen a to tak, že to má potřebu sdělovat ostatním lidem, tak ať se se mnou nestýká ne?
Jiná věc by byla kdyby se takto někdo choval ke své manželce, ale pokud je to jen kamarádka, tak to není zas takovej problém. Přátelé se čato mezi sebou pomlouvají a přestávají se kamarádit. Co dál nechápu, proč někdo dá svému kamarádovi platební kartu, to je trochu divný.
"Muž ženy přibírá. Žena muže střídá." On ji snad nechce vyměnit, jen ho to táhne k další. A aby byl, chudinka, pochopen a tah se mu povedl, tak nakydal do vlastního hnízda, což je ubohost.
Milá slečno andri. Přeju Vám, abyste brzy našla spolehlivého, normálního muže, který jen Vás a dítě bude milovat. Přes seznamky je to těžký. Připadá mi, že jsou tam ty chlapi většinou divní. Buď chtějí, aby žena jezdila za nimi někam daleko už na první rande, jsou ženatí nebo psychopati.
Nezlobte se na mě, říkám vše přímo. Je to přetvařující se debil, zbavte se ho co nejdříve a pak začněte pracovat na sobě, abyste si do života přitáhla pořádného chlapa. Znám případ, kdy žena měla s přítelem 2 děti a teprve když šel mladší do školky, tak zjistila, že je celou dobu ženatý a jeho syn s manželkou je stejně starý, jako jejich mladší syn. Stačí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.