Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzké ranní probouzení

Od: svatoslav odpovědí: 10 změna:

Zdravím, malá otázka pro muže podobného věku:

kdy se asi tak "má" ráno probouzet 50letý muž? Známý mi tvrdí, že je denně (bez ohledu na pracovní či nepracovní den) vzhůru po páté i dříve... pak už neusne..prášky na spaní brát nechce... Jaké máte s tímto zkušenosti, je vše v normě? Myslím, že u "skřivanů" ANO

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Může mít puzení k močení. I velmi slabé.
Může jiný den takto vstávat, takže podvědomě vstane i o víkendu.
Může vstávat třeba soused a hluk vyjíždění auta ho probudí.
Může ho vzbudit potomek nebo manželka, přicházející z pátečního tahu:).
Nebo mu prostě těch víc než 8 hodin spánku denně stačí. Například já spím kratší dobu.
Nic, pokud nemá problém s prostatou, bych v tom nehledal.
Maximálně bych pohlídal manželku teda.

hodnocení

1x
Zdravím. Co by za to spoustu lidí dalo, spát denně 6-8 hodin? To je vlastně "normální" průměrný spánek. A ještě navíc v 50 letech! Já třeba když spím víc jak 8 hodin, tak už mě začíná bolet hlava..zřejmě z přespání. Můj nej spánek je mezi 5 až 8 hodinama..to se cítím pak skvěle. Odpoledne 15-30 minutový šlofíček k tomu. Záleží jak to pánovi sedne..každý to máme prostě jinak. Znám pár lidí, co spí min.10 hodin denně a víc. Když spí míň, tak jsou celý den k ničemu..ale takovým moc nezávidím.

liska*
hodnocení

1x

Každý jsme jiný, máme různou zátěž a různou potřebu spánku. V padesáti jsem spala nanejvýš 7 hodin, v šedesáti asi 6 a teď mi stačí 5. A když spánek chybí, tak člověk přes den na chvíli "odpadne".

doplněno 19.09.17 09:55:

Tak ať chodí spát po 22.hodině a krásně mu to vyjde.

figurek*
hodnocení

0x

Nedávno jsem to sem napsal. Večer si musím dávat pozor a nesmím si lehnout. Jinak se mi stane, že jak lehnu, tak usnu a to třeba ještě před devátou. Pak jsem vzhůru ve tři ráno a to mi padesát ještě není.

Takže k vašemu dotazu : Jestli je vám padesát a chodíte spát v jedenáct, pak se nedivte, že jste vzhůru v pět. Moje babička spávala sotva čtyři hodiny denně a dokud byla zdravá, tak jsem ji v posteli prostě nikdy neviděl.

svatoslav
hodnocení

Ne, ne, chodí spát denně v devět večer a ve tři, někdy po čtvrté, někdy v pět se probouzí... Má se tedy v tomto věku spát jen šest hodin?

hodnocení

0x

Kdy se má ráno probouzet 5Oletý muž? na to je nějaká norma? Jest mi 55,5 a v padesáti jsem se i dny volna (So+ Ne) stával v kolem sedmé nyní spím o víkendech klidně až do osmi přičemž v týdnu normálně vstávám na pokyn budíku v 5:45 a spát chodím kolem půl desáté o víkendech jak kdy od půladesáté do jedenácté !Nemám problém. JE TO INDIVIDUÁLNÍ ! Např tuhle si stěžobval jeden (necelý rok v předčasném ,šel o 2 roky dřív)že když se ráno vzbudí v osm hodin,že pak již nezabere a nezabere!

doplněno 18.09.17 19:32:

Proč to tak je-protože jsme každý jiný! nehledejte v tom žádnou vědu.

svatoslav
hodnocení

Rád by spal třeba o víkendu až do sedmi, ale to se mu už x let nepodařilo, nejpozději po páté je hore... proč to tak je? Spát chodí zcela unaven cca v devět..

Jestli je v 9 unaven a jde spát (a opravdu spí), tak se nemůže divit, že je v 5 vzhůru. Já chodila spát v devět, devět třicet, když jsem vstávala do práce v 5:20.

Je ale pravdou, že ranní nedospavost je strašně nepříjemná. Já celý život mám problémy opačné, večer neusnu a ráno bych spala do 9, ale nedávno mě tahle nedospavost potkala (skoro celé léto jsem se budila mezi čtvrtou až pátou a chvilku mi trvalo, než jsem zase zabrala) a už nikdy více. To radši budu celý život špatně usínat, než ráno nedospávat.

fiser22*
hodnocení

0x

ač neodpovím jako odpovídající podobného věku, je mi 26, a do práce vstávám v 5, o víkendech se probouzím v 5:10 , dokud se mi střídaly směny, nebyl problém vstávat v 9, 10h... spousta studií vám doporučí pravidelné vstávání, a pravidelné usínání, tělo si na to prostě v týdnu zvykne a ty dva dny už to nevytrhnou... nic "vyjímečného" bych v tom nehledal

Pokud se tak vzbudíte/vzbudí, a nechce se spát tak vylézt a hotovo, rozhodně je to lepší než se nutit spát, nebo ještě hůř, na to brát prášky a díky nim spát do 11h dopoledne

ladinpraha*
hodnocení

0x

Celá léta jsem chodil spát mezi jednou a druhou hodinou a vstával jsem ve 4:15. Když to vyšlo, tak jsem si na hodinku lehnul po příchodu z práce. Nevím, jestli to bylo v normě, ale mně tenhle režim prostě vyhovoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]