Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne, mám dotaz. Už 3 dny mě bolí pravá noha. Každý krok co udělám je pro mě velmi bolestivý. K doktorovi se mi jít nechce, jelikož se bojím, že mi řekne že to je nic není. Myslíte, že to mám zkusit rozchodit a nebo zajít k doktorovi? Děkuji za odpověď
Neuvádíte plno důležitých údajů, pak nelze radit. Věk, nadváha, cévní problémy, sport či fyzicky náročné povolání? Kde noha bolí: chodidlo, kotník, koleno, kyčel, celá noha?
Podle dotazu můžete být šedesátiletý silný kuchař s křečákama, nebo mladičká studentka, co má plochou nohu a poprvé si byla zaběhat.
Je mi 19. Moje práce je dost fyzicky náročná, takže jsem pořád na nohou. Bolest mě trápí na chodidle. Chodidlo brní a bolest postupuje až ke koleni. Chodidlo je tuhé. Nedokážu moc hýbat prsty a skoro nejsem schopná chůze.
Existuje poměrně nový obor v rámci fyzioterapie Podologie. Najděte si v nejbližším městě a objednejte se. Zabývají se právě podobnými problémy. Zjistí, zda se Vám nebortí klenba, doporučí obuv ev. vložky do bot, vysvětlí vliv vnitř.orgánů na bolesti v určitých místech chodidla. Nebo běžte u vás na odd.rehabilitace. Myslím, že tam nemusíte mít doporučení obv. lékaře. Nejdřív vás posoudí lékař a pošle např.na elektroléčbu, masáže, cvičení. Ale hlavně příjde na to, co je příčinou. Vy si zatím, jak to jde, tlapku masírujte, střídavou koupel. Jezte zdravě. Dobré je E vitamin nalačno a hořčík.
Mě bolela takto noha ne tři dny, ale týden a půl. Na chodidle. K doktorovi jsem nešla, bylo to zbytečné, taky by mi řekl, že jsem simulant, klasika. Sama jsem si diagnostikovala, že jde o zánět šlachy na chodidle z moc utažených bot. Naordinovala jsem si klidový režim, mazala jsem to Lioton mastí a nosila volné boty, aby mi příliš tu šlachu neupínaly. Teď už je to dobré, kdybych utíkala k doktorovi, neřekne mi nic, co jsem sama nezjistila. Takže ne vždy se utíká s každou blbostí k lékaři. Ze zkušeností vím, na co si člověk nepřijde sám, diagnózy, to většinou neví.
Může to být taková prkotina, dokonce život ohrožující, jakou je ucpaná céva.
Já nevím, tak když mám zdravotní problém, ten by se měl řešit především s lékařem, i když je dobrá vůle adminů na poradně s rubrikou "zdraví". Trošku rozdíl oproti radě jak sázet jahody třeba... Raději být za hypochondra, než v dřevěným futrále.
Dobrý den, nejdříve snad vytáhnout ten připínaček z chodidla a potom se uvidí . A nyní už vážněji - pokud cokoliv stejného v lidském těle bolí ustavičně tři dny, tak je to práce pro doktora. Když bolí každý den někde jinde v těle, tak je to prý skoro normální. Vaše otázka na bolest nohy je tak obecná, že na ní nelze přesně odpovědět (může to být od přeležení, naražení, zánět až po rakovinu kostí). Zdravím!
Souhlas s liskou. Může to být plochá noha /spadlá klenba/, špatné boty a na malér je zaděláno. Pokud stojíte na nohou, běháte celý den, tak je dobré mít v práci dvoje boty na vystřídání, aby si noha trošku jakoby ulevila. Existují zdravotní boty, zdravotní vložky, zdravotní cvičení. Každý doktor má povinnost Vás vyšetřit, nebuďte na sebe tak přísná a mějte se ráda, i Vy jste důležitý člověk. Takže pokud jste ještě nebyla u lékaře, tak to neodkládejte a dojděte se nechat vyšetřit zavčas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.