Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podmín. zastavení tr. stíhání - souhlasíte?

Od: muz odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

v létě t. r. došlo k dopravní nehodě, při níž jsem utrpěl vážná zranění. Budu muset snášet velká omezení do konce života. Viník nehody je evidentně řidič vozidla, který mne srazil (přítomnost svědků a jednoznačný výsledek policejního šetření to dokumentují). Nyní mi právní zástupce vinika nehody nabídl, že viník uzná svoji vinu a uzavře se mnou dohodu o náhradě škody. Můj advokát mne doporučuje na ni přistoupit. Doporučili byste mi také tento postup? Mne a mé rodině (nutnost péče a osobní asistence) vznikla nemalá hmotná i nehmotná škoda. Vím, že budu moci následně soudní cestou uplatňovat náhradu škody v občansko-právním soudním sporu. Je však v mém zájmu, aby trestní stíhání bylo zastaveno? Neměl bych požadovat za uzavření výše uvedené dohody nějakou kompenzaci? Doposud viník nehody tvrdil, že nehodu nezpůsobil a díky tomu mi jeho pojišťovna (kde měl povinné ručení) odmítla jakékoli plnění. Myslím, že nyní, když jde do tuhého, tak se najednou snaží a nejsem si jistý, zda bych to měl pro něj dělat. Případně mi prosím poraďte na co si dát pozor (co by mělo být součástí této dohody apod.). Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

2x

Dejte na radu advokáta. Takto byste měl dostat náhradu škody rychleji, než za několik let soudního sporu.

danys*
hodnocení

2x

Je třeba přemýšlet hlavou ne kolenem! Proč asi chce, aby tr. stíhání bylo zastaveno? No přece,aby nebyl odsouzen, tedy neměl záznam v rejstříků trestů! Nechápu, co to máte za advokáta, že vám radí takovou pitomost?! Pokud soud pravomocně rozhodne o vině, tak se pak pojištovna nemůže cukat v plnění! Samozřejmě se bude snažit vám vyplatit co nejméně, je jedno, u jaké pojištovny má viník povinné ručení (dělají to všechny)! Bohužel normální člověk dnes neví na co vše má s příchodem nového Obč. zákoníka nárok a pojišťovna se snaží vás co nejvíce odrbat! Ve vašem případě bych se nechal zastupovat buď člověkem znalým této problematiky nebo firmou, která se tím zabývá.

hodnocení

1x

on vás srazil sou na to svědci a i policie jasně dala vinu dotyčnému řidiči akorát řidič je arogantní zmetek a chce se z toho pomoci advokáta dostat tak já bych měl jasno nechal bych to na soudu kterej ho jako viníka určí a vy to dostanete vše od pojištovny z poviného ručení vozu

do dohody bych nešel dostanete náké peníze ale pokud máte trvalé následky tak si myslím že dostanete víc peněz než by ste měl z tý dohody

dle mě se řidič bojí že bude muset vše co byste dostal od pojištovny hradit neb to po něm bude pojištovna z nákého důvodu vyžadovat a určitě pude o větší částku než vám nabízí

jak vám advokát zdůvodnil že byste měl na tu dohodu přistoupit a jakou částku vám nabídli?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]