Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte co by to mohlo byt?

Od: andri* odpovědí: 20 změna:
Dobry den.Prikladam fotografii.Alergie na potraviny netusim ze by ji dcera mela.Ji vsechno a zadny problem nikdy nebyl.Ma to jen na týlu smer do vlasu mapa asi 5x 7cm.Nikde jinde na tele nic.Dekuji.Ma to cca 3 tydny.
Nevíte co by to mohlo byt?
Nevíte co by to mohlo byt? #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dle nedokonalého fota se přikláním k diagnóze od Wamp.dle mne jde také o psoriázu (lupenku). Dp. jít na vyšetření ke kožnímu nebo na dermatologii.

Jinak alergie může přijít kdykoliv,resp.v jekémkoliv věku.osobně jsem do svých cca 50 byl bez alergie,už víc jak pět let patřím mezi alergiky.Tuto velmi pravděpodobně nastartovala nevhodně zvolené očkování proti chřipce-pak jsem měl 2x po sobě v rozmezí asi 1/4 roku těžkou chřipku (každá mne stála necelý měsíc léčení a od té doby tako problémy s alergií!.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, alergii může člověk "chytnout"v každém věku. Stejně tak i seboroická dermatitida se ukáže kdykoliv a to i ve vlasech. Napsal bych, že více Vám řekne doktor, ale ani on to nebude mít s přesnou diagnozou snadné - přesto pomůže třeba mastičkou či mlékem na tu dermatitidu, kterou odhaduji já. Zdravím!

doplněno 09.09.17 16:50:

cs.wikipedia.org/...

doplněno 09.09.17 21:37:

andri - tak, Vy už víte, že je to lupenka a následně se ptáte zde? To je zvláštní, ale máte pravdu, že akutní to není a lupenka i seborea jsou zatím nevyléčitelné.

andri*
hodnocení

Jen tusim.prisla k nam sousedka a hodne jsme o tom debatovali,ma lupenku leta.rozhodne to neni tak jak pise ivzez ze to neminim resit.Sbiram informace tak jako prvne tady kdyz clovek mam malo informaci.proto jste zde abyste daly sve nazory,zkusenosti.mimo to se dovidam jak jsem neschopna prvne řešit problemy na poradne.Neresim! A vite co priste nenapisu otazku ale rovnou pribeh o tom jak jsem objevila lupenku u sve dcery a potom rovnou poradte muze jit do kelu nebo se rovnou prejmenovat! Chodim ke koznimu kde mi da seznam sedmi masti po 300kc a rekla mi zkousejte-my sami nevíme co vam vyhovuje...a takhle se svami kazdej kozar bude bavit.takzr vim ze to nehori.neni to nic co by ji ohrozovalo na zivote.

iz*
hodnocení

1x

Úžasní rodiče a fantastický přístup k dceři! Tři týdny ignorujete lékaře a potom hledáte radu v internetu → copak někdo dokáže před internet diagnostikovat?

"Diagnózy" výše berte s hodně velkou "rezervou" a zajděte s dcerkou co nejdříve k lékaři!

andri*
hodnocení

Dcera je v puberte.Dvanact let ji je a vetsinu svych problemu si taji.vim to od patku ze ji to trapi uz bezmala necely mesic.Ve stredu s ni zajdu k lekari.bohuzel co ted nyni vim neni to nic zavazneho a nepotrebuje nutne lekare.ja mam atopicky ekzem a da se predpokladat ze ho bude mit dcera taky.Jen me vylekalo ze se ji to objevilo ve vlasech a dalsi prognozy ze ji mohou vypadavat vlasy.Na tuhle poradnu chodim uz 6 let a vzdycky rada se na vas obratim,mozna driv nez na lekare...pokud to nehori.Diky
iz*

Škoda, že má Vaše dcerka k problémům takový přístup. Zkuste jí vysvětlit, že odkládáním řešení zdravotních problémů může situaci jenom zhoršit. Někdy sice něco "odezní samo", ale spoléhat na to se nemusí vyplatit.

liska*

IVZEZ, tady Vás boduji já, Liška.

hodnocení

0x
Nechci strašit,ale vypadá to jako lupénka.
Je nutné bezpodmínečně navštívit lékaře.

hodnocení

0x

Buď je to seborea nebo psorka. Spíše ta seborea.

hodnocení

0x

Vím, že tady byla diskuze o tom, že už nemáme posílat nikoho k doktorovi a raději poradit i na takovouto otázku. Ale nezlobte se ne mne, s tímhle bych se určitě obrátila na kožního lékaře. Protože i kdyby to lupénka, nebo jiná kožní nemoc byla, tak Vám tady přece nikdo nemůže naordinovat léky, které budou určitě nutné.

andri*
hodnocení

Je to lupenka.a nebojte rozhodne neminim dceru dal mucit.samotne me to trapi,protoze vim jak dokazou byt deti v tomhle veku dost hnusne a jestli mate deti nebo pamatujete na sve detstbi tak snad dobre vite ze pokud jste se za neco stydela nebo vam neco bylo nebehala jste hned za maminkou.Bohuzel ma vek(12) kdy se stydi pred vami i prevlikat...
doplněno 09.09.17 21:34: A jen tak mimochodem,lupenka se leky nevyleci,jen zmirni proces.Je nevylecitelna!
liska*

