Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubař Zubní péče: doplatky a nehrazené výkony

Od: strnad® odpovědí: 6 změna:

Zajímalo by mě, podle čeho si doktor v zubní ordinaci účtuje své výkony - liší se to pojišťovna od pojišťovny nebo je to nějaký katalog výkonů za které se platí jakože jsou nadstandard. Jak to máte vy? Dostáváte od zubaře stvrzenku za to co si řekne za výkon nebo mu jen zaplatíte co si řekne jen tak na dřevo? Zajímaly by mě konkrétní nacenění bílé plomby a čištení zubního kamene - jak to u vás stojí a s jakou pojišťovnou?

Eventuálně jestli můžete doporučit nějakého dobrého zubaře v Brně, který ještě bere nové pacienty?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Nejlépe by bylo začít zjišťováním, co všechno pokryje vaše zdravotní pojišťovna. Jinak ceníky zubařů jsou hodně rozdílné, ale přibližné ceny jsou asi takové:

plomba z materiálu, který nehradí zdravotní pojišťovna (dózovaný amalgám)
500 - 1 500 Kč

endodontické ošetření 1 zubního kanálku 800 - 2 500 Kč a více

bílá plomba 650 - 2 500 Kč

implantát, včetně korunky 20 000 - 30 000 Kč a více

bělení zubů 3 500 - 8 000 Kč

analgosedace 2 500 - 3 500 Kč

anestezie (injekční anestezii s výjimkou intraligamentární anestezie hradí zdravotní pojišťovny, u zubních lékařů bez smlouvy se zdravotní pojišťovnou se cena pohybuje kolem 300 Kč

keramická korunka na jeden zub:
kovokeramická korunka 3 000 - 5 000 Kč
celokeramická korunka 4 000 - 6 000 Kč a více

náhrada chybějícího zubu - tříčlenný můstek 10 000 - 18 000 Kč

Jinak zajímavé počteníčko je tady:

Zdroj: finance.idnes.cz/...

finance.idnes.cz/...

zub
hodnocení

0x

U nás v čekárně visí ceník. Dopředu si můžete spočítat kolik zaplatíte. Co stojí bílá plomba nevím, odstranění zubního kamene je zdarma. Sestra při placeném výkonu vypíše doklad. Nejsem z Brna, takže nemohu poradit lékaře.

hodnocení

0x
Bila plomba na pojišťovnu zatím není. Platíte (nadstandard). Každý zubař svuj ceník, různe materiály atd..
Nejlepší, ale asi take nejdražší, jsou zubaři s operačním mikroskopem. Úžasna kvalita ošetření.
Čištění zubního kamene je myslím 1x za rok v rámci preventivní prohlídky zdarma. Ale zubaři se s tim moc nezabývají. Trochu ten kámen podrbou...pokud chcete mit opravdu dobře a kvalitně odstraněno, běžte k dentální hygienistce na vlastni platbu.
Ošetření pouze na pojišťovnu - nic moc kvalita. Nedoporučuji
doplněno 12.09.17 10:48:

tu je seznam zubařů pracujících pod mikroskopem, kvalita ošetření je mnohem vyšší, najdete zde brněnské zubaře... promikro.org/...

liska*

U mne je to tak: 2x ročně zubní kámen zdarma takovou minibruskou. Běžné plomby amalgámové taky nic neplatím.Trhání taktéž nic. Když se chystá korunka, tak mi sdělí, kolik si mám přinést dopatek, např.680,- . A na to dostanu doklad. Zatím víc mi nedělal.

hodnocení

0x

Já jsem měla problém se zubem, zaplatila jsem za nějaký kvalitní amalgán 520 kč. Pod zubem se mi udělala absces, zubař plombu vyvrtal a že je škoda zub, s takovou krásnou plombou vytrhnout, že budeme léčit. To léčení že bude stát 1.460 kč, pravila sestra. Naštvala jsem se a zavolala na svou pojišťovnu, na bezplatnou linku. Trošku jsem se zadivila, protože většina úkonů a materiálů má pojišťovnou hrazené ceny jako zrcadlo k těm, které zubař navrhuje za úplatu. Takže zubař by měl nabídnout a dohodnout se. ;) Víte, že každá pojišťovna má stránky, s přístupovým kódem, kde je evidence veškerých úkonů, všech lékařů. Také toto je velmi zajímavé čtení.

zubuu
hodnocení

0x

Mám jednoduchou snímatelnou zubní náhradu na 4 zuby. Pojišťovna sdělila, že doplácet bych neměl nic. Zubařka požadovala 3.200,-Kč a když jsem se ozval, bylo mi řečeno, že u to stojí tolik a tolik a pokud nesouhlasím, mám jít jinam. Jsou si vědomi, že v našem městě žádný zubař nové pacienty nepřijímá. Takže buď platit nebo být bez zubů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]