Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posílání peněz ze zahraničí - kurzy - banka

Od: budoucipodnikat odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, plánuji otevření eshopu v Německu se sortimentem, který tam chybí, zatím posílám jen složitě přes inzerci, tady v ČR nemám s tímto sortimentem šanci:/ Jak to udělat s bankovním účtem? Když ho mám založený tady v ČR, tak každá platba mě díky převodu z EURA na CZK stojí cca 3%, většinou to dělá kolem 30-50Kč za obchod.

Nevyplatilo by se mi, založit si účet přímo v Německu a jednou za měsíc si ty peníze přeposlat? Nebo mě to pak vyjde na stejno? Že mě celkově ten kurz pak za převod vyjde třeba 2000 Kč? Nemáte nějaké zkušenosit s tímto? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Můžeš mít přímo účet v Euro a peníze převádět jen když je výhodný kurz nebo vybírat hotově a prodat známým za lepší kurz než směnárna. Třeba RB. má vedení druhého účtu v jiné měně k běžnému účtu bez dalších poplatků za vedení.
doplněno 15.09.17 14:38: Výhodnější z hlediska tvých zákazníků je zřízení paypal účtu. Přece jen platby z konta na konto do zahraničí mají banky dost zpoplatněné zatímco paypal berou banky jako banku místní a tudíž je převod peněz účet -> paypal vnitrostátní platbou. Ty můžeš peníze na paypal účtu použít k dalším nákupům v cizině což je bezplatné , bohužel výběr prostředků z paypal účtu už na paypal zpoplatněný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]