Nejste přihlášen/a.
Ráda bych si trošku přivydělala z domova, tak prosím o radu jestli máte někdo zkušenosti s www.vyroba-predmetu.cz vstupní poplatek chtějí 1280- Kč nerada bych se spálila. D9ky
Firma TINOTREX je jeden velký podvod. Kolega se takhle napálil, poslal již zmíněnou částku 1280,-Kč a přišel mu materiál v řádu korunových hodnot a když poslal hotové výrobky - ouha - hned byly shledány vážné závady a samozřejmě, že výdělek nulový.A když chtěl reklamovat zásilku, která nebyla doručena, jakási paní Hermanová z této "firmy" mu napsala, ať jí pošle podací lístek, že se musí zavolat na určitá čísla, že už mají s reklamacema zkušenosti. No to bylo už docela zarážející, protože reklamaci uplatňuje vždy odesílatel, ne příjemce. A za další , je zajímavé, že okamžitě druhý den byla zásilka zázrakem doručena - po 14 dnech. Lidi neposílejte nikam žádné rádoby registrační poplatky- je to jeden velký podvod a ta banda zlodějská jen profituje na tom, že si člověk chce přilepšit k tak mizernému platu, co v téhle republice bereme.
Už se tady o tom napsaly skoro romány. Když po Vás chtějí vstupní poplatek, tak je to podvod. Už jste někde viděla, že kdyby někdo našel práci kdekoliv, že než by do té práce nastoupil, tak by musel napřed zaplatit svému zaměstnavateli?
To co jsem v nabídkách podobné práce viděla já, tak to byl podvod vždycky. Zaujaly mne tyto nabídky asi tak před pěti-šesti lety a na jednu jsem sama odepsala. Už si to přesně nepamatuji, ale tenkrát ten dotyčný chtěl zpočátku abych mu poslala kolek v určité hodnotě, nebo poštovní známky, už si to fakt nepamatuji přesně. Ale částka byla nízká. Pak mi přišel jeden list papíru a na něm byly vypsány různé způsoby jak si "vydělávat" doma, třeba kompletováním tužek a takové blbosti a za to už chtěl několik stovek. Teda za materiál, který mi prý pak pošle a který mu pak já měla posílat na své náklady nazpátek a on by mi pak teprve vyplácel odměnu v halířových hodnotách za vykonanou práci. Prostě podvod, protože bych bych vlastně já zaplatila jemu a ještě doma blbla s nějakýma tužkama a lítala s tím na poštu a pak doufala, že mi pošle alespoň padesát korun. V podmínkách se o tom nic nedočtete. Samozřejmě, že jsem se jen zasmála a hodila to do koše. Ale je spousta lidí co na to skočí a pak spláčou nad "výdělkem". Jednu takovou znám osobně. Nedala si říci a myslela si, že bude vyrábět nějaké korálkové přívěsky a šla do toho. Její matka jí půjčila dva tisíce na ten materiál, který si u něj musela napřed koupit, pak doma dva týdny od rána do večera navlékala korálky a nakonec to na vlastní náklady poslala a pak čekala dost dlouho a nakonec jí zaplatil nějakou směšnou částku, která snad nepokryla ani ty náklady za poštovné. Takže už dál nic nenavlékala a zbylý materiál vyhodila do popelnice a šla si hledat práci někam do hospody jako servírka.
Poplatek sám o sobě nemusí znamenat podvod, záleží na tom, co kdo za ten poplatek ve skutečnosti nabízí. Chce to vždy pozorně číst podmínky.
Ve většině případů poplatek znamená, že si zájemce něco kupuje. Někdy katalog prací, jindy "podklady pro vlastní podnikání", ...
Tady to ale na podvod vidím:
Web neobsahuje povinné údaje. Vyrobu-predmetu provozuje společnost Tinotrex s. r. o., jejímž jednatelem má být Jana Háteová*). Společnost má (fiktivní?) sídlo v Praze – Stodůlkách, paní Háteová je z České Třebové. Doménu zaregistroval Bohumil Háte (nekde jsem viděla ročník 1974 → snad syn? paní Háteové).
