Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boule na zápěstí

Od: slahous* odpovědí: 6 změna:

Trápí mě tvrdá boule na levém zápěstí které jsem si před 2 dny všiml ale klidně tam může být i pár týdnů. Zápěstí bolí jen při zátěži v ohybu např. opírání o zem. Přemýšlím jestli tam nemám třeba utržené nějaké vazy protože když dám ruku do roviny tak je po hmatu identická s pravou ale jakmile jí ohnu udělá se mi tam zřetelná boule. Pro informaci chodím občas do fitka a není nic neobvyklého že mě po tréningu lehce bolí jedno nebo obě zápěstí. Taky si pamatuji že o prázdninách jsem si ho jednou dost bolestivě ohnul jakože dlaní směrem ke spodku ruky. Asi 1 den to dost bolelo ale pak to začalo ustupovat tak jsem to nijak neřešil. Chci se zeptat co s tím můžu mít a jestli mám navšívit doktora. Posílám obě zápěstí pro porovnání a snad se najde někdo kdo by mi mohl poradit.

Boule na zápěstí
Boule na zápěstí #2
Boule na zápěstí #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Totéž jsem měl kdysi i já, určitě je to ganglion. Není to nebezpečné, ale obtěžující, při některých ohybech i bolestivé - vadí to. Někdy to bylo tvrdé, někdy měkké (mluvím fakt o ganglionu :-D). Na dvakrát mi to odsávali injekčně, dost to bolelo, ale konečně jsem měl pokoj.

iz*
hodnocení

2x

Samozřejmě, že máte navštívit lékaře. Přes internet Vás nikdo vyšetřit nedokáže.

hodnocení

0x

Návštěvu lékaře neodkládejte.

handsurgery.cz/...

slahous*
hodnocení

Nemyslím si že je to ganglion, už jenom proto že když mám ruku rovně nejsou po bouli ani stopy a navíc je to úplně tvrdé.

hodnocení

0x

Nevím, jak se to jmenuje, ale cca před rokem jsem měl totéž. Navštívil jsem nejbliššího chyrurga. Odsál z boule jakousi tekutinu, boule zmizela, nic nebolelo. Upozornil mě, že se může objevit znovu, tak abych zas přišel. Už se neobjevila.

meruzalka111
hodnocení

0x

Ta boule - jeto 100% Ganglion jak už tady někdo psal. Já měla to samé akorát že na spodní části zápěstí. nebezpečné to není, jen když to vyvolává silné bolesti, je třba se toho zbavit budto odsátím přes injekční jehlou a nebo, což je ještě více účinné i operací. Tahle cysta je součástí onemocnění šlach v ruce, souhrně se nazývající Syndrom Karpálního tunelu. Mě už to jednou opichovali,. Jsou to mrchy ty boule, to víte, velice rádi a často také někdy vrací. A když se mi vrátila už po druhé, vše nakonec vyřešila operace. Není se čeho bát, tento výkon se provádí budto v lok. umrtvení a nebo v celkové anestezii v nemocnici. Já přitom byla uspaná úplně :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]