Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám možnost odvolání?

Od: lychee* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

obdržela jsem ve stejný den čtyři zásilky od stejného exekutora. Jedná se 4 nezaplacené pokuty DP z let 1998, 1999 a 2001 v částce 208,-. U každé pohledávky jsou pochopitelně náklady soudního řízení zhruba 1200,- Kč. A následuje poučení o zaplacení příslušné částky exekutorovi, resp. konkrétní částka uvedena není, jen kolik je minimum..atd.

Ráda bych věděla, zda mám šanci se odvolat, případně na co. Je to dost let zpátky, celý čas se nic nedělo, vím, že jsem samozřejmě měla resty, jenom to prostě "zkouším"...Alespoň ta starší deseti let..

Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antara
hodnocení

0x

Pokud máte rozsudek nebo platební rozkaz, tak od nabytí právní moci je promlčecí doba 10 let. Vypadá to, že exekutorovi teď dlužíte cca 35 000 Kč. Zkuste se s ním domluvit, aby jeho odměna byla pouze za jednu exekuci a ne za každou zvlášť.

lychee*
hodnocení

Aha. 35 000 Kč. Mám tedy alespoň nárok vědět za co si exekutor takovou ránu naúčtuje? Protože sice jsem obeznámena, že existují nějaké jejich "tabulky", na druhou stranu odmítám slepě platit, co se mi poručí. Jsem ochotna zaplatit za vlastní blbost. Ale DP dlužím dvě stovky, soudu 1200. A někomu, kdo o mně deset let nevěděl mám dát 30000? Nicméně děkuji za odpověď,jsem si plně vědoma své chyby. Pouze se snažím nebýt tak úplně stádní. Všichni přece víme, jak exekuční úřady fungují.

antara

U nás exekutor za jednu jízdenku "inkasuje" mezi 8 - 9 000 Kč. Na vašem místě bych v každém případě za exekutorem zašel a snažil se s ním rozumně domluvit. A udělal bych to ihned, než si to strhne z jakéhokoliv účtu, ze mzdy či dokonce výkonem exekuce u vás doma. Tak ať vám to výjde.

kt8d5*
hodnocení

0x

Za blbost se platí, buďte ráda, že dlužíte exekutorovi a ne mafii *cert*.

qwert*
hodnocení

0x

Jestli už to došlo do stádia exekuce, pak máte jen jedinou možnost a tou je zaplatit.

jirbar*
hodnocení

0x

Typický příklad jak lidi na všechno s...

Exukuce může být nařízena jedině na základě pravomocného soudního rozhodnutí, či platebního rozkazu pokud se nejedná o nějaké plnění finančního úřadu, nebo pro správce nějaké daně.

Pak s tím již nic neuděláte, jedině snad kdyby exekutor chtěl prodat dům pro pár stovek.

No a to soudní řízení se muselo konat, či byl vydán platební rozkaz do kterého jste se neodvolali a pak by zase proběhlo soudní řízení.

No a v tom soudním řízení by jste namítly promlčení, protože se nezávazně domnívám, že na pokuty je promlčecí doba 3 roky. Na plnění soudního rozhodnutí je skutečně 10 let.

Je také možné, že jste nepřevzali soudní obsílku a pak proběhlo tak zvané náhradní doručení.

Nepředpokládám, že Vám soud doručoval písemnost na špatnou adresu. (Letos asi od června je změna v doručování). Pokud ano tak by pomohl jedině Ústavní soud.

advokatkabrno*

Vážení, na případy jízdy na černo platí zvláštní ustanovení o promlčecí době pro práva z přepravy a ta je pouze jeden rok, nikoliv tři.

JUDr. Lucie Štursová

advokati@bolzanova33.cz

jirbar*

Asi je to reakce na můj příspěvek, kde jsem psal, že se domnívám. Tím hůř pro žadatelku, že v rámci soudního řízení, které snad muselo proběhnout, neuplatnila promlčecí dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]