Společnost "se tváří", že nabízí práci (nechce distribuci a prodej) odebírá hotové výrobky (poštovné hradí pracovník) a platí za ně. Problém vidím v tom, že pro první "zakázku" si zájemce musí koupit "materiál", což snižuje odměnu za hotový výrobek. Z mého pohledu by byla problematická i "vratná záloha", která by se vrátila spolu s odměnou za dodané výrobky z první zásilky materiálu.
*) Paní Háteová provozuje i další "nabídky práce", např. výrobu dekoračních ozdob. Našla jsem na ni i stížnosti. (Odkaz nedávám záměrně.)
______
Chce-li si někdo vydělávat z domova, měl by dobře zvážit, co umí, po čem by mohla být poptávka a potom v tom oboru třeba začít podnikat. V dnešní době bych to viděla nejspíše na IT, překlady, korektury apod.
Další možnost → např. ruční práce. Zde je trh už dost obsazen, ale pokud by někdo byl opravdu dobrý a nenabízel např. kýčovité pletené či háčkované hračky a předměty, možná by uspěl → o kvalitu bude zájem vždycky.
Šití, různé opravy, doučování nebo výuka prostřednictvím Skype, ...
Dobrý den, také se zajímam o firmu tinotrex, která nabízí výrobu předmětů doma za poplatek 1280,-. Pokud víte víc, prosím odepište mi na e-mail. Děkuji
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Dobrý den, také se zajímam o firmu tinotrex, která nabízí výrobu předmětů doma za poplatek 1280,-. Pokud víte víc, prosím odepište mi na e-mail. Děkuji pppt@centrum.cz
Proboha, už s tím přestaňte. Je toho plný internet. Vůbec se nedivím Zemanovi, když se vyjádřil, že 90% Čechů je debilních. Tady se to potvrzuje. Petra si ani ani neumí vyhledat informace sama a myslí si, že jí někdo bude psát své zkušenosti na její email. A vůbec si neuvědomuje, že ten kdo jí napíše, je na tom stejně jako ona. Prostě neschopný trouba. Tady si Petro něco přečtěte, když si to nedokážete vyhledat sama. Ale vážně pochybuji o tom, že jste schopna to pochopit.
Zajímáte se? Jiní se také zajímali a už "vědí víc"- např. v této diskusi domaci-prace-doma.mefisto/... nebo tady doma-musicpub.cz/...:
Firma na webu www.kompletace-doma.cz zdánlivě nabízí práci na doma, ovšem v praxi jde vyloženě o prodej katalogu a materiálů, které by vám mohly zajistit nějakou práci na doma, pokud vůbec něco. Podle smlouvy vám zašlou katalog s nějakými informacemi ohledně firem, které práci na doma nabízejí. Takže práci na doma nenabízejí, kupujete si čistě jen katalog.
Práce "z domova" není přáno a to hlavně, proto, že je ve společnosti zažitý názor "vstupní poplatek = podvod". Skutečnost je taková, že nikdo nechce podstupovat větší riziko, než musí. Proč by tedy někdo poskytoval práci, kdyby neměl žádnou záruku, že to klapne? Neřkuli, když se jedná o dokončovací práce na nějakých polotovarech, které mají hodnotu a nacházejí fyzicky se u pracovníka. Tento jev je daný tím, že nejvíce "domácí práce" poptávají nekvalifikovaní, kteří mají potíže prakticky asi se vším. Ti co mají co nabídnout - namátkou: překladatelsví, IT služby, právní poradenství aj., tak si vesele z domova pracují a nikomu se tím nechlubí. Nenechte se tedy zastrašit pravidlem "poplatek=podvod". Navozuje to pocit, že je člověk nátlakem hnán do nějakého nevýhodného, nebo dokonce nekalého obchodu. Tento vztah, je ale rize obchodní, je podložený smlouvou a obě strany znají všechny podmínky, které zváží a na základě svého rozhodnutí podepíší, nebo ne.
Ale ale, ono si stačí přečíst o jaké práce jde a hned je všechno jasné. V celém vašem příspěvku je jedna jediná pravda a ta je zásadní. Na tohle se nechá nachytat pouze ten, kdo má potíže prakticky se vším a hlavně s chápáním. A takových je jak je vidět stále dost na to, aby z nich ti fiškuntálové vyrazili i ty poslední peníze. A to je na tom to nejsmutnější. Píšete, že dotyčný může podmínky zvážit . Jenomže on ani není schopen je pochopit, tak co asi tak může zvažovat?
