Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chci prodat stavební parcelu asi přes realitku ted jse mi ozvala RK.,, Princ reality,, tak mě zajma zda snima máte někdo zkušenost.nebo případne nákou solidní RK která odnás nebude chtít provizi z prodeje.dík za info
O Princ reality nelze najít nějaké zkušenosti na netu, je mi líto, je to asi realitka nová, ale realitku, která by si nevzala provizi z prodeje nenajdete. Proč by to potom dělala a z čeho by žila? Ono investovat do inzerce, vozit a provádět zákazníky, telefonovat s nimi a platit kancelář, zaměstnance a provozní náklady něco stojí. Pokud se chcete vyhnout provizi, nezbývá, než abyste si to prodal sám.
Opravdu si také myslím, že žádná realitka neprodá Vaši stavební parcelu bez odpočtu provize. Ještě tak bych bych připustila, že si vezme provizi od Vás i třeba nějakou "odměnu"od kupujícího. Stavební parcelu bych si osobně troufla prodat sama. Ale to v případě, pokud je blízko Vašeho bydliště a máte trochu povědomí o realitní činnosti a nebo alespoň obchodního ducha. Slušné vzory jsou na netu k dispozici. Je také potřeba sledovat ceny stavebních parcel v okolí. Neznamená to, že když je to stavební parcela, je zahrnuta v územním plánu obce/města k výstavbě RD a nebo chaty. To je potřeba si všechno zjistit. Je to důležité pro stanovení ceny. Další neméně důležitá je informace o dostupnosti inženýrských sítí a možnosti na napojení.
Takže pokud hodně nepospícháte s prodejem, nejprve si tyto informace ověřte, aby Vás realitka nepodfoukla. Stanovit si objektivní cenu za pozemek, je dobrá cesta k rychlému a úspěšnému prodeji.
No, je to eseróčko se základním kapitálem 200 tis. Kč - založené teprve 30.9. 2009, takže o nich informace asi žádné zatím nebudou. Určitě to chce obezřetnost při jednání s nimi.
doplněno 06.12.09 20:46:U justice výpis už zmizel - tak ještě přidám další : rzp.cz/...
No zkusím to ještě inzerovat v placené inzerci,přece jen lide kteří maj zájem koupit parcelu nehledaj v inzerci která je zdarma ale třeba v dením tisku... jinak ta realitka bude divná protože ten makléř mi tvrdil že ty smlouvy co nabízí jsou osvěčené a že je maj už několik let.což nejspíš lhal. o parcele mám dostatečné info,je to hned vedle mého rodného baráku.díky za informace!
Možná zvažte, jestli by nebylo dobré inzerovat na www.sreality.cz. Je to server s nabídkou desítek tisíc realit a já sám když něco hledám, tak jdu prvně na ty stránky. Jednou jsem se díval na ceník jejich služeb a je to fakt za hubičku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.