Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
píšou sem často mé děti a jsou spokojené s tím, že dostanou fundované rady na školní i všední problémy.Také je zde prý docela prima atmosféra. Tak to zkouším také. O co jde? Manžel si našel nový vztah na pracovišti a pálí mosty. Jsme v rozvodovém řízení, ještě bydlí u nás, vyskytuje se zde nepravidelně, ale když tady je, nenajde na mne nit dobrou. Byli jsme spolu přes 20 let, brali jsme se mladí. Nebylo to vždy jednoduché, museli jsme s lecčím bojovat a ustáli jsme mnohé. Byla jsem mu vždy oporou i na svůj úkor, chtěla jsem, aby dostudoval, psala jsem za něj školní práce apod. Vychovávala jsem děti, starala se o domácnost, až přišla řada na mne, studovala jsem také. Zařizovala jsem první poslední, vlastně jsem nosila v rodině sukni i kalhoty. Děti mi teď říkají: táta se jen vezl, táhla jsi to ty, mami. Teď tě podrazil. - No, stává se to. Nejsem úplně zdravá, ale v životě mě to omezuje jen minimálně, spíš je to o únavě a bolestech. Ale umím s tím žít. Teď v tom stresu se to zhoršilo, zakousla jsem se však do své práce, kde jsem celkem úspěšná. Bývala jsem však perfektní, teď se mi podařilo udělat i dvě chyby, sice nepatrné, ale zakládám si na tom, že podávám celý život perfektní výsledky. V práci mi umožnili jiný režim, jsou ke mně vlídní a chápaví, abych se dostala z ataky nemoci. Ale vím, že to berou tak:chudinka, nemá to lehké, musíme teď být tolerantní i k případným chybám nebo omylům. Myslí to dobře, jen tohle vědomí mi moc nepřidává. Všude čtu, že si mají lidi získat optimictický nadhled nad situací. Jak to mám udělat já? Jak se to v mé situaci dělá? Když jsou děti ve škole a muž pryč, jsem doma sama. Vstanu, nasnídám se a jdu pracovat.Mezitím udělám nutné domácí práce, pak pracuji do noci a ráno nanovo. Ale už v tom nenacházím potěšení, je to jen cesta k výdělku a povinnost. Je mi 43 let, díky genetické výbavě vypadám o hodně mladší, dokonce stále pracuji jako modelka pro některé oděvní značky vedle děvčat, která nedosáhla ani třicítku. Teď mám fotit kalendář na příští rok pro zahraniční firmu a několik fotobrazů pro vánoční charitativní aukce několika nadací. Cítím se tak, že mám strach, že to nedám. Nebrečím, nestěžuji si nikomu, chci, aby zvenku vypadalo vše v pořádku. Ale propadám se pořád hlouběji. Jak se s tím vším vyrovnat? Určitě jste si někdo takovými údobími prošli, tak třeba budete umět poradit. A pak ještě malý dotaz, spíše prosba: neznáte lékaře (imunologa a kvalitního gynekologa),který by dokázal vyřešit i složité případy? Odkudkoliv, ráda dojedu. Děkuji vám všem předem za každou radu.
Dobrý den, já bych řekla, že máte hezky nakročeno k psychickému vyhoření z práce a z toho, že chcete být za každou cenu perfektní. Ony na to ukazují i ty chyby, co začínáte v práci dělat. Je to podle mě obrana vašeho těla, které vám říká, že byste měla trochu zvolnit. Nemusíte být vždy za tu, co všechno zvládá levou zadní na 100 %. Dejte si nějaký oddychový čas, zvolněte tempo a dělejte si radost. Poslechněte si hezkou hudbu, hodně meditujte - to pomáhá, kupte si drobnost pro radost - prostě se hýčkejte. Ono to zní jako klišé, ale je to moc důležité. Rozvod - je jeden veliký stres. Ten odejde a určitě vás čeká v životě ještě spousta hezkého. A jak se vyrovnat s rozvodem? To chce čas, nic jiného na to neplatí. Nebabrat se v minulosti, nebabrat se v tom, proč k tomu vlastně došlo. A nemyslet na budoucnosti, ale žít přítomností. Tu si užívejte.
"Není hanba upadnout, ale příliš dlouho ležet," říká jedno (francouzské?) přísloví.
Myslím, že vaše "propadání" je víc než nemocí způsobeno postojem - " zakládám si na tom, že podávám celý život perfektní výsledky". Zkuste se vykašlat na pózu "Nebrečím, nestěžuji si nikomu, chci, aby zvenku vypadalo vše v pořádku." a povolte - klidně i těm slzám. Energii teď potřebujete pro sebe - ne proto, abyste něco předváděla okolí.