Dobry den,
pozde,ale přesto odepisuji ,abych pomohla ne sobě,ale dalšim,kteři uvěři firmě TINOTREX. s.r.o. jednatelka p.Hateova z Česke Třebove -adresu znam,mohu sdělit.
Take jsem v situaci,kdy ze zdravotnich duvodu hledam praci na doma,jako přilepšeni k male dlouhodobe nemocenske.
Zaplatila jsem firme poplatek na zakladě velice kladnych informaci,ktere uvaďeji na svych strankach.
Opravdu mi přišla dodavka s prvnim materialem...no na kancelařskem papiře natištěno 15 stranech nějake bible,k tomu na tvrdšim papiru jakoby desky k miniaturni knižce a přebaly na tuto miniaturni knižku opět na kancelařskem papru a ješte nekvalitnňe- neco z to ho jsem si uschovala,protože tenhle podvod je hruza na duvěřivych lidech.
Tak jsem začala pracovat,nooo šlo to z jejich materialu špatně,ale to si musi posoudit každy sam,kdo se rozhodne spolupraci s touto firmou zkusit.
Každopadňe moje zkušenost je takova,- po vyrobeni prvnich požadovanych 100 ks. vyrobku jsem je poslala dle jejich instrukci na adresu Praha 5 Jeremiašova 2a, Tinotrex. s.r.o. a čekala,dele než ve smlouvě uvedenych 14 pracovnich dni a potom jsem začala dohledavat,kde moje doporučena zasilka skončila,česka pošta nema problem toto dohledat a tak jsem se dozvěděla,že moje zasilka byla přeposlana na žadost doručitele do Č. Třebove na adresu jednatelky firmy,74-lete pani Hateove.zkusila jsem se s ni spojit- telefonicky se nepodařilo,ale na email odpověděla,že moje vyrobky samozřejmě nekvalitni byly poslany zpět a že je pošta nedoručila neni jejich problem.
Takže pozor
Já jenom nechápu, proč si lidé napřed nepřečtou celou tuto debatu, když teda evidentně vědí, že existuje a nechají se napřed napálit a pak teprve napíší, že je to podvod, když to už všichni rozumní lidé vědí dávno. Je přece jaqsné, že číst recenze na stránkách člověka, který evidentně hledá koho by napálil, že tam se pravdu nedočtete. přece tam sám o sobě nenapíše, že je to celé jenom chyták na důvěřivce. Jakmile Vám někdo napíše, že od Vás chce poplatek za to, abyste pro něj mohla pracovat, tak je to přece špatně!
Ale pochybuji, že jste těm dalším lidem, kteří vlezou do pasti nějak pomohla. Nepomohla, protože oni se zachovají přesně tak, jako Vy. Napřed skočí na špek a pak sem budou psát, jak se nechali napálit. Jediné, co je potěšující, je fakt, že je těchto stížností čím dále tím méně. Tak snad už to brzy zanikne a nikdo už se takhle hloupě nachytat nenechá.
@Suzymon,
problém je v tom, že v naprosté většině případů (99,9x %) nejde o podvod. Je potřeba nazývat věci pravými jmény, jinak se nikdo nikam nedobere.
Jde o to, že lidé nečtou, co si objednávají, a potom vykřikují o podvodech tam, kde šlo o jasnou nabídku podnikání a podkladů pro zahájení SVČ.
Dokud se lidé budou ohánět stížnostmi na podvody, nezačnou číst, jaké smlouvy uzavírají, budou podobní "vykukové" prosperovat. (Ale podvod to není.)
