Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Měl bych dotaz, nedávno jsem objednal z e-shopu věc. Platil jsem ji převodem na účet, ale bohužel jí už nestihnu vyzvednout. (psali že to dojde do 2-10 pracovních dnů a čekal jsem že to přijde maximálně ten devátý den, ale bohužel to přišlo až desátý. Kdy jsem to už nemohl vyzvednout) Tak se ptám že když to pošta vrátí zpátky odesílateli, bude mi zaplacená částka vrácena zpátky?
Předem děkuji za odpovědi.
Jak píší již rádcové přede mnou, pokud odesílatel tuto službu nezakázal / po úložní době vrátit zpět, neprodlužovat lhůtu uložení zásilky/, mohl jste zavolat na ukládací poštu a zásilku tam o dalších 14 dní nechat navíc uloženou.
Další varianta byla, požádat poštu o opakované doručení a to na přesný termín, kdy bude některý /jeden dospělý/ z rodinných příslušníků doma a zásilku za podpis by tedy převzal v bytě kdokoliv. Pokud nebyla zásilka vysloveně do vlastních rukou adresáta, či zmocněnce.
Pokud byste měli v rodině průkaz příjemce/zmocněnce, mohl na poště vybrat zásilku kdokoliv. /většinou to bývá manžel, manželka/. Nejnověji se jedná o ,,zákaznickou kartu,, která slouží jako průkaz příjemce. Tato služba je placená /89 Kč/ a je platná do odvolání, nebo nejvíce dva roky.
Měl jste se informovat trošku dříve a zásilka by byla zachráněna.
Peníze nazpět dostanete, pokud budete v kontaktu s odesílatelem. S ním řešte všechny náležitosti k vrácení, případně opětovného poslání, každá firma má jiné dodací podmínky, které jste musel přečíst a odsouhlasit..
Jak už bylo napsáno výše.Ale počítejte spíš s tím,že nebude vrácena částka za poštovné,protože služba byla splněna a že jste si zásilku nedokázal vyzvednout ( nebo nezajistil vyzvednutí ) je váš problém.Sám píšete doba dodání 2-10 dnů a to bylo dodrženo.Desátý den jste měl zásilku doma k odebrání.Napíšu to slušně,ale tyhle zákazníky bych střílel - dostanu objednávku,jdu do skladu,zabalím,napíšu průvodku a potom si to zákazník nevyzvedne a dostanu to zpátky a vybalím,znovu naskladním,kontrola neporušenosti a funkčnosti zboží...víte co je s tím práce a za jedny peníze? Jo ještě dobropis,dát na účtárnu příkaz k převodu peněz zpátky...Ten balící materiál a práce taky není zadarmo.
No, nemyslím, že by vám obhod ty peníze vrátil autpmaticky, uá proto ne, že je tu možnost, ýe to zboží chcete adáte přednost novému zaslání. A taky si toho musí včimnout, coý by měl, ale nemusí to být až tak samozžejmé. Na druhou stranu oukud by si nechal peníze i zboří, dopustil by se bezdůvodného obohacení a to taky není košer, a řešit to střekbou na zákazníky už vůbec ne. Takže pokud se vám nepodaří domluvit se s poštou, doporučuji řídit se radou @eulalie, kterou považuji za velmi rozumnou.
Víte, zdaleka ne všechny e.shopy vedou gauneři; většinou jsou to solidní podnikatelé, kterým záleží na dobrém jménu a jsou ochotni se domluvit.. Poíšu Vám svůj případ, Taku jsem nestihl vuzvednout zboří; na svou omluvu uvedu, ýe to nebyla tak úplně moje vina, pošta mi nedorušila oznámení, například, ale to nebudu rozebírat. Nicméně pošta poslala zásilku zpčt a já se telefonicky spojil s prodejcem s žádostí o opětovné vrácení, samozřejmně jsem nabídl zaplatit náklady. No, cvilinku trvalo, než jsme se domluvili, oč vlastně jde, ale pak mi ji poslali znovu bez dalších vicenákladů,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.