Nejste přihlášen/a.
Ještě se zeptám na další můj problém. Je to pro mě hodně důležité. Příští týden jdu už po třetí k notářce, protože bratr se nechce dělit. Trochu to přiblížím. Máme spor, otec umřel letos a dal bratrovi plnou moc k prodeji bytu. On sehnal kupce a ty peníze za byt si nechal poslat na svůj účet a nikomu nic neřekl. Otec to už neřešil, protože byl natom špatně. Pak ho dal do domova, pečováku a tam brzy umřel. Jezdily jsme všichni za ním. A když došlo na lámání chleba, tak najednou se šprajcuje a nic mi nechce dát. Prý to je jeho. Já jsem to notářce řekla a ona to zanesla do dědictví a on se z toho málem picnul. Jen řve a stále mi vyhrožuje, že je vše jeho. Tak to přeci není. Když jsme dva, tak se musíme dělit, proto se ptám co s tím rychle dělat už mě to nebaví tam jezdit a nic neřešit. Bratr je velký hamoun a notářka s tím nic nedělá, proč? Potřebuji nějaké eso vytáhnout a ukončit tu frašku. Jedná se o hodně peněz. Prosím poraďte, budu velmi vděčná. Ája
Jaké důkazy? To, že má bratr peníze na účtu ještě neznamená, že si je pouze převedl a že mu je otec nedaroval - a v takovém případě je na tom on lépe, protože by mu stačil svědek, který by darování potvrdil. Tazatelka je pravděpodobně v důkazní nouzi, protože případné nedarování bude prokazovat těžko.
Ale to je jen úvaha, protože bez znalosti situace a z jednostranného podání nelze poznat víc.
Tak pak dejte vědět, jak jste dopadla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.