Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem registrován na ÚP a pobírám podporu. Nyní jsem nastoupil na brigádu, jedná se o studentskou agenturu, dostal jsem smlovu - Dohoda o provedení práce, na které je uveden počet max hodin, které mohu odpracovat a hodinová sazba. Agentura mi neplatí ani soc. ani zdrav. pojištění, bylo mi také řečeno, že agentura neposílá jakékoliv podklady nikam "ven". Proto se chci zeptat, zda se může ÚP i tak dozvědět, že jsem přesáhl výdělek 4000,- HM v případě, že brigádu ani nenahlasím.
Velmi Vám děkuji za odpovědi.
Martin
Soc. a zdrav. ti platí úřad a pokud máš řádnou smlouvu,tak bych to nahlásila,tam nevidím žádný problém a spon ti úřad dá trošku klidu na hledání práce a nebude tě tak otravovat.Ještě to zvaž a poptej se.
doplněno 02.12.09 20:28:To už je jiná nesmíš si vydělat více.Chtělo by se zeptat nebo domluvit s agenturou,nebo s tím co tě bude zaměstnávat.Uvidíš rozhodnutí bude na tobě.
doplněno 03.12.09 12:17:Jak je to přes agenturu asi bych si to nelajzla a nahlásila,když by to přes agenturu nebylo,tak si to lajznu,ale tak,aby mě nikdo z úřadu nepotkal.Dnes jsou za to velké sankce...
Dobrý den,
mně to připadá jako dost velké riziko. Můžete přijít o podporu a ještě být vyřazen z evidence. Kdysi dávno, když ještě nebylo možno si přivydělat ani ty 4 tis. jedna moje známá toto udělala, šla na brigádu rovnat zboží do Teska - a hned první den ji tam potkala její referentka... Náhoda je blbec.
Děkuji za odpověď...ano taky to vnímám jako velké riziko...ale člověk si prostě potřebuje nějak vydělat...a považte že 4000HM není výdělek...a druhá věc je, že od 1.1.10 nastupuju na HPP, takže se budu z UP odhlašovat...ale máte jistě pravdu, že náhoda je blbec)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.