Proč hned lupénka? To vypadá, jako plíseň. Dcerka ať omezí veškeré sladkosti, tyčinky, čokoládky, sladké nápoje a jí hodně zdravě: V jídelníčku ať převládá veškerá zelenina, ořechy, oliv.olej, luštěniny, cereálie, bílé maso, ryby, aby měla dostatek zinku a B vitaminu. Postižená místa ať potírá tamponem namočeným v růžovém hypermanganu nebo v jablečném octu. Dobrý je na potírání E vitamin v olejíčku.V lékárně koupíte tinktury či masti na plísně, přesto se objednejte se ke kožnímu, ať to má pod kontrolou, aby se to nerozlezlo nebo nepadaly vlasy, případně .vyloučí lupénku. Skoukněte, jestli nemá něco podobného na chodidlech, jestli se jí neloupou. Tam bývá často plíseň dřív, jen to tak nebývá vidět.

I kdyby to byla lupénka, která mívá dědičný základ a bývá nejčastěji na kolenou, loktech, pod bradou, tak čisté střevo, a dostatek vitamínů- hlavně D a B + kyselina listová, je podmínkou, aby se stav splašeného dělení kožních buněk zklidnil.

Liško, kapku jsi mě, hned po ránu, nadzvedla. Víš ty vůbec, co to lupenka, psorka je? A ve vlasech? Zeptej se strejdy Gůgla, ať ti něco o ní povypráví. Trápím se s ní víc než 35 let a musím ti říci, že jsem četla a slyšela hodně blábolů, ale toto, co jsi napsala ty, to stojí hodně vysoko. *alene*

elane

Babkozov: Sama píšete, že informace strejdy Googla ( ani lékaři) Vám očividně za 35 let nepomohly lupénku vyléčit. Takže je otázka, jestli jeho informace jsou ty pravé.

Proč nezkusit nejjednodušší možnou cestu řešení: zkusit změnit stravu? Uškodit to rozhodně nemůže. Změnou stravy zmizí nebo se zlepší většina civilizačních nemocí, tak proč by to nefungogvalo na lupénku?

Pokud je nemoc dědičná, neznamená to přece, že jí musíte mít i Vy. Znamená to "pouze", že k nemoci máte určité dispozice. Právě proto se musí člověk, kterému hrozí dědičná nemoc, stravovat jinak než jeho rodiče.

Liška se dost rozepsala, já bych to shrnula: Nejíst/nepít nic, co obsahuje bílý cukr, nejíst nic, co obsahuje bílou mouku. To je základ, bez kterého se nevyléčíte.

A pokud si někdo myslí, že nevím, o čem mluvím, doplňuju, že to vím až moc dobře: Moje matka byla v mém věku po 4 mozkových příhodách, trpěla lupénkou, artrózou a spoustou dalších problémů. Zemřela na infarkt. Otec na tom byl trochu líp, ale také zemřel na infarkt.

Určitě jsem tedy "dědičně zatížena" ke spoustě civilizačních chorob. A právě proto musím jíst, pít a žít jinak, než oni.

Totéž radím všem, kdo mají dispozice k jakýmkoli "dědičným chorobám". *jasne*

Elane, lupenka je autoimunitní onemocnění, zakatvené v DNA. DNA je jakýsi program, který je uložený v kažičké buňce živého organizmu. Je to, jakiobyste držela diety a čistila organizmus a tím DNA změnila. Byla by z vás dlouhinohá, modrooká blondýna. *hej* Auto tedy vlastní imunita, to víte jak funguje od např očkování až po HIV. A ta imunita je zvrhlá a obrací se proti vlasnámu tělu, jako proti nepříteli. Cukr necukr. Sebelepší dieta. Právě proto se při téhle nemoci berou léky, které imunitou manipulují. Kortokoidy. Snažila jsem se ukočírovat to a skončila jsem na kožním, na lůžku, na 6 týdnů. Strašné! *alene* Můžete vyležet a dietou změnit nemoc, ale nemůžete zmanipulovat DNA. Snaží se o to celý svět, týmy vzdělaných a dotovaných odborníků. A prd prd, slavný soude! Prý lupenku nemají jen eskymáci a indiáni. A když se to podaří, ona se z kůže přesune do kloubú jako psoriatická artriitida. ;) Dám fotku ruky mé kamarádky. Škoda, že nemám, smazala jsem ruku ožraly. Byla hezčí. Víte jak to bolí?

Nevíte co by to mohlo byt? #3
elane

Babkozov: sama říkáte:

1)... "imunita je zvrhlá a obrací se proti vlasnímu tělu, jako proti nepříteli." Tak se ptám: A jak víte, že vyloučení cukru a bílé mouky na imunitu nefunguje? Zkusila jste to? Já ano. Radím ze své zkušenosti, nikoli z vyčtených rad. A je mi líto každého, kdo odmítá nejjednodušší bezbolestnou pomoc - vyloučení 2 složek potravy. Takový postoj prostě nechápu.

