Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce a pohledávka

Od: lulitka9* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat. Vzala jsem si půjčku z banky, které byly pro přítele. Sepsala jsem si s nim smlouvu o půjče, ale neuvedla jsem tam, že byly peníze půjčené z té dotyčné banky. Za nějakou dobu jsem se s nim rozešla a pak zjistila,že za dva měsíce po našem rozchodu nezaplatil dvě splátky a banka se naštvala a teď po mě chtějí plnou částku plus úroky,které by byla za ty roky,co bych je měla půjčené.Zatím je to v exekučním oddělení té banky a já s nima stále komunikuji, takže ještě mi naštěstí nedošel dopis ze soudu...Bývalý přítel,se jako by stále na něco vymlouvá a už mě to nebaví..Tak bych se chtěla zeptat, zda nevíte, zda-li je možné, že bych tu smlouvu,co mám s bývalým sepsanou a která je už i po splatnosti, předala svému právnikovi a ten to předá exekučnímu servisu a pak ti to budou vymáhat po něm. Myslím tím, zda je možné,aby ode mě jako by odkoupili a já tím pádem bych byla mimo to vše a oni vymáhaly ty peníze po něm.

Předem děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

0x

Podle mě banka postupuje spravně, Vy jste uzavřela smlouvu s bankou, ale banka neuzavřela smlouvu s Vaším ex. Vy ale pokud máte smlouvu se ex přítelem, můžete jej žalovat a vymáhat po něm škodu. Z vlastní zkušenosti vím, že je to běh na dlouhou trat ( já mám takto jeden spor už více jak pů roku a zatím do došlo jen tak daleko, že mi soud dal za pravdu - ovšem peníze stále nemám, čeká se na nabytí právní moci, pak se bude čekat až soud vyznačí plnou moc, pak se bude žádat soud o nařízení exekuce, pak se bue čekat až soud nařídí exekuci, pak se bude čekat na exekutora co zjistí o majetku dlužníka, pak bude exekutor posílat dlužníkovi výzvu k uhrazení, pak půjde zabavir majetek, pak budou dražby a pokud se něco vydraží penízky doputují... ). Rozhodně neztrácejte čas a dejte to právníkovi, vůbec se nezabývejte nějakými vymáhacími agenturami nebo odkupem pohledávek, k nicemu to není a jen ztretíte zbytečně hromadu času.

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

stany má pravdu. Vy jste uzavřela smlouvu s bankou a banku absolutně nemusí zajímat, jakou smlouvu máte se svým přítelem. Nepočítejte s tím, že by banka nějak řešila dluh Vašeho přítele vůči Vám, byť by šlo technicky o stejné peníze.

Nicméně, smlouvu mezi Vámi a přítelem rozhodně právníkovi předejte a peníze na něm vymáhejte stejně nekompromisně, jako je banka bude vymáhat po Vás.

mareko
hodnocení

0x

Radí Vám tu dobře. Určitě je třeba, abyste Vy hradila včas bance a zároveň - pokud tedy chcete - vymáhejte peníze po bývalém příteli. Může Vám v tom pomoci právník, ale hypoteticky se rovnou můžete obrátit na exekutora, který Vás může provést i soudním řízením, v jehož závěru bude vydán platební příkaz a tím nabydete právní titul i k exekuci, pokud se nemýlím.

Před Vánoci je to tedy dárek, viďte, ale sám mám také své dlužníky a myslím, že po Novém roce se do nich obuji naplno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]