Nejste přihlášen/a.
Poradíte zda ještě v Praze existují internetové kavárny nebo něco podobného? Všude (skoro) se dá připojit na wifi, ale já potřebuji i zařízení přes, které se připojit neb budu mít PC v opravě. Bydlím v Praze, prošla jsem x stránek kaváren a všechny tyto kavárny byly zrušeny, stejně jako kavárny, které jsem využívala v minulosti. Mám mobil, ale pracovat se přes něj nedá, tak potřebuji tablet, notebook nebo PC a nic takového jsem nenašla, všude mi vyskakuje jen, že je připojení zdarma což je mi prd platné. Nechce se mi zařízení půjčovat od známých, přeci jen v nich mají soukromé věci... Děkuji
No právě, bohužel ani pro členy to není lepší, ale zkoušela jsem jen "malé" pobočky, ještě zkusím dojet do hlavní, možná je to tam lepší. Akorát jsem doufala, že bude něco blíže, ale asi už fakt nic podobného jinde neexistuje. Nevím jak v jiných knihovnách, ale u nás mají 4 počítače a jsou obsazené na 14 dní dopředu... teď už se tomu nedivím.
V takovém případě doporučuji chodit na počítač + internet do knihoven. Nevím, jak je to přesně v Praze, ale v Brně za tímto účelem běžně chodím do MZK. Počítačů s internetem je tam velké množství a dle potřeby je lze využívat od rána až do zavírací doby v pozdních večerních hodinách.
V Praze je to hodina pro členy a 15 minut pro nečleny, bohužel ta hodina ja za týden nebo dokonce měsíc, teď přesně nevím a navíc to mají celkem plné (tedy normální knihovny, hlavní jsem ještě nezkoušela, ale asi mi nezbyde než tam dojet). Každopádně děkuji za radu a tip, kdyžtak zkusím někam z Prahy vyjet, když to v Brně jde na celý den.
Ne ne, můžete na hodinu každý den mlp.cz/... dokonce si můžete i dopředu rezervovat čas. Jinak přes den to bývalo volnější než večer.
Samozřejmě že existují. Např. na Budějovické cafe.interlogic
Je tam pěkná obsluha a příjemná otevírací doba, občas tam zajdeme s kamarádem na panáka. Jsou tam PC v rákosovým zátiší a když se připojuješ z vlastního zařízení a něco si objednáš, tak je připojení zdarma. UP tam lítá okolo 2MB/s.
jj internetová kavárna na budějovické, blízko metra, klidné prostředí, dostatečně vybavená
Taky jsem chodila do městské knihovny na internet. Akorát to má tu nevýhodu, že ostatní uvidí, co děláš. Ale ty to uvidíš taky u ostatních a tím se to vyrovná .
Dobrý den, tato viz odkaz je přímo v centru (v Dlážděné ulici, kousek od "Masaryčky") a doufám, že stále ještě v provozu. Zdravím!
nikc - aha, tak to jsem nevěděl. Já jsem šel okolo asi před půl rokem a to ještě fungovala. Škoda.
V letech 2010 a 2011 jsem pracovala v městském informačním centru. Mám dojem, že v té době bylo nejen samozřejmostí, ale dokonce povinností větších městských úřadů nabídnout veřejnosti veřejný internet. Je možné, že v dnešní době už není taková poptávka a města mají veřejně přístupné počítače pouze v knihovnách. Přesto bych se zeptala na úřadě příslušné městské části, jestli a kde je počítač k dispozici.
Taky jsem to už párkrát řešil, když jsem se stěhoval nebo mi klekl počítač. Je pravda že už jich není tolik jako kdysi kdy byly na každém kroku, dnes už holt má každý internet doma, v smartfounu mobilní data, nebo si chytí někde wifi. Nějaké ale jsou, pár tipů tu už padlo, zmíním třeba ještě regiojet.cz/... kde máte za 100Kč 3 hodiny, na Florenci to celkem šlo. Suverénně nejlevnější je ovšem Městská knihovna, za roční průkazku dáte 80Kč a můžete chodit na net každý den (v kavárnách máte za 80Kč průměrně tak hodinu) a jako bonus si ještě můžete půjčovat i knížky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.