Nejste přihlášen/a.
Mám chalupu na vsi a vedle souseda, který je očividně duševně nemocný. Neubližuje, asi mu chybí společnost, protože je sám, ale ve vsi má pověst podivína, nechci napsat blázna, kterému se každý vyhýbá. Obě jeho děti jsou zbaveny svéprávnosti, takže nemá nikoho, kdo by na něj dohlédl. Bavila jsem se o něm i se starostkou, ale ta od něj dává ruce pryč, asi čeká, až se něco špatného stane. Zbavený svéprávnosti není, ale s penězi mu hospodaří druhá jeho sousedka a na každý měsíc mu koupí v družstvu obědy a objedná uhlí a dělá celkové vyúčtování, aby nikdo neřekl, že ho okrádá. Já jsem mu o dovolené donesla pár koláčů a viděla jsem v jaké špíně žije, všude po dvoře jeho výkaly, v domě neuvěřitelný nepořádek, spí na hromadě hadrů. Teď v neděli chodil kolem své chalupy jen v tričku, bos a jinak nahý. Řekla bych, že se to zhoršuje každý rok. Jak mu zajistit adekvátní péči? Kdo by to měl udělat? Kam zavolat? Díky za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.