2) "Snaží se o to celý svět, týmy vzdělaných a dotovaných odborníků." A napadlo Vás, že když lékaři tu dietu nezkusili na vlastní kůži, takže jí nebudou doporučovat? Co nemají vědecky podloženo, nemůže podle nich fungovat. Proto je nejlepší, když ten problém máte, zkusit to na sobě. Za to nic nedáte. A dokud to nezkusíte, nemá cenu o tom diskutovat. A je mi Vás líto, že takhle trpíte.

3) "Prý lupenku nemají jen eskymáci a indiáni." Ano, to je přesně ono! Lupénku nemají kromě Eskymáků a Indiánů ani jiné "přírodní národy", protože se necpou cukrem a bezobsažnou, naprosto vymletou moukou.

4) Ptáte se: "Víte jak to bolí?" Odpovídám: Nevím, a doufám, že vědět nebudu. ALE: kdyby náhodou, nevylučovala bych tu nejjjednodušší pomoc, která by mi mohla pomoci.

Elanie, naposledy se vracím a zapojuji do této otázky. To co a jak píšete, tak nějak vypadá dogma. Jen pro vaši informaci: Moje stařenka, strašná bída, 7 děcek, stařeček chlastali. Ta, chuděra ani nevěděla, jak cukr vypadá. Žili jenom na bramborách s podmáslím a na tom, co vypěstovala na zahrádce. A lupču měla. Teta se blbě vdala, 2 děti, bída, ta ji měla kolem kštice. Bratranec, žije "zdravě", zobe zrní, cvičí jógu a má krvavé lokty. Sestřenice, velká zahrada, vlastní zelenina, žijí velice skromně a má ji na jedné noze. ;) Představte si sebe, starou babku, která hodně blbě chodí, a je vděčná za sámošku Hrušku, jak sháníte jídlo, abyste zdravě jedla. Už opravdu dost. Loučím se svámi. Dobrou noc. *mir*

elane

Babkozov: Cpeme do sebe potraviny, a málokdo tuší, jak v těle fungují, jak spolu reagují. Já přece neříkám, že dřív lidi lupénku neměli. Jenom jsem dala radu, jak se jí zbavit nejrychleji a nejjednodušší možnou cestou. Výklad, které by zahrnul všechny aspekty zpracování potravy v těle, by každého odradil, málokdo by mu rozuměl a nikdo by do toho nešel.

Proto říkám: že nejjednodušší způsob, jak se zbavit lupénky a spousty dalších civilizačních nemocí je: přestat jíst bílý cukr a bílou mouku.

Nechci se s Vámi o cokoli přít. Máte svojí pravdu, nebudu Vám jí vyvracet. Chtěla bych ale, aby lidi trochu přemýšleli o tom, co si dají do pusy, aby nebyli nemocní a netrpěli, když trpět nemusí. ((A kupodvu, základní potraviny nejsou tak drahé, jak se všebecně tvrdí. Opravdu stačí trochu přemýšlet. Když je drahé máslo, namočím si chleba do panenského slunečnicového oleje (50Kč za 1/2 litru), mimochodem, miluju jeho vůni.))

Nevím, čemu říkáte dogma. Pouze popisuju svojí zkušenost. Komu to stojí za to, může to zkusit taky. Komu ne, tomu není pomoci. *jasne*

liska*

Tak jsem se sekla a v horlivosti jsem Ti, Babko, dala bod, místo této odpovědi. UF! Ano, vím, co je lupénka. Znám několik osob, z toho jednu hodně blízkou, co trpí lupénkou. Však na konci své odpovědi jsem naznačila, o co jde. Jen si myslím, že je třeba postupovat tak, že musím nejdřív potřít eventuální plísňovou banalitu, která se ovšem může šířit a komplikovat a potom si udělt jasno, jestli jde o lupénku.Ta otázka byla vložena včera. Kdo vyřkl tu diagnozu?

doplněno 10.09.17 13:26:

Pokud jsem dobře četla, diagnoza lupénky padla od sousedky, která si myslí, že možná..! A najednou už je jasno. To mi vadí. S takovou závažnou diagnozou snad počkám..Těch plísňových infekcí je hodně právě v souvislosti se stravou plnou cukru, mouky, konzervantů..

filipp*
hodnocení

0x

Taky bych se přikláněl k lupence. Jak sama píšeš je to chronické a tudíž se dají jen zmírnňovat příznaky. Je možné, že teď třeba na pár úplně let zmizí a objeví se zas až v dospělosti.

Kožní ti pravděpodobně dá mast s kortikoidy. S tou zacházet opatrně. Nastuduj si, jak kortokoidy fungují stefajir.cz/... a pak pochopíš, proč se většinou předepisuje pouze na několik dní a není dobré to překračovat. Na jednorázové odstranění té zrohovatělé kůže je dobrá rašelinová procedura. Chce to ale věnovat zvýšenou péči pokožce dlouhodbě.

Vlasy ji nevypadají, toho se neboj. Držim palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]