Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozjet pozastavenou zivnost?

Od: kalii odpovědí: 1 změna:
Zdravim vas mam dotaz kdysi jsem mel zivnost na taxi sluzby ale nakonec se firma ani nerozjela a zivnost jsem pozastavil.. dale jsem delal zednicke prace a nyni jsem zamestnan ale obcas mi nekdo vola a predavaji na me kontakt a chtel bych si udelat zivnost na stavebni prace na obcasny melouch ale absolutne netusim jak to funguje kdyz do toho pracuji na HPP? zda musim mit nejaky to eet? a zda zaplatim znova 1000kč na zivnost nebo ken pridam kategorii? nebo zjednodusene co k tomu vubec potrebuji? dekuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravíčko. Tak tady asi pletete jabka s hruškami nebo nechápu, o co Vám jde. Živnost je popsaná jasně, některá je volná, jiná řemeslná (kde je potřeba doložit odbornost nebo najít odpovědného zástupce), nebo vázaná (musíte doložit vzdělání a délku praxe v oboru, případně také stanovit zástupce), na jiné živnosti potřeba mít koncesi, ale to se Vás asi netýká. Živnost se dá pochopitelně provozovat, i když jste zaměstnán na HPP, proč ne? EET se stavebních prací, myslím, ještě netýká. Znovuzprovoznit živnost na občasný melouch je totální nesmysl, víte, co je melouch? To je totéž jako fuška, práce pokoutně dělaná, nepodléhající zdanění atd.(bez papíru, že). Na melouchy živnost nepotřebujete. Pokud byste potřeboval fakturovat, pak je potřeba živnost obnovit, snad to ani nestojí nic, to teď z hlavy nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]