Ivzes, já teda nevím co to je SVČ. Dala jsem si to do vyhlédavače a vyskočilo mi, že se jedná o "středisko volného času". Dlouho jsem tady nežila, tak tyto zkratky neznám, protože jsem s tím nepřišla do styku. A to asi na mysli nemáš. Ale určitě to nejsou podklady k zahájení nějaké podniklatelské činnosti. Já jsem na to totiž také před lety klikla, když jsem si pořídila internet a začala ho objevovat. Tenkrát jsem se docela nudila a tak mi to také přišlo docela zajímavé a hlavně jsem byla zvědavá, co z toho vyleze. Ale v té době, to už bude tak 8 let, jsem teda naštěstí vůbec nic neplatila. Teda ano, ale směšnou částku, myslím, že to bylo několik poštovních známek. Přišla mi obálka a tam několik nabídek jako montování tužek a tak podobně a odkazy na ty adresy. A tam už ale bylo napsáno, že pokud se pro nějakou tu "práci" rozhodnu, že jim musím předem zaplatit předem za materiál, který mi pak oni pošlou. A zdůvodňovali to tím, že prý je mnoho lidí, kteří vlastně ani pracovat nechtějí a jen se chtějí tím materiálem obohatit. No a když jsem si přečetla ty nabídky, tak mi bylo jasné, že to podvod je, protože za takové práce které oni nabízeli a pořád nabízí, nikdo přece nebude platit. Co by s tím ten dotyčný asi pak dělal? Mohl by to rovnou házet do kontajneru. Montování tužek, nebo plnění obálek nějakými prospekty je přece strašná blbost. Ty tužky se dnes chrlí v továrnám po tisících v několika minutách a dělají to stroje, proboha. Tak kdo by mohl vydělat na ručně smontovaných propiskách? Komu by se takové tužky asi prodávaly? A to plnění obálek na dálku? To jako naplním bednu obálek prospekty, pak s tím půjdu na poštu a na vlastní náklady to budu posílat někam do tramtárie a pak budu doma čekat, že mi zaplatí? To snad nemyslíš vážně? A o takové nabídky tam šlo. Tak neříkej, že to podvod není. JE. A dcera mé kamarádky zase naletěla jednomu kuliferdovi, který na stejném principu nabízel nvlékání nějakých korálků. A tam už šlo o docela slušnou částku. Musela zaplatit za materiál asi 1500 korun, krabice jí teda přišla. Ona nad tím seděla a navlékala jako pitomá a pak mu to poslala a on jí za to zaplatil asi 2 stovky. tenkrát jsem tu kamarádku varovala. Nevěřila mi. A tohle se stalo nedávno, jsou to tak 3 roky. Pak jí byla hanba a nechtěla mi to přiznat, ale dozvěděla jsem se to jinak. Takže všechny tyto práce na doma, o kterých teda mluvíme v tomto vlákně podvod jsou. A podvod jsou proto, že tam slibují, že si dotyčný může vydělat až 20 tisíc, když bude pilný. A je to v těch podmínkách, o kterých mluvíš napsáno tak, že člověk, který třeba moc nepřemýšlí a je naivní a důvěřivý, tak naletí.
Aha, mockrát děkuji. Já jsem dala do Google to SVČ, protože jsem chtěla napřed vědět co to je, než začnu něco psát. No a opravdu mi vyskočilo jenom to středisko. Ale jelikož to napsala Ivzes, tak jsem věděla, že ona určitě ví co to je a že mi to řekne. A teď jsem to udělala znova a znova jenom tohle vysvětlení. Tak ještě jednou děkuji, zase jsem o trošku chytřejší.
@Suzymon,
jak Vám mohlo být jasné, že to co není podvod (na těch stránkách je vždycky přesně uvedeno, co se nabízí, a co si zájemci kupují), je podvod?
Opakuji, že to podvod není. Lidé se jenom musí naučit číst a moc dobře si rozmyslet, jestli se do SVČ (podnikání vlastním jménem a na vlastní náklady) chtějí pustit.
Podvod by byl, kdyby jim někdo něco slíbil, vytáhl z nich peníze a následně jim nic neposlal → ovšem to se v těchto případech neděje. Ti lidé za své peníze dostávají to, co si objednali.
