Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev po stolici

Od: zdravi26 odpovědí: 6 změna:
Zhruba rok jsem trpel na obcasnou krev po stolici na toaletnim papire. Ciste cervena, ve stolici ani znamka, spise na konci cesty. Po svereni doktorovi (vzhledem k veku 21 let) jsem dostal radu s tim ze to jsou bud analni fisury ci hemoroidy, s tim ze bych mel zkusit cipky nebo mast. Nic jsem nezkusil. Po nejake dobe to preslo pak se to vratilo s teochu vice krve na tolatnim papire. Zkusil jsem cipky Faktu, ihned po zacinani brani cipku vse odstoupilo, veskera krev, zadna znamka po krvi, lepsi stolice atd. Beru je uz 13ty den a zadna krev. Jen dneska vecer se objevila malickata 1mm kanka krve na toaletnim papire. Myslite ze mam jit k doktorovi? Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

1x

Než se odvážíte k doktorovi, zkuste změnit skladbu svojí stravy. Na nějaký čas omezte červené maso, hlavně smažené, uzeniny, chipsy, slané potraviny, sladkosti, kávu, polévky ze sáčku. Jezte víc zeleniny, celozrnné pečivo,kroupy, jáhly, luštěniny, občas kefír. Srovnejte si vůbec režim. Odpočiňte si. Psychické napětí a starosti i tady situaci zhoršují, i když vám to bude připadat, jako pitomost. Jste příliš odpovědný a trápíte se malichernostmi.

zdravi26
hodnocení

Tu stravu bych mel asi vazne zmenit. Jim neustale tucne, smazene, zeleninu jen prilezitostne a ovoce snad jednou tydne, zivotosprava po strance stravy mam spatnou to ano. Zkusim to vsechno omezit, ale bude to pro me velmi tezke prprote skoro nic jineho nejim *smich*.
Takze zatim cas na doktora myslite? Prave se tim docela desim aby to nebylo neco vazneho.

hodnocení

1x

Hezký den,neužíváte nějaké léky?Já tohle měla po jedněch antidepresivech,měla jsem z nich zácpu a ta pak způsobovala ty trhliny v konečníku a hemoroidy. Pomohla mi nejen změna stravy,ale i dubová kůra v masti-každý večer před spaním jsem se natřela a hemoroidy i krev zmizely. Pokud je krev jasně červená,jsou to z 99%hemoroidy. Natrávená krev např.ze žaludečních vředů nebo z rakoviny by byla tmavě červená. Ale jestli máte pochybnosti,navštivte lékaře,možná Vás pošle na kolonoskopii-vyšetření střev,která může vyloučit nebo potvrdit vážnější problém. Ale zatím bych se moc nestresovala.

doplněno 24.09.17 12:20:

ještě mě napadlo-zkuste otruby...jak jsem měla tu zácpu z léků,jedla jsem otruby-dají se koupit ve zdravé výživě,stačí je přimíchat do jogurtu nebo tvarohového dezertu...zácpa je častou příčinou hemoroidů,alespoň u mě to tak bylo a otruby zácpu zmírní,urychlí Vaše trávení

zdravi26
hodnocení

Krev je cistw cervena, vubec neni tmavsi, je cervena jako riznuti do kuze. Natravena neni a ve stolici taky neni.
Leky neuzivam zadne, pouze klasicky pri nachlazeni apod. Paraleny a tak dale. Trapi me to zhruba rok, k tomu lekari jsem sel pred mesicem a rekl mi at beru cipky. Dnes uz po krvi zase zadna znamka.
Prijde mi ze to bude asi spis pri tvrdsi stolici, jinak to ani nekrvaci. Dekuju za rady. Zkusim ty otruby dneska a poohlednu se na masti. Docela jste me uklidnila s tim ze to budou ty hemeroidy. Tak precejenom muj vek 21 let a cista cervena krev na konci cesty o necem zavaznejsim asi neni.
liska*

To stačí malé prasklinky, fissury, na to množství krve, co píšete. Hemoroidy se časem přidají. O střevo se musí pečovat a né mu dávat zabrat něčím, co ho dráždí a oslabuje. Pak se v něm množí plísně, objevují záněty. V něm je sídlo imunity. Pracuje se stravou, tak tím začněte. Vyloženě mu prospívají kroupy, zelenina: syrová paprika, saláty klíčky, semena , ořechy, kyselé zelí bez tepelné úpravy,zeleninové polévky, celozrnné pečivo, české ovoce jako např.švestky i kompot či sušené, bílý jogurt.// Na nějaký čas zapomeňte na těžká masitá jídla,smažené, uzeniny, chipsy, colu, sladké tyčinky, koláče a rohlíky, těstoviny s omáčkou.

A taky dlohodobé sezení u počítače neprospívá.Vlhké mikroklima.Krev tam stagnuje. Dejte si více pohybu. Pak se také dělají sedací koupele s heřmánkem nebo slabým roztokem hypermanganu.

hodnocení

0x

Ano. Zbytečně vyšetření a rychlé vyléčení odkládáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]