Nejste přihlášen/a.
Zdravím poradnu, potřeboval bych poradit, mám DPČ s gastro firmou, ale upřímně, práce je špatně placená
a dělám vše, jen přípravu pokrmů ne, byla mi nabídnuta práce v Praze přes známého, jen... je problém s DPČ.
Zaměstnavatel se nehodlá nijak domluvit, ani na mě pomalu reagovat a já bych se potřeboval už přes víkend balit a příští týden nastoupit.. jenže, koukal jsem, jak to s DPČ jo a když je dané datum, je tam 15-denní výpovědní lhůta, což je problém. Je nějaká cesta kolem? Díky moc
Žádná "cesta kolem" není. Musíte zaměstnavateli doručit písemnou výpověď a výpovědní dobu odpracovat. Pokud jenom nepřijdete, bude zaměstnavatel oprávněn po Vás vymáhat případnou způsobenou škodu.
Zkuste se domluvit s novým zaměstnavatelem → dvy týdny nejsou tak dlouhá doba, mohl by s nástupem počkat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.