A pamatujte - ke dnu se dostáváme proto, aby bylo se od čeho odrazit
Děkuji Vám. Já nebrečím venku a většinou ani doma, jen občas ty emoce jdou ven samy, už to nejde zadržet. Ale vypadá to tak, že sedím u notebooku, tečou mi slzy a já si je otřu jen tak, abych viděla na monitor, ale nepřestanu v práci. Nejsem ze dřeva, ale poddávat se tomu nesmím. Ani přenášet své problémy na druhé. A odrazit se snažím, věřte mi. A v bahně se válet taky dlouho nechci. To je nekonstruktivní postoj. Vím to.
Eliško, to tvé psaní je jako obrovská omluva a zdůvodňování a ospravedlňování. Děvče, to není tvá chyba. To všechno se nestalo proto, že ty jsi neschopná nebo nějaká. Přestaň něco dokazovat, hlavně sama sobě! Stalo se to, protože muž se shlédnul v jiné. Mohla bys být sebekrásnější a sebe schopnější a sebelepší, ta druhá je jiná. A o to jde. Udělej všechno pro to, aby odešel co nejdříve, co nejrychleji. A snaž se přemýšlet o něčem jiném než o něm a o tom co všechno děláš nebo neděláš. Je to tak jak to je. Zkrať rozchod a jakýkoliv styk s ním na co nejmenší míru. Děti mají mobily a když se s ním budou chtít vidět, ať si to vyřeší mezi sebou. Jsou už dost velcí.
Nemluv o něm, ani s rodinou, ani s kamarády. To si zakládáš akorát na to, že se tě bude každý bát, že ho zahrneš svými problémy. Nemysli na něho, nehádej se s ním v duchu. Poplakej si, zpracuj si to v sobě a běž dále. Nechej si udělat vlasy, kup si hezké prádlo, narovnej ramena, usměj se! Máš kus krásného života před sebou. Nenechej si ho kazit!
Děkuji Vám moc za milá a povzbuzující slova. Asi bych to lépe nesla, kdybych to měla komu říct. Ale přátele s tím vážně zatěžovat nechci, děti už vůbec ne. Rodiče nemám, sourozence též ne. Takže si to musím srovnat v sobě. Chci, aby sem už manžel nechodil, ale ještě to musím vydržet. Já mlčím, jdu mu z cesty, ale on si neodpustí zbytečné jízlivé poznámky, pohvizdování a naschvály. Vím, že nemá smysl s ním vést polemiky ani v duchu. Přemýšlím, co bude dál, nějaké plány mám, ale sílu fyzickou ani psychickou momentálně moc ne. A to mi bere i kus naděje. Ani nevím, co udělat, mám možnost jet do zahraničí anebo zůstat a dělat kariéru tady. Práce bude nejlepší lék. Myslím. Jenom musím udělat správné rozhodnutí.
Byla jste vždy připravená zvládnout všecko a ještě perfektně. Doma i v práci. A pro chlapa nezbylo místo, kde by se on předvedl. Vedle dokonalé a všechno zvládající se muži necítí dobře. Navíc víte o jeho "slabinách", když jste za něj psala úkoly. Pán tvorstva se nemohl projevit, tak oslnil jinde. Vám zůstalo všechno na bedrech a to se musí podepsat na zdraví. Asi se budete nejdřív muset naučit říkat NE!
Ptáte se na lékaře. Psychosomatika funguje. Až se srovnáte s rozvodem, odpočinete si a v práci dáte najevo, že nejste stroj, tak i ta imunita se zlepší. Být Vámi, tak začnu dobrým psychologem. Dám se na jogu nebo naopak sport, kde se schází parta. Přitom berte hořčík a B komplex, které pomáhají při dlouhodobém stresu a spací bylinné čaje na noc.
Několikrát v životě jsem byl na dně. Ne úplném, ale bylo mi podobně. Vyhodili mě z práce, odešel jsem od ženy se kterou to dál nešlo.
Dnes jsem všemu rád. Práci jsem našel mnohem lepší a ženu taky. Zjednodušeně řečeno. Kde něco končí, něco jiného začíná. A záleží jen na nás zda lepšího, nebo se z toho po...
Jo jo )) to slovo ,, perfektní" )) to dokáže nadělat pěknou paseku )) i já to tak mám, a přesto jsem nedávno udělala dvě naprosto nepochopitelné chyby v práci (( děsně mě to štvalo, nadávala jsem si...no... a pak jsem si uvědomila, že to se prostě stává...ano stává a všem )) svět se nezboří
Ano, přesně tak se to stalo i mně. Šéf na mne spoléhá a já vždy vše zvládnu, jakékoliv množství práce. Nedávno jsem taky udělala dvakrát nepochopitelnou, pitomou, zbytečnou chybu. Neomluvá mne, že jsem měla moc práce, i za kolegy. To se mi nestává a teprve se to učím zpracovat. Přitom z toho ani nadřízení nedělali absolutně žádné drama. Ale mně bylo příšerně. Děti říkaly, že být v Japonsku, asi bych spáchala harakiri. Dávám smajlíka, ale ještě teď mi není veselo při tom pomyšlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.