Nejste přihlášen/a.
Naleznete zde:
Snad Vás před vánočním nákupem ochrání.
Když nebude poptávka, můžou jít všichni se svou nabídkou do háje. Pokud poptávka je, pak je to trh. Laissez-faire.
Každý by si měl SVOBODNĚ rozmyslet, jestli je rozumné nakupovat vánoční dárky, když na to nemám. Bez ohledu na to, jestli ta půjčka bude v bance nebo u lichváře.
Jenže tady jde o finanční gramotnost a podvodné smlouvy (a jsem si jist, pokud nejste právník, že byste mohla taky nalítnout).. Tedy Vaše filozofování považují za bezpředmětné.
ad gramotnost a smlouvy. Ani velká gramotnost nemusí často stačit, pokud by se chtěl člověk k problému postavit opravdu zodpovědně tak si musí najmout právníka. Je to extrém, měl by stačit selský rozum ale...
nevěřil jsem, zkusil jsem a opravdu - smlouva drobným písmem kterou 99% lidí ani nečte má opravdu v čitelné velikosti 27 stran.
A tak se mi nemůže nevybavit pořekadlo z dob před rokem 89 - Nemluv, když mluvíš nepiš, když píšeš nepodepisuj, když podepíšeš tak se potom nediv.
to je zmanipulovaná tabulka, provident na prvním místě, to není možné vždyť to jsou ti kamarádi se kterými se člověk dá do řeči i když zrovna půjčku nepotřebuje. A na kočárek půjčí když se najednou nečekaně po 9 měsících narodí dítě a člověk nestihne ze dne na den na to našetřit protože tím nepočítal že se najednou narodí. To musí být jistě nějaká pomluva.
Nechápu lidi, kteří si půjčí na vánoční dárky, nebo na dovolenou...Prostě když na to nemám, tak to nebudu kupovat...Měli jsme v životě s manželem půjčku pouze, když jsme stavěli, i tu jsme spláceli dlouho...ale byly chvíle, že jsem klepala drobné z pokladničky, abych měla na chleba, nebo jsem uvařila z toho co bylo doma, ale v životě by mě nenapadlo si jít půjčit...Dnes se to vše zdá jak z pravěku, ale lidi neměli vše hned, my neměli s mužem po svatbě 2 roky ani televizi, a byli jsme rádi, že máme samostatné bydlení ve starém domě..a hlavně, že jsme spolu. Dnes každý vše chce hned, a nemá se na co těšit...myslím, že ta doba na něco šetřit, byla svým způsobem lepší...dnes z toho není taková radost, jak dříve...Jinak strana Věci veřejné, má dobrý program, hodně lidí jí dává naději...
A k čemu by Ti to bylo. Stejně nemáš jistotu ani u soudu. Existuje rozhodnutí (myslím) NS, ře ani úrok 300 procent ještě nemusí být lichva.
Já si myslím, že většina lidí ani neví co to RPSN znamená, většina lidí si myslí, že když si veme 10.000,-, zaplatí přes 50.000,-, ale RPSN není správný ukazatel. Třeba u Providentu tj. půjčka 10.000,-, navýšení 6340,-, celkově 16340 - což je RPSN 512,59%, když se podíváte na jiné společnosti - ty radši ani neuvádí kolik zaplatíte a RPSN mají většinou jen OD!
Proč se mi tam zobrazuje úvodní stránka VV a ne ta tabulka?
Kde tam ta tabulka je? Nenašel jsem ji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.