Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsme pár žijící v bytě, manželé zatím nejsme, bydlíme v bytě kde nemáme ani jeden z nás trvalý pobyt.
Očekáváme dítě koncem prosince - začátkem ledna.
Mohu já jako otec poté uplatnit slevu na dítě v práci? Pokud ano cok tomu budu potřebovat?
Děkuji
Podmínkou pro uplatnění slevy na vyživované dítě je společná domácnost. Slevu na dítě lze poprvé uplatnit už za měsíc, v němž se dítě narodilo. Zaměstnavateli doložíte rodný list dítěte.
Skvělé děkuji,
Rodný list doložím, jde to pak zpětně za měsíc? Když by se narodilo poslední den v měsíci a já dodal zaměstnavateli rodný list až třeba za týden?
Podmínku společnou domácnost musím nějak doložit?
Děkuji
Doložíte-li rodný list později, obdržíte daňovou slevu v rámci ročního zúčtování daně z příjmu nebo daňového přiznání po skončení kalendářního roku (zpětně).
K doložení by podle mne měl stačit ten rodný list a Vaše prohlášení.
Dobře, rodný list doložím samozřejmě zaměstnavateli.
Prohlášení myslíte o společné domácnosti? Jak má takové prohlášení vypadat, co musí obsahovat?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.