Ivzes, mluvím o ceně toho materiálu, která není rozhodně adekvátní a není jasně a srozumitelně uvedeno, co vlastně člověk po zaplacení obdrží. Takže tohle já považuji za podvod. Nebo tomu můžeme říkat vědomé klamání spotřebitele a využívání člověka v tísni. Mně se už ani o tom dál diskutovat nechce. Vy asi znáte spokojené lidi, kteří navlékají korálky, nebo lepí sešitky doma a vydělají si až 20 tisíc za měsíc. Já takového nikoho neznám. A navíc je stížností podvedených lidí plný internet. Tak snad všichni nejsou úplně blbí, nebo nešikovní. K tomu, aby dotyčnému pak peníze nezaplatili, stačí odůvodnění typu, že práce nebyla dobře udělaná. A co má pak takový člověk asi dělat? Vzít krabici náramků, nebo sešitků, najmout si advokáta a zaplatit nějakou posudkovou komisi, která určí, že práce je provedená dobře a pak je zažalovat, to snad vážně nemyslíte. Každý, komu se to stane, prostě oželí ty peníze které do toho vložil a maximálně někam napíše co se mu stalo. A já vůbec nerozumím tomu, že zrovna Vy se takových podvodných vykuků zastáváte.
A ještě dodám. Schválně jsem si přečetla celou diskuzi od začátku a zjistila jsem, že Vy asi také dobře nečtete. Protože Vy mluvíte o docela jiné "práci na doma", jako jsou třeba překlady textů a tak podobně. Uvědomujete si, že zrovna v tomto vlákně se mluví o něčem úplně jiném? Lidé, kteří jsou schopni dělat překlady, nebo mají jiné odborné znalosti, si práci přece lehce najdou a ti rozhodně nemusí kupovat žádné krabice s materiálem a to pak doma slepovat, nebo navlékat, či montovat. A tito lidé si tady přece nestěžují. Přečtěte si ještě jednou kdo sem a i jinam píše své zkušenosti a hlavně JAKÉ PRÁCE se to týká. Jinak to nemá cenu diskutovat, protože Vy o voze a já o koze.
Suzy,
zkusím to ještě jednou: Je-li člověk předem informován, co a za jakou cenu kupuje, nejde o podvod. Cena se Vám může zdát přemrštěná, ale podvod to NENÍ. Podívala jste se na některé ty stránky a přečetla si VŠE, co se tam píše? Myslím, že ne, protože byste jinak nepoužívala slovo podvod. (Na všech stránkách, na které jsem se dívvala, bylo uvedeno, co a za kolik člověk kupuje.)
Chyba není na straně prodávajícího. Chyba je na straně kupujících, kteří nečtou obchodní podmínky, nebo kteří objednají, přestože podmínkám nerozumí.
Přečtěte si prosím mé příspěvky ještě jednou a nevytrhávejte nic z kontextu.
Ano, právě že jsem se podívala. Ale už mne to dohadování přestalo bavit. Máte pravdu a je to. Vy nic nehledáte, já také ne. Co jsem k tomuto tématu chtěla říci, jsem napsala a za tím si samozřejmě stojím. Ale chápu, že máte jiný názor.
Ivzes, nezlobte, ale já také. Ale asi to co čteme, chápeme každá jinak. Po tom, co jste mi napsala, bych se klidně mohla i urazit. Ale neurazím se, protože vím, že já také umím číst, a tak hloupá zase nejsem, abych nepochopila zásadní. Já mám z toho všeho jenom pocit, že potřebujete mít tu svou pravdu. Ale to už jsem Vám přece napsala. Ano, máte ji, z vašeho úhlu pohledu. Já se na to ovšem dívám jinak. Takže já zase trvám na svém názoru.
Suzy, napsala jste: »Vy nic nehledáte, já také ne.« >>> na to jsem reagovala. Já hledám.
A čtu (neměla jsem to sloučit do jedné věty s hledáním, omlouvám se) i obchodní podmínky těch webů, na které si lidé stěžují jako na podvodné. Ovšem v těch podmínkách je napsáno, co, za kolik a za jakých podmínek lidé kupují. Proto nejde o podvod. O podvod by šlo v případě, že by provozovatel něco slíbil, vyinkasoval peníze a nic neposlal.
Ani přemrštěná cena neznamená podvod. Pokud jsou lidé schopni za něco zaplatit, přestože si podmínky nepřečetli, je to jejich chyba. Nikoliv toho, kdo za přemrštěnou cenu prodává.
Mně se praktiky těch webů také nelíbí. Ale podvod to není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.